Categorii Produse

Blog King

Ce este Aperol-ul?

Originar din Italia, Aperol este o infuzie de ierburi și rădăcini, cu două dintre aromele sale cele mai distincte fiind portocalele și rubarba. Are o culoare portocalie strălucitoare distinctivă iar gustul începe dulce, terminându-se cu o amărăciune plăcută.

Ce este Prosecco-ul?

Rețeta tradițională de Aperol Spritz presupune Prosecco. Prosecco este un vin italian și este de obicei spumant sau frizzante (semi-spumos). În funcție de cât de dulce vă place să beți, puteți controla nivelul de zahăr în funcție de tipul de Prosecco ales. Brut (până la 12g zahăr/litru), Extra Dry (între 12 și 17g zahăr/litru), Dry (între 17 și 32g zahăr/litru).

Ce tip de pahar ar trebui folosit la APEROL SPRITZ?

Se recomandă un pahar tip lalea, dar puteți folosi și un pahar mare de vin, de aproximativ 400 ml.

Secretul pentru extra aromă

Folosiți o bucată de coajă de portocală și strângeți-o ușor în pahar. Uleiurile esențiale din coajă vor oferi băuturii un plus de aromă. De asemenea, puteți freca ușor interiorul paharului cu coaja.

Cele 3 rețete de Aperol Spritz

1. Prima este rețeta clasică 3-2-1, adică 3 părți Prosecco, 2 părți Aperol și 1 parte apă minerală carbogazoasă.

2. Dar Aperol a publicat recent o nouă rețetă care evidențiază caracterul acestui aperitiv. Nu este nimic complicat. Ingredientele rămân la fel, dar proporțiile sunt ușor diferite. Sunt părți egale de Aperol și Prosecco cu un pic de apă minerală carbogazoasă (am putea numi rețeta 3-3-1?).

3. A treia variantă de rețetă este pentru cei cărora le plac lucrurile mai dulci. Dacă acesta este cazul, utilizați rețeta 3-2-1, dar alegeți un Prosecco dry.

La toate aceste trei rețete vă recomandăm să folosiți și coajă de portocală.

Alte sfaturi

Când puneți Prosecco pe gheață rece, gazul va ieși. Deci, cel mai bine este să adăugați gheața la final. Păstrați toate ingredientele la frigider. Acest lucru va ajuta băutura să rămână la rece mai mult timp și gheața nu se va topi rapid pentru a vă dilua cocktailul.

Tipuri de Prosecco

Prosecco DOC Cel mai întâlnit Prosecco ce poate fi produs în Venezia și Friuli-Venezia Giulia.

Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG Strugurii provin dintr-o regiune de cultivare mai mică, mai concentrată, între Valdobbiadene și Conegliano, pe dealuri abrupte. Aceste dealuri produc unele dintre cele mai concentrate vinuri Prosecco.

Asolo Proseco Superiore DOCG Peste râul din regiunea Conegliano-Valdobbiadene există o zonă deluroasă mai mică ce produce vinuri excelente, cu aceleași standarde ale calității, etichetate Asolo Prosecco. (fost Colli Asolani).

Prosecco Conegliano Valdobiadene Superiore Rive DOCG Vinurile produse în anumite locații și crame din zona Conegliano-Valdobbiadene. Există 43 de locații ce își etichetează vinurile astfel.

Valdobiadene Superiore di Cartizze DOCG O micro regiune de doar 265 acri, situată lângă Valdobiadene (spre vest), ce este unanim recunoscută ca având cel mai bun terroir din lume pentru Prosecco.

Pachete King

APEROL SPRITZ

King va ofera pachete Aperol Spritz exclusive, cu tipuri diferite de prosecoo, pentru gusturi diferite.

Nu exista produse in aceasta sectiune