Cosmopolitan – un cocktail care a schimbat o întreagă cultură

31.05.2021
de catre King.ro

Nu există fotografie de petrecere din anii 1990 în care cel puțin o persoană să nu țină în mână un pahar superb, de formă conică, plin cu o băutură care a devenit, în timp, emblema petrecerilor acelor vremuri: cocktail-ul Cosmopolitan.
Cosmo a fost mai mult decât o băutură „a momentului”, având un impact semnificativ asupra modului în care abordăm alcoolul și cultura cocktail-urilor în general. De fapt, o mare parte din cultura de cocktail-uri de ultimă generație pe care o întâlnim astăzi, ingredientele high-end și băuturile atât de complexe încât doar un mixolog le poate recrea, pot fi văzute ca un răspuns direct la popularitatea pe care această băutură a primit-o la sfârșitul secolului trecut.

Originea exactă a acestuia este incertă, dar majoritatea poveștilor duc către trei locații ca puncte de plecare pentru acest cocktail care a luat cu asalt întreaga lume și a schimbat cultura petecerilor secolului 20: New York, Miami Beach și Provincetown. Mai mult, barmanul Neal Murray spune că a creat celebrul cocktail în anul 1975 la steak house-ul Cork & Cleaver din Minneapolis. Conform poveștii, el a adăugat un strop de suc de afine la un Kamikaze, iar primul degustător a declarat: „Cât de cosmopolit!”. Acest eveniment ar fi dus la denumirea noii băuturi. Teoria Provincetown este, de asemenea, foarte plauzibilă, fiind în acele vremuri unul dintre puținele locuri unde creștau afinele din care se făcea sucul utilizat la prepararea acestui cocktail.

Serialul Sex and the City este responsabil pentru lansarea mai multor fenomene culturale, de la obsesia pentru cupcakes până la căutarea unor pantofi și genți de designer incredibile, dar nimic nu a influențat atât de mult și de rapid o întreagă cultură cum a făcut Cosmopolitan-ul. În cel de-al doilea sezon al spectacolului, cocktail-ul își face debutul în timpul episodului 19, când Samantha îl comandă la un bar de la o nuntă, iar restul este istorie. Cocktail-ul a apărut de mai multe ori de-a lungul serialului, determinând oamenii din toată lumea să îl recreeze în confortul propriei locuințe pentru a-l savura împreună cu persoanele lor preferate. Chiar și astăzi Cosmopolitan-ul este extrem de popular și poate fi văzut în feed-urile multor conturi de socializare.

Vă întrebați ce este într-un Cosmopolitan? Deși este un cocktail destul de simplu, cu puține ingrediente, există multe variante. Cosmopolitan-ul clasic, puternic, conține vodcă, Triplu Sec, suc de afine și gheață și este de obicei garnisit cu coajă de portocală. Unele rețete folosesc, de asemenea, o picătură de suc de lime proaspăt pentru a face vodca și mai răcoritoare și pentru a-i oferi un flavour special.

La fel ca în lumea muzicii, anii 90 au schimbat cu totul și cultura petrecerilor și alcoolului. Secolul 21 datorează mixologilor din acele vremuri majoritatea băuturilor pe care le consumăm cu atât drag astăzi. În acest moment suntem probabil într-unul dintre cele mai bogate și mai interesante momente pentru a fi pasionat de alcool, dar dacă nu am fi avut Cosmopolitan-ul, este posibil să nu se fi ajuns aici.

Comentarii

Nicio recenzie găsită.

Adaugă o recenzie

Recomandari