Cum să alegi vinul pentru un eveniment important

02.04.2020
de catre King.ro

Dacă te-ai uitat vreodată la vin într-un magazin sau într-un meniu, probabil ai realizat cât de multe soiuri există cu adevărat. Dar, dacă nu ești deja specialist în vinuri, este posibil sa nu știi prea multe despre diferitele tipuri de vin disponibile și ce înseamnă fiecare dintre etichetele și termenii lor. Atunci când încerci sa găsești tipul potrivit de vin pentru un eveniment, este bine să te familiarizezi cu opțiunile înainte de a alege.

În acest articol, vom explica care sunt diferitele tipuri principale de vin și ce înseamnă acestea. De acolo, ar trebui să fii în măsură să îți restrângi alegerile și să găsești vinul potrivit perfectă în cel mai scurt timp.

Sauvignon blanc

Acesta este un tip de vin alb care are adesea un gust ușor ierbos. Unii oameni simt că are un gust asemănător cu cel de ardei gras. Vinul tinde să aibă o aromă de mere și pară verde și poate avea un pic de nota fumat.


Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon este vinul preferat al multor oameni. Poate crește oriunde se cresc strugurii roșii. Acest tip de vin are o aromă foarte completă și un aspect aproape picant pe final. În unele cazuri are un gust asemănător coacăzelor. Unele versiuni pot avea gust de vanilie, dar acest lucru provine mai degrabă din procesul de producție și de păstrare decât de la vin și ingredientele sale. Uneori aroma de vanilie poate strica gustul vinului în sine.

Chardonnay

Deși chardonnay nu este la fel de popular ca în urmă cu câteva decenii, este totuși una dintre opțiunile ideale când vine vorba de vinul alb pentru mâncarea ușoară de pește și fructe de mare. Acest tip de vin provine din Burgundia din Franța, deși poate fi produs aproape oriunde din cauza versatilității sale în diferite clime. Acest vin are un corp plin, bogat și este destul de uscat. Are un pic de cremozitate, precum și un o aromă citrică.

Riesling

Rieslingul este cel mai ușor și mai dulce tip de vin alb, deși există și Riesling sec. Acest vin provine din Germania, dar există mai multe tipuri de Riesling de calitate produse peste tot în lume. Aceste vinuri pot avea arome și texturi diferite, dar sunt mai mult sau mai puțin la fel. Acest vin tinde să aibă o aromă de mere și un gust în general proaspăt, cu anumite elemente ale ingredientelor locale, regionale, în unele cazuri.

Pinot noir

Mulți fani ai vinului consideră că pinot noir este cel mai bun vin roșu, în special pentru că este greu de cultivat și de produs corect. Acest vin provine din Franța, dar deliciosul pinot noir poate veni și din Austria, Noua Zeelandă și chiar din anumite părți din estul Statelor Unite. Acest vin are adesea gust de căpșuni și prune. Acest tip de vin își schimbă aroma drastic în funcție de locul de unde provine.


Merlot

Mulți fani ai vinului aleg merlotul din cauza aromelor sale netede și simple. Acest tip de vin este excelent pentru a se bea împreună cu aproape orice tip de masă sau gustare și continuă să fie un favorit pentru petrecerile în care alimentele vor varia. Acest tip de vin a fost cultivat inițial în Franța. Vinul tinde să aibă gustul de cireșe negre și poate avea unele indicii de arome mai întunecate, cum ar fi ciocolata sau pruna, în funcție de fiecare vin în parte.

Syrah

Syrah (de asemenea, scris Shiraz în funcție de tip și locație) are multe arome diferite. Acest tip de vin are adesea gust de mure și coacăze negre. Alcoolul se simte destul de puternic în acest tip de vin. Vinurile care sunt etichetate ca Shiraz în loc de Syrah au tendința de a fi mai pline de culoare și mai picant, și se pot asorta mai bine cu carnea roșie.


Rose

Rose-ul este un vin roz care se realizează permițând doar piei de struguri de vin roșu să atingă vinul în timpul procesului de producție. Rezultatul este un vin foarte dulce, fructat, de desert, care se asortează bine cu dulciurile.


Te simți un pic mai educat pe tema soiurilor de vin acum? Poate dura puțin pentru a te obișnui cu diferitele stiluri disponibile și chiar mai mult timp pentru a proba diferite opțiuni și a-l găsi pe cel care îți place cel mai mult. Cu cât înveți mai multe despre soiurile de vin, cu atât vei fi mai pregătit să alegi împerecherea perfectă pentru următoarea cină, petrecere sau sărbătoare. Ține cont de toate acestea data viitoare când vrei să cumperi vin!

Comentarii

Nicio recenzie găsită.

Adaugă o recenzie

Recomandari