Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

BRANDY

Incercand sa gasim cea mai simpla definitie pentru brandy putem spune despre aceasta bautura ca este un vin distilat. Din multe privinte nu se distinge foarte mult de coniac, care este o denumire protejata si despre care putem spune, tot intr-o definitie simplificata, ca este un brandy produs in regiunea Cognac din Franta. Bineinteles, nu doar aceasta este diferenta, existand si alte reguli, dar acesta este diferenta care iese cel mai usor in relief.

In timp ce coniacul se produce doar din struguri, brandy-ul poate fi produs si din alte fructe, chiar daca un brandy clasic este asociat cu strugurii. 

Denumirea vine de la cuvantul olandez brandewijn, care se poate traduce prin “vin ars”.

Cum se produce Brandy-ul

Indiferent sub ce denumire sunt comercializate, toate brandy-urile urmeaza anumite etape in producerea lor. Sucul de struguri sau de alte fructe este tinut cateva saptamani la fermentare apoi este distilat. Dupa distilare, este tinut la maturare in butoaie de stejar.

Pentru ca regulile de producere ale brandy-ului nu sunt foarte riguroase, pe piata exista atat bauturi premium cat si bauturi de o calitate mai scazuta. Cele mai bune brandy-uri sunt cele care au la baza anumite soiuri de struguri, sunt distilate de cel putin doua ori si sunt tinute la maturare cel putin doi ani, in butoaie de stejar.

Cu toate acestea, exista si branduri care sunt distilate o singura data si sunt tinute la maturare mai putin de doi ani, iar selectia fructelor care sunt tinute la fermentat nu este foarte riguroasa.

Tipuri de brandy-uri

In functie de tarile in care se produce sau de fructele care sunt tinute la fermentat, putem intalni brandy-uri sub diferite denumiri.

Vinars – este denumirea folosita in Romania pentru acest tip de bautura. 

Grappa – este denumirea italieneasca pentru brandy-ul obtinut din tescovina, adica din ceea ce ramane din stoarcerea strugurilor pentru producerea mustului.

Calvados – este denumirea brandy-ului frantuzesc produs din mere si maturat timp de doi ani pentru a ajunge la o calitate cat mai buna.

Armagnac - este un brandy frantuzesc produs dupa reguli mai stricte decat celelalte brandy-uri. Pentru a primi aceasta denumire trebui sa fie produs in regiunea cu acelasi nume din Franta si sa fie tinut la maturare in butoaie de stejar cel putin doi ani.

BRANDY

Această denumire este un diminutiv al termenului englezesc brandywine si are ca sursa cuvântul olandez brandewijn. Produsul se obține prin distilarea vinului sub diferite forme. Pe sticlele de brandy se poate trece gradul de maturare/învechire cu un număr de stele aferent anilor, cele mai uzuale fiind 3,5,sau 7 stele.

1395
7100 lei
+
3093
13900 lei
+
K2508
6299 lei
+
35900 lei
+
8101
7140 lei
+
K2495
13899 lei
+
K2496
19099 lei
+
K2497
26399 lei
+
385
6899 lei
Momentan Indisponibil
325
4799 lei
+
2862
7400 lei
+
5865
7700 lei
Momentan Indisponibil
13446 lei 12900 lei
Momentan Indisponibil
K1729
33900 lei
Momentan Indisponibil
1627
5740 lei
+
7268
5566 lei 4999 lei
+
7317
5566 lei 4999 lei
+
8100
6250 lei
+
5866
6300 lei 5699 lei
+
488
6799 lei
+
652
3938 lei 3699 lei
Momentan Indisponibil
6608
8199 lei
+
K1507
15470 lei 14500 lei
+
K1502
43000 lei
+
K1998
800 lei
K1503
13900 lei
Momentan Indisponibil
K1504
9900 lei
Momentan Indisponibil
K1500
11400 lei
+
6508
7690 lei 6200 lei
+
4827
10499 lei
Momentan Indisponibil
5078
11939 lei 10799 lei
Momentan Indisponibil
K1501
16000 lei
+
K2499
61799 lei
+
K2498
66999 lei
+

Recenziile clientilor