Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

Blog

CAMPARI

Campari este un lichior amar de culoare roșie, pe bază de ierburi aromatice și fructe. Datorită gustului său dulce-amar, Campari se răcește perfect și se îmbină cu o varietate de băuturi. Acest aperitiv amar poate fi băut în forma sa pură, și este, de asemenea, folosit pentru a pregăti diverse cocktail-uri. Campari a fost creat în secolul al XIX-lea de Gaspar Campari (1828-1882). Gruppo Campari este un producător italian de vinuri, băuturi alcoolice și nealcoolice. Gruppo Campari ocupă o poziție de lider pe piața băuturilor din Italia și Brazilia. Principalul venit al companiei provine din vânzările de băuturi tari (73% în 2009), sediul companiei fiind situat la Milano, Italia.

Grupul Campari (Gruppo Campari) datează din 1860, în regiunea nord-vestică a Lombardiei, amestecând peste 60 de ingrediente: plante, coaja de copaci, mirodenii, coaja de fructe uscate, precum si ... carmin - vopseaua roșie, care a fost obținută din cochineal (vierme cochinele) - o insectă din ordinul hemipterei, dând naștere brandului de alcool emblematic al viitoarei companii Campari.

După câțiva ani, Gaspar Campari, care s-a căsătorit a doua oară, se mută la Milano. După un timp, Gaspard și-a deschis o cafenea lângă Catedrala Duomo, pe care a numit-o pur și simplu Cafe Campari. Fiul său mai mic, David Campari (Davide Campari), sub 33 de ani, servea elitei din Torino, inclusiv regelui Vittorio Emmanuel și premierului său, Cavour. În această perioadă, bine-cunoscutul aperitiv este vândut exclusiv în interiorul pereților cafenelei de familie.

În 1904, producția Campari a fost lansată la o fabrică din Sesto San Giovanni, lângă Milano. Campari și încă cinci băuturi au fost produse aici până în 2005, moment în care, odată cu noua producție, începe și noua afacere la sud de Milano, foarte aproape de coasta Mării Ligurice, în orașul modest Novi Ligure.

Sub conducerea lui David Campari, fiul lui Gaspard, compania a început să exporte băutura în Nisa și în Riviera franceză. Odată cu începerea vânzărilor Campari de la Nisa, a început și o poveste de dragoste romantică între David Campari și cântăreața Line Cavalieri.

Între timp, în 1926, David începe să transforme producția, limitând producția altor băuturi, pentru a se concentra doar pe două: Campari și Cordial Campari. Gândul la vânzarea internațională de băuturi stăruia în capul lui. Aici este necesar să se facă o digresiune despre a doua băutură. Dacă Campari este un aperitiv clasic cu un gust amar, atunci a doua băutură - Cordial Campari - este un adevărat lichior de zmeură cu un conținut ridicat de alcool. Această băutură a încetat să mai fie produsă din 2003. Totul a fost cauzat de costul ridicat al producției și de cererea redusă de consum. În plus, aproape întregul Cordial Campari a fost dus în America. Prin urmare, dacă vei călători în Europa sau vei decide să vizitezi Statele Unite, uită-te atent la geamurile magazinelor de băuturi alcoolice. Dacă norocul îți va surâde și vei observa o sticlă de Cordial Campari, nu ezita să o cumperi, deoarece, această băutură este deja de colecție.

În 1932 a avut loc un alt eveniment important pentru Campari - apariția primei băuturi mixte pe bază de Campari – CampariSoda. La designul sticlei "CampariSoda", însuși Fortunato Depero (Fortunato Depero), un artist futurist și un susținător al cubismului, a lucrat la acel moment. După ce Campari începe cucerirea în lume, în anii '60, aperitivul amar este vândut în mai mult de 80 de țări. În următorii 30 de ani, până la sfârșitul secolului al XX-lea, poțiunea roșie se varsă în 190 de temeri ai lumii.

Bitter

CAMPARI

Campari este rezultatul infuzării plantelor aromatice a fructelor în combinație cu alcoolul baza și apa, rezultând o băutură de un roșu vibrant, cu arome intense florale, care au devenit un simbol intrigant

- 25%
CAMPARI
Bitter
Sticla - 1 L
Șapcă Campari Cadou
10621 lei 7999 lei
- 26%
CAMPARI
Bitter
Sticla - 0.7 L
Sacoșă Campari Cadou
7850 lei 5799 lei