CARDHU

Cardhu este un whisky faimos care a fost produs pentru prima data in regiunea Speyside. Astazi, aceasta bautura alcoolica este cunoscuta pe plan mondial ca fiind cel mai "feminin" whisky. Istoria brandului este istoria familiei Cumming si, in special, istoria vietilor a doua femei deosebite, care, timp de 80 de ani, au lucrat neobosit pentru a transforma o distilerie intr-unul dintre liderii industriei whisky.

La inceputul calatoriei sale lungi prin paginile istoriei whisky-ului, Cardhu a fost putin asemanator scotch-ului modern. In 1811, Helen Cumming si sotul ei, John, abia reusind sa se intalneasca, au decis sa fabrice bautura ilegal. In ferma lor mica, familia a lansat o productie ilegala de whisky. John Cumming a condus direct ferma, iar sotia lui, Helen, a preluat responsabilitatea pentru distilarea alcoolica, vanzand bautura fabricata, consumatorilor direct de pe fereastra casei ei. In 1885, responsabilitatile sunt transferate norei sale, Elizabeth, care creste suprafata si volumul productiei. Dupa 8 ani, vinde compania Johnnie Walker si Sons, lasandu-le membrilor familiei dreptul de a crea alcool sub numele propriu. In prezent, Cardu Distillery apartine gigantului Diageo.

Cardhu are un gust sofisticat si neobisnuit de elegant. Buchetul delicat al acestui whisky unic, este usor dulce de malt, ceea ce il face atractiv pentru toata lumea.

Gust. Gustul whisky-ului este bine echilibrat, dulce si proaspat, cu o textura neteda, uscata pronuntata in finala. Finisajul este scurt, cu note de fum de tigara.

Aroma. Aroma este seducatoare, intriganta, ametitoare, dezvaluind note de pere, heather, rasina, fum de lemn, miere si nuci.

Gastronomie. In ciuda aromelor oarecum dure, se recomanda utilizarea whisky-ului pur in combinatie cu o tigara.

Single Malts Whisky

CARDHU

Cardhu este un whisky exponent al stilului Speyside și se bucură de un succes imens în Spania și Franța. Este puternic parfumat, având un malț aromat.

- 28%
CARDHU
12 Yo
Sticla - 0.7 L
17957 lei 12900 lei
- 33%
15 Yo
Sticla - 0.7 L
26864 lei 18000 lei
- 27%
CARDHU
Gold Reserve
Sticla - 0.7 L
19796 lei 14500 lei
- 23%
CARDHU
18 Yo
Sticla - 0.7 L
44732 lei 34500 lei

Recenziile clientilor