Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

Blog

CARDHU

Cardhu este un whisky faimos care a fost produs pentru prima data in regiunea Speyside. Astazi, aceasta bautura alcoolica este cunoscuta pe plan mondial ca fiind cel mai "feminin" whisky. Istoria brandului este istoria familiei Cumming si, in special, istoria vietilor a doua femei deosebite, care, timp de 80 de ani, au lucrat neobosit pentru a transforma o distilerie intr-unul dintre liderii industriei whisky.

La inceputul calatoriei sale lungi prin paginile istoriei whisky-ului, Cardhu a fost putin asemanator scotch-ului modern. In 1811, Helen Cumming si sotul ei, John, abia reusind sa se intalneasca, au decis sa fabrice bautura ilegal. In ferma lor mica, familia a lansat o productie ilegala de whisky. John Cumming a condus direct ferma, iar sotia lui, Helen, a preluat responsabilitatea pentru distilarea alcoolica, vanzand bautura fabricata consumatorilor direct de la fereastra casei ei. In 1885 responsabilitatile sunt transferate norei sale, Elizabeth, care creste suprafata si volumul productiei. Dupa 8 ani, vinde compania Johnnie Walker si Sons, lasandu-le membrilor familiei dreptul de a crea alcool sub numele propriu. In prezent, Cardu Distillery apartine gigantului Diageo.

Cardhu are un gust sofisticat si neobisnuit de elegant. Buchetul delicat al acestui whisky unic, este usor dulce de malt, ceea ce il face atractiv pentru toata lumea.

Gust. Gustul whisky-ului este bine echilibrat, dulce si proaspat, cu o textura neteda, uscata pronuntata in finala. Finisajul este scurt, cu note de fum de tigara.

Aroma. Aroma este seducatoare, intriganta, ametitoare, dezvaluind note de pere, heather, rasina, fum de lemn, miere si nuci.

Gastronomie. In ciuda aromelor oarecum dure, se recomanda utilizarea whisky-ului pur in combinatie cu o tigara.

Single Malts Whisky

CARDHU

Whisky-urile scoțiene Cardhu se plasează la intersecția dintre finețe și tărie, remarcându-se printr-o textură complexă și un gust inconfundabil.

- 28%
CARDHU
12 Yo
Sticla - 0.7 L
18625 lei 13500 lei
- 33%
CARDHU
Gold Reserve
Sticla - 0.7 L
20531 lei 13700 lei
- 31%
CARDHU
18 Yo
Sticla - 0.7 L
46391 lei 32100 lei
- 31%
CARDHU
15 Yo
Sticla - 0.7 L
27860 lei 19300 lei