Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

DOMENIUL VLADOI

Domeniul Vladoi este una dintre cele mai apreciate crame din zona Murfatlar. A fost infiintat imediat dupa Revolutie, cand familia Vladoi a recuperat proprietatea viilor a caror cultura a inceput din perioada interbelica, atunci cand Niculae Vladoi a venit din zona Dragasanilor, impreuna cu alte familii, in Siminoc, unde a adus cu el pasiunea fata de cultivarea vitei de vie.

Via reintrata in 1990 in posesia familie Vladoi era in mare parte nobila, dar imbatranita. Incepand cu 2006 s-a inceput inlocuirea treptata a viei imbratranite cu soiuri moderne, care favorizeaza obtinerea unor vinuri de o calitate impresionanta.

In prezent, in portofoliul de soiuri de struguri ai Domeniului Vladoi gasim atat struguri autohtoni, precum Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala sau Feteasca Negra cat si soiuri internationale de struguri precum Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Gris, Sauvignon Blanc sau Riesling Italian.

Dupa enumerarea soiurilor de struguri care se cultiva pe Domeniul Vladoi, ne putem da seama de varietatea foarte mare de vinuri care sunt adapostite sub acest brand. Regasim atat vinuri albe cat si vinuri rose sau rosii. Regasim atat vinuri seci, cat si vinuri dulci, demi-dulci sau demi-seci. 

Ceea ce da un caracter aparte vinurilor ce poarta eticheta Domeniului Vladoi este locul de cultivare a acestora. Culturile de vita de vie au o expunere sudica, beneficiind de mai mult soare, un sol bogat in argile calcaroase dar si de un curent de aer proaspat adus de briza marii.

Astazi, Crama Familiei Vladoi are o capacitate de procesare de 200 de tone de struguri si de stocare de 80.000 litri in cisterne de inox, fiind dotata cu toate echipamentele tehnologice necesare – banda de sortare a strugurilor, zdrobitor-desciorchinator, presa pneumatica, vinificatoare din inox, instalatie de frig pentru fermentare controlata, sistem de racire pentru mustuiala, cisterne de stocare din inox, instalatie de gaz inert, filtre, pompe.

Pentru a pune in valoare intregul potential al strugurilor, selectia incepe chiar din vie, unde strugurii sunt culesi manual, ceea ce permite indepartarea cu atentie a boabelor necorespunzatoare sau afectate. Pentru a evita spargerea boabelor si oxidarea mustului, ciorchinii sunt culesi in ladite. In prima etapa de procesare se realizeaza o noua sortare, pe banda. Urmeaza etapa de zdrobire si desciorchinare. Mustul care se scurge liber, nepresat, in aceasta etapa se numeste “must ravac” si este folosit pentru obtinerea gamei premium “Ravak”.

Invechirea si maturarea vinurilor rosii si a vinului alb Chardonnay se face in baricuri de 225 litri din stejar romanesc si frantuzesc, obtinandu-se gama de vinuri baricate “Pivnita Basarabilor”.

Conditionarea controlata in etapele de maturare ne permite sa eliminam cele mai multe din tratamentele necesare pentru stabilizare, astfel incat reusim sa pastram cat mai naturale caracteristicile organoleptice ce releva calitatile si valoarea vinurilor pe care le producem.

Vinul imbuteliat in sticle personalizate , intr-o instalatie semiautomata cu o capacitate de 350 de sticle pe ora, pastreaza acelasi nivel de naturalete, oferind consumatorilor plenitudinea valorilor sale.

Majoritatea vinurilor Domeniului Vladoi sunt asociate unei dintre cinci game de vinuri:

Brizza – vinuri care poarta amprenta de vinificare al Ancai Maria Vladoi. In principiu sunt vinuri aromate, care sunt perfecte pentru sezonul estival.

Anca Maria – este o gama de vinuri conceputa de aceeasi persoana insa de data acesta nu se mai pune atat de mult accentul pe zona experimentala. 

Ravak – este o gama de vinuri premium obtinute din mustul ravac.

Pivnita Basarabilor – cuprinde vinuri baricate doar in butoaie noi de stejar.

Dinastia Basarabi – cuprinde doar vinuri obtinute in anii in care recolta de struguri a fost propice obtinerii celor mai bune vinuri.

Domeniul Vladoi

2
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
6950 lei
3
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
5236 lei
4
DOMENIUL VLADOI
0.75
6545 lei
5
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
5236 lei
7
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
5950 lei
8
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
5236 lei
9
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
5236 lei
10
11
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
5474 lei
12
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
5236 lei
13
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
5700 lei
14

Recenziile clientilor