Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

PĂLINCĂ

Această băutură spirtoasă românească este acum cunoscută chiar și în Japonia. Palinca este o băutură spirtoasă care este întotdeauna prezentă la orice masă a țăranului ardelean și nu numai. Cu toate acestea, băutura are un conținut ridicat de alcool. Cel mai bine cunoscută fiind palinca de prune tradițională.

Palinca a fost creată pentru prima dată în 1540, iar turiștii care vin acum în România nu trebuie să plece niciodată fără a degusta un păhărel de palincă. Aceasta este considerată una dintre băuturile spirtoase tradiționale românești, dat fiind gustul său unic, precum și pentru că este 100% naturală. Palinca din Ardeal este realizată prin fermentarea alcoolică și distilarea fructelor, ajungând la un grad de alcool de 65 de grade.

Dintre toate băuturile alcoolice, cele mai naturale sunt palinca și tuica. În ceea ce privește vinul, se adaugă anumite substanțe pentru a rezista, iar podgoria este pulverizată cu pesticide. Însă, în palincă și țuică, nu se adaugă nimic și nu se pulverizează pesticide pe pomii fructiferi din grădinile țăranilor. Pentru ca recolta să fie adecvată, se utilizează doar îngrășăminte de origine animală, după cum declară specialiștii din Cluj.

Prune, mere, pere, cireșe, dude, gutui, vișine sau afine, acestea sunt doar câteva dintre fructele folosite pentru a face palinca. Pentru a face palincă se folosesc alambicuri de cupru care îi conferă aroma și gustul.

Potrivit statisticilor, palinca reprezintă 40% din consumul băuturilor alcoolice din România. Nu e de mirare că se consideră că românii, în special țăranii ardeleni, consumă un pahar mic de palincă aproape la fiecare prânz. De asemenea, nu există nunți, botezuri, aniversări, înmormântări sau alte sărbători importante care să nu includă palinca.

În satele ardelenești, în special în județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Bihor sau Satu Mare, oaspeții sunt întâmpinați cu palinca în loc de cafea. Se spune că cea mai bună palincă de prune este făcută de țăranii din județul Satu Mare, în special de cei din zona Tara Oașului. Asta pentru ca acolo există cele mai bune si mai aromate prune. Palinca are, de asemenea, mai multe beneficii pentru organismul uman: ajută la digestie, este un ”bandaj” stomacal, iar un mic pahar din această băutură spirtoasă ameliorează durerile de dinți.

Aromă: Se simte o aromă deosebit de puternică de fructe.

Gust: Are un gust specific de prune sau alte fructe din care este realizată.

Gastronomie: Se poate servi lângă slănină, ceapă, brânză și pâine de casă.

Spirtoase tradiționale

PALINCĂ

Băutura are un miros fructat, foarte atrăgator, și un gust dulceag dat de diferitele fructe din care e produsă.

25989 lei 21306 lei
+
5959
24990 lei
+
4742
25989 lei 21306 lei
+
5672
22015 lei
+
4046
17136 lei
Momentan Indisponibil
5136
16899 lei
Momentan Indisponibil
4279
2142 lei
Momentan Indisponibil
4736
14042 lei 13399 lei
+
8500 lei
+
13700 lei 13685 lei
Momentan Indisponibil
5119
23324 lei
Momentan Indisponibil
5117
15400 lei 15351 lei
Momentan Indisponibil
2559
9877 lei
+
8699 lei
Momentan Indisponibil
K1536
9500 lei
Momentan Indisponibil
K1534
8500 lei
Momentan Indisponibil
K1535
8000 lei
Momentan Indisponibil
K1532
7000 lei
Momentan Indisponibil
8800 lei
Momentan Indisponibil
8500 lei
Momentan Indisponibil
8000 lei
Momentan Indisponibil
8800 lei
Momentan Indisponibil
4692
17969 lei 15599 lei
+
7806 lei
Momentan Indisponibil
25989 lei 21306 lei
+
13685 lei
Momentan Indisponibil
5114
10700 lei
Momentan Indisponibil