Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

Solo Quinta 


Este un cupaj extraordinar intre patru soiuri de struguri albi si un soi rosu vinificat in alb, creatie a oenologului Hartley Smithers. Acesta poate fi gasit si in versiunea rose. Ambele vinuri pot fi cumparate de pe king.ro.

Solo Quinta este un vin alb sec cu o concentratie a alcoolului de 13%. Are o mineralitate aparte si o culoare galben pal, cu usoare reflexe verzui. Aciditatea este una echilibrata. Este considerat unul dintre cele mai bune vinuri albe romanesti aparute in ultimii ani.

Este un vin cu o particularitate interesanta. In fiecare an sunt schimbate soiurile de struguri din care e facut acest vin pentru ca de fiecare data experienta consumatorilor sa fie una foarte buna. 

Spre exemplu Solo Quinta 2018 este un vin alb realizat din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Feteasca Regala si Muscat Ottonel.

In fiecare an soiurile de struguri pentru acest cupaj sunt alese astfel incat vinul sa aiba o anumita aciditate, o anumita complexitate definita de aceeasi textura catifelata, onctuositate si intesitate aromatica. 

Solo Quinta Rose este un vin care respecta in totalitate aceste principii. Pentru producerea acestuia se folosesc de regula soiuri precum Merlot, Pinot Grigio, Cabernet Franc, Novac sau Negru de Dragasani. 

Sortimentul rose are o culoare roz intens, iar mirosul este unul care degaja prospetime, fiind invaluit de arome de fragi si grapefruit. 

Ambele vinuri sunt recomandate a se consuma la o temperatura de aproximativ 8-10 grade Celsius, simple sau in asociere cu preparate la cuptor din carne alba, cum este cea de curca, pui sau peste, cu branzeturi semitari ori deserturi pe baza de fructe.

Cramele Recaș

SOLO QUINTA

Solo Quinta este un vin rar, născut din imaginaţia şi dragostea pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Un cupaj neobişnuit, între patru soiuri albe şi un soi roşu vinificat în alb, care se schimbă în fiecare an în funcţie de strugurii care dau cea mai bună performanţă în acel sezon.

Recenziile clientilor