Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

BUCIUM

În Iași, orașul celor șapte coline, în 1949 ia ființă vinul Bucium. Datorită podgoriilor bogate ale soiurilor de struguri Aligote, Fetească Albă și Muscat Ottonel pe colinele Bucium, Pietrărie și Tomești au fost create vinuri deosebite.

Anul 1986 a fost cel care și-a pus amprenta pe viticultura din zona Moldovei, fiind o toamnă lungă și un an bogat cu acumulări mari la struguri, atacați la un moment dat de mucegaiuri nobile Botritys, care au dus la o ușoară stafidire a boabelor. Numele brandului a fost luat după numele colinei Bucium.

Crama Bucium este compusă din Sala Mare a Butoaielor și Sala de bariques, fiind creată o îngemănare a tradiției, pentru a fi păstrată cu grijă pentru generațiile viitoare. Istoria spune că moștenirea vinurilor Bucium este opera a doi dogari care au sculptat, timp de mai mulți ani, fețele unor butoaie mari și impresionante, butoaie ce au fost păstrate cu mare grijă și care se pot vedea astăzi în Sala Mare a Butoaielor, în care se respectă tradiția păstrării vinurilor în butoaie.

În această mare sală a butoaielor, butoaiele mari și impresionante sunt așezate pe un culoar întunecos și răcoros, fiind atent organizate în funcție de etapele procesului de vinificație. De asemenea, pe fiecare butoi este sculptat un medalion care confirmă tradiția obținerii vinurilor Bucium.

Crama Bucium a fost de asemenea sursa de inspirație a multor artiști de-a lungul timpului. De asemenea, vinurile sunt prezente la sărbătorile din familie sau în cadrul petrecerilor de grup. Sala de bariques este primitoare pentru participanții la Traseul turistic, care pot degusta vinurile Bucium.

Esența vinurilor este rezultatul unei combinații între varietățile de soiuri, a climatului și solurilor existente. Vinurile de colecție sunt obținute de-a lungul anilor, fiind păstrate la loc de cinste în cele mai severe condiții. Vinoteca Bucium este reprezentată de o colecție de vinuri unice și reprezentative. Aceasta reprezintă istoria companiei. Cei care apreciază calitățile vinurilor vechi sunt încântați de ceea ce găsesc aici. În acest spațiu se simte valoarea vinurilor create cu pasiune și multă dăruire. Vinurile obținute în anul 1986, acesta fiind un an de excepție, sunt descoperite în paginile de istorie ale cramei Bucium.

Soiurile din plantații sunt majoritatea soiuri autohtone (Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră), dar și soiurile Aligote, Muscat Ottonel, Merlot, care dau vinuri cu o tipicitate specifică Podgoriei Bucium. Tipicitatea zonei, nota de prospețime a vinurilor, se datorează situării podgoriei la nord de paralela 45˚, unde verile nu sunt prea călduroase, astfel încât aromele primare nu se ard. Zona și textura solului duc la obținerea de vinuri cu aciditate ridicată, ce le face foarte apreciate, mai ales în asocirea cu diferite bucătării.

Agroindustriala Bucium S.A. este una dintre cele mai cunoscute societăți vitivinicole din România, Zona Moldovei. Este o societate modernă, care folosește cele mai noi tehnologii pentru obținerea de vinuri de calitate superioară; martore sunt medaliile și distincțiile obținute la concursurile de vinuri.

O vizită la Bucium Iași, creează un sentiment de legătură personală ce rămâne pentru întreaga viață. O experiență memorabilă, fascinantă, care va spori întotdeauna plăcerea și bucuria vinului nostru.

Agroindustriala Bucium este un complex deoarece aici se produc toate cele trei băuturi alcoolice naturale: Vinuri liniștite, Vinuri Spumante și Rachiuri naturale din fructe și subproduse vinicole. În afară de piața internă, produsele marca BUCIUM sunt apreciate și pe piața Germaniei și în S.U.A.

„Vinul e un privilegiu moștenit de milenii, dar și un mister care te face să te întrebi cum a reușit el să supună atât zeii, regii, cât și muritorii de rând.”

Vinuri românești

BUCIUM

Esența vinurilor de la Bucium Iași este rezultatul unei relații intime între varietățile de soiuri, climatul și solurile existente. Din punct de vedere olfactiv, acestea sunt foarte intense. Toate soiurile impresionează prin vitalitate, energie și arome perfect echilibrate.

1
BUCIUM
Sticla - 0.75 L
7965 lei
2
BUCIUM
Sticla - 0.75 L
8965 lei
3
BUCIUM
Sticla - 0.75 L
1296 lei