Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

CRAMA BASILESCU

Crama a fost înființată de Nicolae Basilescu, cel care a pus piatra de temelie a Cartierului Bucureștii Noi, cu Parcul Basilescu. Nicolae Basilescu, decan al Facultății de Drept din București, s-a născut în Urlați în anul 1860. Crama Basilescu, care îi poartă numele, are acum 60 de hectare în Urlați și aproape 40 de hectare la Pietroasele. Fiul său, Aristide, a preluat pasiunea tatălui pentru vie și vin și s-a căsătorit cu o franțuzoaică, descendentă a unei familii atestată documentar încă din anul 400, pe numele său Aglae Saint Georges de Posingen. În această perioadă începe colaborarea cu Restaurantul Capșa din București și cu Maison de Champagne St. Marceaux&Co.

În perioada 1910 – 1921, cu ajutorul mai multor instituții de creditare din acele vremuri, precum și cu propriul său efort, Nicolae Basilescu a reușit să restaureze Fabrica de Bere din Bucureștii Noi și a transformat-o în Fabrica de Șampanie Naturală, fiind denumită Zarea ceva mai târziu. Maison de Champaigne St. Marceaux&Co., fiind fondată la Reims, în 1837, a autorizat asocierea mărcii sale cu numele lui Nicolae Basilescu în 1928, pentru șampania produsă în crama acestuia.

În 1949, când statul a confiscat toate bunurile și terenurile familiei Basilescu, afacerea a fost întreruptă, iar membrii ei au fost deportați cu domiciliul forțat la Mizil unde au locuit până în 1964. În anul 2003, fiica lui Aristide, pe numele său Anne Marie Basilescu, a reușit să continue tradiția tatălui și bunicului său intrând în posesia terenului familiei și a cramei. Fiind reînființată în 2008, crama Basilescu continuă și astăzi tradiția vinurilor produse aici. Crama Basilescu este astăzi o cramă modernă, dotată cu tot ceea ce ține de procesul tehnologic de fermentare a vinului și de vinificare, proprietarul cramei fiind acum avocatul Ilie Buican.

În vinoteca Cramei Basilescu există colecții de vinuri printre care Golem alb și Golem roșu, un vin alb din gama „Îngeri din Micul Paris”, Chardonnay, roze tot din gama „Îngeri”, Busuioacă de Bohotin și Fetească Neagră din Colecția Eclipse.

Îndeplinirea visului de a produce vinuri unice, de excepție, prin recuperarea podgoriilor a început după anul 2003, când moştenitoarea lui Nicolae Basilescu reuşește să-și redobândească o parte din bunuri printre care via și conacul de la Urlați.

Viile, conacul și noua cramă înfiinţată in 2008 reprezintă azi locul unde vechile tradiții îşi găsesc valențe moderne. Viile cu soiuri preponderent românesti sunt readuse la viață și îngrijite cu pricepere și dragoste, astfel încât să ofere vin de înaltă calitate, caracterizat prin eleganță, excelentă și distincție.

Filosofia Cramei Basilescu se bazează valorificarea unicităţii terroir-ului exprimat prin: sol, clima, poziționarea parcelelor, soiurile cultivate şi tehnologia de vinificaţie. Tradiția Basilescu – devotament, pasiune, etică – continuă și astăzi prin tânără echipă a cramei, care adaugă parfumului de veacuri cunoştiintele moderne de prelucrare a strugurilor. Vinurile Basilescu sunt şi rezultatul muncii meticuloase în vie si în cramă.

Vinul Basilescu păstrează şi un strop din istoria interbelică, amintindu-ne de caracterul puternic şi revoluționar al vizionarilor Basilescu; este un mod de a ne întoarce în timp, de a ne contopi cu idealurile Basilescu, cu pasiunea și dorința de emancipare.

Vinuri românești

CRAMA BASILESCU

Integritatea, iubirea, viziunea revoluționară și devotamentul sunt doar câteva elemente fundamentale pe care le transmit vinurile Basilescu. Consistența perfectă este însoțită de un buchet complex de arome.

1
- 12%
CRAMA BASILESCU
Sticla - 0.75 L
7854 lei 6900 lei
2
Crama Basilescu Eclipse Feteasca Neagra - 16%
CRAMA BASILESCU
Sticla - 0.75 L
3094 lei 2600 lei
3
Crama Basilescu Eclipse Sauvignon Blanc - 12%
CRAMA BASILESCU
Sticla - 0.75 L
2499 lei 2200 lei
4
Crama Basilescu Eclipse Rose - 12%
CRAMA BASILESCU
Sticla - 0.75 L
2499 lei 2200 lei
5
Crama Basilescu Golem Alb - 12%
CRAMA BASILESCU
Sticla - 0.75 L
5474 lei 4800 lei