Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

Crama LacertA

Crama LacertA se află la 100 km de București, fiind potrivită pentru degustări și alte tipuri de evenimente. Pe cele 82 de hectare se produc vinuri medaliate cu aur la numeroase competiții internaționale. Cu o istorie de 7000 de ani, arhitectura conacului Lacerta te face să simți istoria în toată amploarea ei. Lacerta este unul dintre cele mai frumoase domenii vinicole. Dealurile din jur sunt bogate în viță de vie, oferind o desfătare vizuală.

In centrul domeniului LacertA se afla Conacul Dorobantu, opera arhitectului Ion Mincu. Construit in 1901 si renovat in 2005 conform planurilor originale, mostra de arhitectura neo-romaneasca priveste de la inaltime dealurile din jur, pline-ochi cu vita de vie.

Maretia primitoare a conacului invita la degustarea vinului nobil, dar si la admirarea de sus a unuia dintre cele mai frumoase domenii viticole. Orice vizita devine o experienta memorabila, de vreme ce dealurile din jur, bogate in vita de vie, ofera o desfatare vizuala.

Cele 82 de hectare de podgorie ce produc vin medaliat cu aur la numeroase competitii internationale, arhitectura conacului si cei 7000 de ani de istorie a vinului din aceasta zona privilegiata fac din LacertA o experienta ce trebuie simtita. Si, ca dovada a simbiozei perfecte dintre viata minerala, vegetala si animala, soparlele isi croiesc drum cu repeziciune pe solul maroniu, ideal pentru vin, si apoi se aseaza si se odihnesc in zonele luminate de soare.

LacertA este o cramă relativ nouă în regiunea Dealu Mare, destul de renumită în România pentru producția de vin, în special a vinurilor roșii. Acesta este deținut de patru oameni de afaceri, trei austrieci și unul german, fiind înființată în 2003. Sortimentul este alcătuit din soiuri internaționale de struguri: Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir, Merlot, Blaufraenkisch, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Rheinriesling, Muscat Ottonel și Chardonnay, precum și soiurile de struguri românești Fetească Neagră și Fetească Albă.

Pentru crearea vinurilor se face o selecție riguroasă și severă. Vinurile sunt maturate fie în butoaie din otel inoxidabil, fie din butoaie de stejar din România, Franţa, SUA, Rusia, Ungaria, care adaugă arome și nuanțe fructate. Forța naturii este folosită pentru a duce la maxim potențialul vinurilor, procesarea strugurilor fiind în acest caz mult mai blândă. Vechiul și noul se împletesc la crama Lacerta. Producția anuală este de aproximativ 250.000 de sticle. Crama modernă oferă o frumoasă sală cu terasă pentru degustarea de vinuri, precum și o sală interioară.

Dintre vinurile roșii Lacerta sunt produse șase varietăți, și anume Burgund Royal, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Cabernet/ Shiraz Magnum, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Cabernet/ Shiraz, Cuvee IX și Cameleon Red.

În categoria de vinuri albe Lacerta se găsesc următoarele vinuri: Rheinriesling, Pinot, Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Blanc de Noir, Feteasca Alba, Muscat Ottonel, Chardonnay Reserva, Sauvignon Blanc Reserva, Cuvee X, Dolce, Cameleon White.

Pentru categoria de vinuri rose au fost create două tipuri de vin Lacerta, și anume, Rose și Cameleon Pink.

Aroma. Aroma este puternică de nuanțe fructate.

Gust. La vinurile roșii se simte gustul adânc de fructe de pădure sau tonuri de cireșe, dezvăluind o aciditate caracteristică. La vinurile albe se simte gustul bogat și complex iar la vinurile rose se simte prospețimea.

Gastronomie. salate, pește în ulei, pește afumat, muşchi, homar, crab, prosciuitto cu pepene verde, caviar și brânză de capră pentru soiurile de vin Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cuvée X; carne prăjită, fructe de mare, măsline, capere, brânză Feta, vită, tocană de roșii si Cheddar, brânză Gruyere și Fontina, pentru soiurile de vin Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris.

Vinuri românești

LACERTA

Vinurile Lacerta reprezintă chintesența a tot ce e mai bun din struguri. Textura lor este fină și catifelată, putând fi servite alături de antreu, pește, carne roșie, carne albă, desert etc, în funcție de fiecare sortiment în parte.

1
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
11000 lei
2
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
7500 lei
3
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
8200 lei
4
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
7200 lei
5
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
5100 lei
6
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
7000 lei
7
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
8500 lei
8
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
9000 lei
9
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
8000 lei
10
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
5500 lei
11
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
5500 lei
12
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
8000 lei
13
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
5100 lei
14
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
5500 lei
15
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
5100 lei

Recenziile clientilor