Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

BOURBON Whiskey

Bourbon este un tip de whisky fabricat în SUA. Materialul utilizat în producerea băuturii este porumbul. Băutura are o nuanță aurie cu un finisaj persistent. Mărcile "Four Roses", "Heaven Hill", "Jim Beam" si "Maker's Mark" sunt considerate drept bourbon american. Diferența esențială între whisky-ul european și bourbon este folosirea porumbului de către americani. Whisky-ul european este fabricat din orz. Standardele americane reglementează strict calitatea băuturii. Alcoolul poate fi numit bourbon, dacă corespunde unui anumit număr de parametri: să fie făcut din cereale, iar 51% să fie porumb.

Bourbonul original nu trebuie să conțină coloranți, arome și impurități nocive. Printre producători, există și producători care mențin bourbonul în butoaie, timp de cel puțin 5 ani. O astfel de marcă este Wild Turkey. Bourbon de patru ani (și cel mai mic) este numit "tânăr". În acest caz, etichetele trebuie să conțină informații despre timpul de expunere. Băutura a fost inventată în statul american Kentucky, într-un ținut numit Bourbon. În aceste locuri, bourbonul a început să fie produs în secolul al XVIII-lea. În 1783, Evan Williams a fondat distileria comercială din Louisville, aceasta fiind construită pe râul Ohio.

Există, de asemenea, o versiune care leagă bourbonul de numele pastorului Elijah Craig, care a decis să-i mulțumească pe enoriașii din Georgetown, cu o băutură puternică din porumb. În 1789, pastorul a început să reziste terciului de porumb, fermentat, în butoaiele de pește, pe care le ardea din interior pentru a îndepărta mirosul neplăcut. Curând pastorul a descoperit că gustul băuturii este distinctiv și foarte bun. Unii oameni de știință cred că creatorul bourbonului ar trebui să fie considerat James Crow - un om de știință din Kentucky, care a decis să producă whisky din porumb.

În 1791, George Washington a impus o taxă puternică producătorilor de bourbon. Fermierii din Pennsylvania au respins arbitrarea autorităților și au început o rebeliune care a durat trei ani. George Washington a pornit împotriva rebelilor o armată de 15 mii de soldați. O astfel de întorsătură a surprins fermierii și revolta a fost oprită. În următorii ani, distileriile au început să se mute în Kentucky. La una dintre acestea (Pepper Distillery), a fost inventată tehnologia starter - în 1823.

Esența "sourdough" a fost redusă la faptul că, reziduul cuvei a fost îmbogățit cu must proaspăt care încă nu avusese timp să fermenteze. Astfel s-a obținut stabilitatea caracteristicilor gustului prin controlul asupra creșterii drojdiilor. Bacteriile străine nu mai pot pătrunde în must, iar gustul produsului a rămas neschimbat de mulți ani. Numele oficial al bourbonului a fost aprobat abia în 1840. Alcoolul a fost inițial documentat ca "Whisky County Bourbon".

După încheierea războiului civil din SUA (1865), Benjamin Blanton a devenit unul dintre cei mai importanți producători de bourbon. Acesta a făcut o avere în California Gold Rush și a decis să investească economii în obligațiunile din sud. Când războiul din sud a fost pierdut, majoritatea producătorilor au intrat în faliment. Singura care a rezistat a fost distileria din Kentucky. Așa a apărut marca faimoasă a lui Blanton Bourbon Whiskey.

Printre conducătorii timpului postbelic pentru producerea de bourbon merită remarcați frații Ripi. Disney Reapie a apărut în 1869 în apropierea orașului Lawrenceburg.

În 1905 compania a suferit o modernizare, iar după încă cincisprezece ani a intrat temporar în umbre - datorită perioadei de prohibiție. Acum, bourbonul numit Wild Turkey se face la distilerie.

În 1964, bourbonul a fost recunoscut drept comoara națională a Statelor Unite. Autoritățile au elaborat standarde care trebuie respectate în fabricarea băuturii.

În 2007, în septembrie, a apărut Bourbon Heritage Month. De atunci, a fost organizat cu regularitate în Kentucky, Festivalul Bourbon.

Whiskey

BOURBON WHISKEY

Caracteristicile Bourbon-ului sunt reglementate exact pentru a putea primi eticheta de Bourbon. Produsul este dublu distilat din minimum 51 % cereala de porumb si urmat, de 2 ani maturare in butoaie de stejar american arse pe interior.

K2465
12499 lei
+
8687
26999 lei
Momentan Indisponibil
3932
21352 lei 15000 lei
+
53999 lei
+
K1897
21999 lei
+
2394
17600 lei
+
5969
13900 lei
+
4151
10100 lei
+
20727 lei 17618 lei
+
K1212
17999 lei
+
7367
10900 lei
Momentan Indisponibil
3925
16846 lei 11500 lei
Momentan Indisponibil
2499
11400 lei
+
K1708
22760 lei 18900 lei
+
3831
11500 lei
+
K2570
11599 lei
Momentan Indisponibil
K2464
7399 lei
+
K2552
14199 lei
+
5492
21500 lei
+
3149
15272 lei 9699 lei
+
K1130
10100 lei
+
5724
9524 lei 8499 lei
+
20727 lei
+
6104
7940 lei 5900 lei
+
13781 lei 8199 lei
+
K2551
14199 lei
+
8052
12999 lei
Momentan Indisponibil
K2348
15499 lei
Momentan Indisponibil
K1824
21999 lei
Momentan Indisponibil
K1997
1.19900 lei
Momentan Indisponibil
K1996
79900 lei
Momentan Indisponibil
K1893
40900 lei
+
K2381
13999 lei
Momentan Indisponibil
8107
11799 lei
Momentan Indisponibil
8106
30688 lei 23999 lei
Momentan Indisponibil
12499 lei
+
K2112
8056 lei 6900 lei
+
K2150
10748 lei 7999 lei
Momentan Indisponibil
6070
20850 lei 16700 lei
Momentan Indisponibil
6500 lei
Momentan Indisponibil
Pagina
1
/ 2

Recenziile clientilor