Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

CINZANO

Cinzano este un vermut italian, concurent cu Martini. Ambele mărci împărtășesc aproape în mod egal piața europeană, oferind o gamă de produse aproape identică.

Pe 6 iunie 1757, frații Cinzano (Giovanni Giacomo și Carlo Stefano) au primit titlul de maeștri de distilare. Frații experți au deschis un magazin mic în localitatea Torino și au început să vândă vinuri aromatice unice, realizate conform tehnologiei secrete, folosind ierburi locale, mirodenii și vinuri. Popularitatea mărcii a crescut, în 1840, când ducele de Savoy a cerut proprietarilor să creeze un vin care să concureze cu șampania franceză. Așa a apărut primul vin spumant de la Cinzano.

Până în 1853, etichetele modelate manual au fost lipite pe sticle, dar apoi au fost înlocuite cu etichete luminoase și atrăgătoare. În același timp, pe sticle au început să fie imprimate imagini ale premiilor câștigate. Cinzano a devenit una dintre primele companii care s-au bazat pe publicitatea activă. Încă din 1887 au apărut în ziarele italiene, iar în 1889 au fost adăugate în text mesaje colorate. Primul război mondial nu a împiedicat dezvoltarea mărcii, iar în 1925 a fost introdus un nou logo. Culoarea roșie simboliza pasiunea și mândria, iar nobilul albastru simbolizează, loialitatea față de tradiții și Marea Mediterană. Așa cum a planificat designerul, combinația acestor culori întruchipează chintesența spiritului italian, iar linia diagonală separată, este un simbol al succesului companiei.

Perioada de la 1929 până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial nu a fost cea mai ușoară pentru marcă, având o concurență intensă cu Martini și alți producători de vermut, însă Cinzano nu și-a pierdut faima. În 1960, specialiștii în marketing ai companiei au creat o serie de reclame de film și de televiziune memorabile, fiind una dintre primele opțiuni prezentate în videoclip. În timpurile noastre, această reclamă pare primitivă, dar acum 50 de ani și-a îndeplinit perfect funcția. Marca este cunoscută în general pentru abordarea sa creativă și inovatoare de promovare și marketing. În anii 1970, compania a lansat o serie de spoturi TV amuzante și provocatoare, proiectate pentru tineri și considerate încă capodopere ale cinematografiei publicitare. În 1999, Campari a preluat compania, oferind brandului un sunet nou și modern, iar 18 ani mai târziu, Cinzano a sărbătorit 260 de ani de existență.

Cinzano Bianko este parfumat și are un corp plin, delicat. Producătorul îl descrie ca fiind "prietenos, flirtrant și elegant".

Aromă: În buchet se simt note răcoritoare ale ierburilor și mirodeniilor: scorțișoară, nucșoară etc.

Gastronomie: Vermutul este servit la rece, adăugându-se cuburi de gheață în pahar. Bianco este băut în forma sa pură, dar dacă se dorește, poate fi diluat cu limonadă, suc de grapefruit, sifon (apă minerală carbonată) în orice proporție.

Cinzano Rosso este un vermut verde închis, cu un gust bogat și îndrăzneț.

Aromă: În buchet se simte aroma de vanilie catifelată, tonuri florale, fructe de pădure roşii, caramel.

Gastronomie: Această băutură este, de asemenea, băută rece și în formă pură, dar Rosso merge bine cu suc de mere, mai ales dacă adăugi scorțișoară în cocktail.

Cinzano Extra Dry este un vermut luminos, gustos, "neglijent și tentant" cu o ușoară amărăciune. De cele mai multe ori acționează ca o bază pentru cocktail-uri clasice, fiind în mod ideal combinată cu gin sau vodcă, dar poate fi amestecată și cu băuturi răcoritoare.

Toate cele trei tipuri clasice de Cinzano, au o versiune de colecție "1757", lansată în onoarea fondatorilor mărcii. Aceste vermuturi se disting prin ambalaje decorative, un gust mai pronunţat si mai luminos.

Vermouth

CINZANO

Aromele florale sunt subtile și vin în completarea notelor de citrice și fructe uscate cu final uscat și lemnos.

Cinzano Asti - 44%
CINZANO
Asti
Sticla - 0.75 L
5729 lei 3200 lei
Cinzano Rosso - 21%
CINZANO
Rosso
Sticla - 1 L
4748 lei 3756 lei
- 4%
CINZANO
Rose Edition
Sticla - 0.75 L
3493 lei 3344 lei
Cinzano Bianco - 29%
CINZANO
Bianco
Sticla - 1 L
4748 lei 3364 lei
Cinzano Gran Sec dry edition - 4%
CINZANO
Dry Edition Gran Sec
Sticla - 0.75 L
3225 lei 3100 lei
- 15%
CINZANO
Sweet Edition
Sticla - 0.75 L
3428 lei 2903 lei
Cinzano Prosecco DOC - 30%
CINZANO
Prosecco
Sticla - 0.75 L
6384 lei 4500 lei
Cinzano Extra Dry - 3%
CINZANO
Extra Dry
Sticla - 1 L
4480 lei 4367 lei