Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

VINURI CHILE

Vinul chilian are o istorie îndelungată pentru o regiune viticolă Lumea Nouă, întrucât a fost secolul al XVI-lea când conquistadorii spanioli au adus cu ei vițe de vie Vitis vinifera, în timp ce colonizau regiunea. La mijlocul secolului 19, au fost introduse soiuri de vin franceze precum Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère și Franc. La începutul anilor 1980, o renaștere a început cu introducerea rezervoarelor de fermentare din oțel inoxidabil și utilizarea butoaielor de stejar pentru îmbătrânire. Exporturile de vin au crescut foarte repede odată cu creșterea producției de vin de calitate. Numărul de vinuri a crescut de la 12 în 1995 la peste 70 în 2005.

Un număr mare de francezi au imigrat în Chile la sfârșitul secolului XX, aducând mai multe cunoștințe vinicole în țară. Chile este acum al cincilea cel mai mare exportator de vinuri din lume și al șaptelea cel mai mare producător. Clima a fost descrisă ca la jumătatea distanței dintre cea din California și Franța. Cele mai frecvente tipuri de struguri sunt Cabernet Sauvignon, Merlot și Carmenère. Până în prezent, Chile a rămas lipsită de păduchi de filoxeră, ceea ce înseamnă că vița de vie de acolo nu trebuie să fie altoită cu portaltoi rezistenți la filoxera.

În secolul XX, exporturile de vin chiliene în Argentina au fost împiedicate de lipsa unui transport terestru eficient și de o serie de temeri de război. Această situație s-a schimbat după ce Pactos de Mayo a fost semnat în 1902 și inaugurarea Căii Ferate Transandine în 1909, ceea ce face războiul puțin probabil, iar schimburile comerciale de-a lungul Anzilor facile. Guvernele au convenit să semneze un acord de liber schimb. Asociația viticultorilor argentinieni, Centro Vitivinícola Nacional, dominată de imigranții europeni, a protestat puternic împotriva acordului de liber schimb, deoarece vinurile chiliene erau considerate o amenințare pentru industria locală. Plângerile viticultorilor argentinieni în corelație cu cele ale fermierilor de bovine din Chile au încheiat planurile pentru un acord de liber schimb.

Instabilitatea politică din secolul XX, însoțită de reglementările birocratice și impozitele ridicate au încetinit creșterea industriei vinicole din Chile. Înainte de anii 1980, marea majoritate a vinului chilian a fost considerată de calitate scăzută și consumată mai ales pe plan intern. Pe măsură ce conștientizarea condițiilor favorabile de cultivare a viticulturii din Chile a crescut, la fel s-a întâmplat și cu investițiile străine în crame. Această perioadă a înregistrat numeroase progrese tehnice în domeniul vinificației, întrucât Chile a câștigat o reputație pentru vinurile de calitate premium la un preț rezonabil. Chile a început să exporte pe scară largă, devenind al treilea exportator principal, după Franța și Italia, în Statele Unite, până la sfârșitul secolului XXI. De atunci, aceasta a căzut pe locul patru în SUA, fiind depășită de Australia, dar accentul a trecut la dezvoltarea exporturilor pe alte piețe majore ale vinului din lume, precum Regatul Unit și Japonia.

Vinuri de import

VINURI DIN CHILE

În vinurile chiliene este îmbuteliată perfecțiunea culturii de vie de la poalele Anzilor. Acestea se remarcă prin excelență, calitate și complexitate, câștigând din ce în ce mai mult în popularitate.

1
CASAS DEL BOSQUE
Sticla - 0.75 L
8199 lei
2
CASAS DEL BOSQUE
Sticla - 0.75 L
8199 lei
3
CASAS DEL BOSQUE
Sticla - 0.75 L
9999 lei
4
- 13%
CONO SUR
Sticla - 0.75 L
4587 lei 3999 lei
5
CONO SUR
Sticla - 0.75 L
4500 lei
6
CASAS DEL BOSQUE
Sticla - 0.75 L
5750 lei
7
EL EMPERADOR
Sticla - 0.75 L
2856 lei
8
EL EMPERADOR
Sticla - 0.75 L
2856 lei
9
CASAS DEL BOSQUE
Sticla - 0.75 L
5800 lei