Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

DOMENIILE OSTROV

Vin... atât de multă pasiune în acest sunet! Parafrazând cuvintele unui poet celebru, să cântăm o odă mică, din inimă, acestei poțiuni de struguri sau unui partener la mese delicioase...

Vasta istorie si experienta sunt o stare de fapt la Domeniile Ostrov. In ciuda acestui aspect, “Domeniile Ostrov” este numele unei case de vinuri tinere. Traditia este un avantaj, in masura in care aceasta este incorporata unei filosofii noi, proaspete si originale. Scopul lor este acela de a surprinde degustatorul prin prospetimea vinurilor, prospetime care sa “tradeze” o intelegere profunda a vinului, o imbinare a vechii noastre traditii cu tot ceea ce are mai bun de oferit prezentul.

Istoria locului si istoria vinului si a vitei-de-vie din aceasta regiune nu pot fi considerate ca fiind doua aspecte diferite. Izvoarele arheologice au aratat faptul ca, inca de acum cel putin 3000 de ani, regiunea cunoscuta astazi ca fiind Ostrovul a fost sinonima cu viticultura si, implicit, cu vinificatia. De-a lungul timpului, sub diferite forme, la Ostrov s-a facut vin.

Cultivarea se facea pe suprafete mari, ceea ce a impus viticultura ca fiind un element distinctiv pentru viitoarea provincie romana. Dupa cucerirea Daciei, administratia romana a introdus noi sortimente de vita-de-vie si noi procedee de taiere si practici de vinificatie. Cu toate masurile pe care le-ar fi luat Burebista si Deceneu in privinta desfiintarii viilor, se stie cu siguranta ca, la venirea romanilor in Dacia, cultivarea vitei-de-vie se practica pe suprafete intinse de teren. Ulterior, de-a lungul secolelor, vita-de-vie a continuat sa prezinte un mare interes pentru localnici. Cultivarea ei nu a incetat nicio clipa, nici in perioada migratiei popoarelor, nici in secolele de ocupatie turceasca a Tarilor Romane.

Se stie ca romanii au avut o campanie grea la Dunarea de Jos, intre anii 101-102 si 105-106. Din epoca Flaviilor pana in vremea lui Traian, la Durostorum este atestata cohors II Flavia Brittonum, al carei castru nu s-a putut preciza pe teren pana acum. In timpul celui de-al doilea razboi daco-roman, imparatul Traian a dislocat in regiunea actualei localitati bulgaresti Silistra o unitate de elita a armatei romane, pentru a contracara rezistenta luptatorilor bastinasi. Sosirea Legiunii XI Claudia pe malul Dunarii este atestata in anul 105.

Cultura vitei-de-vie pentru romani tinea nu numai de lucrul manual, ci si de o intreaga spiritualitate, arta si mentalitate care a marcat profund aceasta civilizatie. Vinul se regaseste in diversele creatii artistice si in sculpturile romane, iar totul sta sub semnul lui Bachus, caruia, conform legendei, in vene ii curgea vin si nu sange. Descoperirile facute in zona au scos la suprafata mai multe reprezentari ale lui Bachus si ale ciorchinelui de strugure.

De la legiunea si ulterior administratia romana, ce a incurajat si modernizat viticultura si vinificatia, trecand prin Evul Mediu, prin schimbarile modernitatii de rit francez, prin sistematizarea comunista si, in cele din urma, pana la momentul prezent, cand, la Domeniile Ostrov, toate cele enumerate mai sus sunt preluate, invatate si incorporate in marea zestre culturala si istorica a acestui loc.

Majoritatea podgoriilor au un farmec aparte si implicit o traditie istorica, asa cum o demonstreaza Domeniile Ostrov. Centrul viticol Ostrov este situat in sud-vestul judetului Constanta, de-a lungul malului drept al Dunarii, pe o lungime de 30 km, si este marginit la sud de frontiera cu Bulgaria. Relieful, hidrografia si climatul zonei contribuie la formarea unui rod generos si a unui vin special. Ostrovul este atestat documentar ca fiind una dintre cele mai vechi zone viticole din tara, fiind mentionate avantajele reliefului si climatului pentru cultivarea vitei-de-vie.

În producția de comandă există vinuri fortificate precum Domeniile Ostrov Grand Reserve, Domeniile Ostrov Reserve, Domeniile Ostrov Ediţie Limitată, Naiada, Rose, Magnum Cuvee Rose, Cetatea Durustorum, Istros, Domeniile Ostrov, Cossa di Vino, Vinăria Ostrov, din soiurile Crâmpoşie, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Fetească albă, Fetească regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvingnon, Merlot, Fetească neagră, Pinot Noir, Syrah, Rebo, Cabernet Franc. Datorită culorilor expresive, a gustului dulce și înțepător, precum și a aromei amețitoare, aceste vinuri unice sunt mândria indiscutabilă a domeniilor Ostrov, care sunt imposibil de confundat.

Vinuri românești

DOMENIILE OSTROV

Parfumul discret al acestor vinuri poartă amprenta tărâmului mirific al Ostrovului. Strugurii sunt atent selecționați pentru ca rezultatul final să fie unul impresionant. Pot fi servite alături de preparatele tradiționale românești dar și din bucătăria internațională.

1
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
3999 lei
2
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
4999 lei
3
Naiada Sauvignon Blanc - 32%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2642 lei 1800 lei
4
Naiada Cabernet Sauvignon - 32%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2642 lei 1800 lei
5
Naiada Pinot Noir - 32%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2642 lei 1800 lei
6
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 1.5 L
8000 lei
7
Naiada Cramposie - 32%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2642 lei 1800 lei
8
Domeniile Ostrov Naiada Chardonnay - 23%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2400 lei 1850 lei
9
Domeniile Ostrov Naiada Feteasca Neagra - 47%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
3500 lei 1850 lei
10
Domeniile Ostrov Naiada Syrah - 47%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
3500 lei 1850 lei
11
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
4999 lei
12
Naiada Feteasca Neagra Magnum - 33%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 1.5 L
7336 lei 4900 lei
13
Ostrov Naiada Rose - 32%
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2642 lei 1800 lei