Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

Blog

APEROL

Aperol este un aperitiv italian (o băutură servită înaintea mesei principale) cu o concentrație de 11% vol., de culoare roșu-portocaliu. A apărut în Padova în 1919. Rețeta a fost inventată de frații Luigi și Silvio Barbieri. Din 2003, marca face parte din concernul Campari Group. Originea numelui nu este exact stabilită, cea mai comună versiune fiind Aperol (aperitiv).

Apărând în 1919, băutura a câștigat imediat popularitate, mai ales că dezvoltatorii nu au fost rezervati cand a fost vorba de bani și energie pentru promovarea sa, atrăgând actori celebri, de exemplu, Tino Bouaselli. În ziare a apărut o reclamă, poziționând Aperol sub formă de alcool dietetic, care nu dăunează siluetei. Din anii 1950, aperitivul a început să fie utilizat în mod activ în cocktail-uri, mai ales în combinație cu vin spumant.

În ultimele decenii, Aperol este asociat cu un cocktail aperol Spritz (3 părți Prosecco, Aperol 2 părți și o parte din sifon sau limonadă, gheață, felie de portocală) au evoluat în Aperol Syringe venețiană (vin alb sec și bicarbonat de sodiu). În consecință, campaniile publicitare au stabilit, de asemenea, un curs pentru promovarea, nu a brandului în sine, ci a cocktail-ului popular. În 2011, Grupul Campari a stabilit chiar eliberarea de Aperol Spritz preamestecat în sticle. Astăzi, Aperol este exportat în toată lumea, principalele piețe fiind Italia, Germania, Austria.

Deoarece Aperol nu este un nume comun pentru băuturile alcoolice, ci un brand specific, rețeta sa este păstrată în secret. Se știe doar că băutura este făcută prin macerare (insistând asupra alcoolului puternic) și constă din portocale, rabarbură și câteva duzine de ingrediente - în principal, ierburi. Producătorii susțin că rețeta nu s-a schimbat din ziua în care băutura a apărut pe piață în 1919.

Tipuri de Aperol

Aperol - lichior original cu o concentrație de 11% sau 15% (în Germania și Franța).

Aperol Soda - băutură alcoolică cu conținut scăzut de alcool, cu o concentrație de 3% vol. Gustul este similar cu prototipul original: gust dulce de portocală și plante. Apărut în 1995, este popular pe piața internă italiană, exportată în Austria și Elveția.

Aperol Spritz - cocktail îmbuteliat, cu o concentrație de 9% în volum.

Gust: cu gust dulce-amar cu note de citrice, în special portocală.

Gastronomie: Aperol poate fi amestecat cu orice: variind de la limonada nealcoolică și terminând cu brandy în vârstă. Cuplurile gastronomice sunt, de asemenea, diverse: lichiorul este combinat cu orice fel de gustare, mergând bine și în formă pură fără alimente. Aceasta este o băutură de vară pentru o seară caldă într-o companie plăcută.

Aperol este rar folosit în forma sa pură, mai des fiind folosit în cocktail-uri. Cel mai cunoscut este Aperol Spritz. Se crede că rădăcinile acestui cocktail se duc în secolul al XIX-lea, în timpul ocupației austriece din Italia, când ostașii germani gustau vinurile italiene combinate cu tărie, pentru a deveni mult mai spirtoase. Astfel a apărut cocktailul original Spritz, la care a mai fost adăugat un ingredient suplimentar - lichior Aperol.

Gastronomie: Aperol Syringe este băut în cafenele și restaurante, atât ca aperitiv în așteptarea unei comenzi, cât și invers, în completarea unei mese satisfăcătoare. Este servit la gustări italiene de pește, fructe de mare, brânză, legume etc., în funcție de sezon și regiune.

Vermouth

APEROL

O infuzie de ingrediente primare prețioase unde regăsim plante și rădăcini într-o combinație perfect echilibrată. Aperol a crescut continuu, datorită gustului său proaspăt și versatil și a capacității sale de a fi amestecat cu multe alte băuturi.

Aperol Aperitivo - 25%
APEROL
Aperitivo
Sticla - 0.7 L
6010 lei 4499 lei
- 23%
PACHETE KING
Aperol Spritz Bio II
Pachet
13032 lei 9995 lei
Pachet Aperol Spritz Grande II - 23%
PACHETE KING
Aperol Spritz Grande
Pachet
13966 lei 10690 lei
Aperol Spritz - 22%
PACHETE KING
Aperol Spritz
Pachet
11722 lei 9191 lei
- 20%
PACHETE KING
Aperol Spritz de România
Pachet
12674 lei 10083 lei
- 20%
PACHETE KING
Aperol Spritz Bio
Pachet
18750 lei 14931 lei
- 20%
PACHETE KING
Aperol Spritz Grande
Pachet
9988 lei 7994 lei
- 26%
PACHETE KING
Aperol Spritz Grande
Pachet
20151 lei 14884 lei
Aperol Aperitivo - 15%
APEROL
Aperitivo
Sticla - 1 L
8217 lei 6999 lei
Aperol Spritz - 21%
PACHETE KING
Aperol Spritz
Pachet
14578 lei 11568 lei
Aperol spritz V - 22%
PACHETE KING
Aperol Spritz V
Pachet
19641 lei 15224 lei