În perioada 1 septembrie - 1 decembrie 2020 King.ro a organizat un sondaj, pentru a afla preferințele românilor în materie de bâuturi spirtoase. Sondajul a fost efectuat atât pe Facebook cât ...
Orice cumparator de Highland Park in perioada 15.06.2020 – 19.07.2020 va primi automat un email cu link catre degustarea online exclusiva cu ambasadorul brandului, Martin Markvardsen! Bio Martin...
În perioada 1 Iunie – 1 Iulie se desfășura campania “Takamaka Paradise”. Takamaka invită un client norocos să le fie oaspete și să descopere orizonturile nemărginite ale insulelor S...
Vinarsul este mai mult decat denumirea romaneasca pentru brandy. Se obtine exclusiv din distilarea vinurilor si are o traditie foarte mare pe meleagurile romanesti, existand chiar vinars cu indicatie geografica cum este Vinarsul din Tarnave, lucru care confirma intr-un fel traditia bauturilor.
Denumirea de vinars a fost folosita prima data in Transilvania. Din acest motiv putem spune ca regiunea este parintele vinarsului. In unele localitati din Maramures intalnim si denumirea jinars. Un alt motiv ar putea fi acela ca Transilvania este poate cea mai renumita regiune pentru vinurile albe, mult mai indicate pentru producerea vinarsului de calitate decat cele rosii.
Vinarsurile traditionale de o calitate premium se tin de regula la maturat cel putin cinci ani in butoaie de stejar dar exista si vinarsuri care au o perioada de maturare mai mica, intre trei si cinci ani, si sunt la fel de apreciate. Pe sticle pot fi mentionati anii de maturare, dar pentru a marca perioada de maturare, unii producatori folosesc denumirile de la coniac precum V.S.O.P, V.S. sau X.O.
Este indicat ca pentru producerea lor sa se foloseasca vinuri cu o concentratie alcoolica mica, sub 10%. Aciditatea volatila a vinurilor folosite pentru producerea vinarsului este bine sa fie cat mai scazuta, sub 0.4 g/l in H2SO4. De regula, produsul final ajunge sa aiba o concentrație alcoolica de 40% si se consuma la temperatura camerei.
Varietatea vinarsurilor ia nastere ca urmare a perioadei de maturare dar si prin combinarea cat mai multor distilate.
Aroma difera in functie de strugurii folositi, de perioada de maturare si de retele producatorilor. Pot avea arome de fructe parfumate, arome fine de caramel, vanilie, ciocolata sau arome puternice de stejar.
Cei mai cunoscuti producatori de vinars din Romania sunt Jidvei, Alexandrion, Vincon si Murfatlar dar exista si producatori noi care incep sa cucereasca piata si sa vina in forta din spate.
COGNAC & BRANDY
O licoare capabilă să întrețină atmosfera indiferent de eveniment. Oferă un echilibru perfect între arome și tărie.