Grappa este o bautura traditional italiana, obtinuta din tescovina si semnite de struguri obtinute in urma procesului de vinificatie, astfel incat reprezinta rezultatul stoarecerii la maxim al intregului potential din struguri.

Aromele sale fructate tipice soiului de struguri se resimt din plin, iar structura sa uscata dar in acelasi timp foarte delicata iese in evidenta la nivel olfactiv pentru a creea cele mai bune impresii publicului degustor. Poate insotii cu succes sfarsitul meselor, fiind numai buna pentru consum la o temperatura de 10 grade celsius. Un produs apreciat pentru aromele sale mai ales pentru prospetimea regasita chiar si dupa distilare.

Grappa este considerata ”tuica” sau ”palinca” italienilor. Concentratia alcoolica este de 45%. A aparut in Italia inca din Evul Mediu ca un produs secundar al vinucultorilor italieni, fiind echivalentul Cognac-ului din Franta si a Sherry-ului din Portugalia. Tehnologia de distilare a grappei a fost imbunatatita acum 40 de ani, in nordul Italiei, trecandu-se de la distilarea la flacara directa, la distilarea la abur, obtinandu-se astfel o bautura de o calitate net superioara.

Rafinarea moderna care duce la obtinerea unui produs de o calitate superioara presupune distilarea in vid a miezului strugurilor, precum si invechirea produsului finit in butoaie de lemn de stejar.

Spirtoase tradiționale

GRAPPA

Grappa este o băutură de origine italiană, obținută în mod tradițional din tescovină și semințe de struguri, rămase în urma procesului de vinificație.

BOTTEGA
Grappa ALEX
Sticla - 0.7 L
6555 lei
Bottega Spa Grappa Fume - 13%
BOTTEGA SPA
Fume' Grappa
Sticla - 0.7 L
7500 lei 6500 lei
BANFI
Grappa Di Brunello
Sticla - 0.7 L
17900 lei
NARDELLI
GRAPPA
Sticla - 0.7 L
7500 lei
ANGELO GAJA
Grappa Gaia & Rey
Sticla - 0.5 L
19999 lei
ANGELO GAJA
Grappa Barbaresco
Sticla - 0.5 L
19999 lei
MARCHESI DE FRESCOLBALDI
Grappa Castelgiocondo
Sticla - 0.7 L
22099 lei
NONINO
Grappa Riserva Dei Cent'anni
Sticla - 0.7 L
1.02799 lei
CANDOLINI
Grappa Bianca
Sticla - 1 L
7099 lei
ORNELLAIA
Eligo Dell'ornellaia Grappa Riserva
Sticla - 0.5 L
23027 lei
NONINO
Grappa Il Moscato
Sticla - 0.7 L
14280 lei