TUICA

În timpul iernii, în zilele sărbătorilor de Crăciun sau în ajunul Anului Nou, românii din când în când includ și petrecerile în meniu, unde nu numai vinurile de struguri sunt prezentate generos pe mese, ci și țuica de prune. O băutură alcoolică puternică obținută în procesul de distilare a alcoolului, care este caracteristică și specifică spațiului românesc, așa cum, de exemplu, brandy este asociată în mod necesar cu Franța, iar whisky este puternic asociat cu Irlanda și Scoția. Prima informație despre distilarea țuicii, este că aceasta a fost obținută prin distilarea fructelor fermentate, adică a fost supusă unui proces de fermentație, în Transilvania, și anume din orașele săsești. Farmaciile distilau alcoolul pentru a face medicamente.

Primele dovezi datează din secolul al XIV-lea, în orașele Sibiu, Cluj și, în primul rând, în Brașov. Țuica a continuat să fie folosită mult timp în scopuri medicale, mai ales în satele în care țăranii îl foloseau în loc de alcool medicinal. În plus, țuica distilată în Moldova, a devenit o legendă și în timp, s-a confirmat diversitatea utilizării. Pe vremea lui Ștefan cel Mare, zidarii care construiau mănăstiri au fost trimiși după butoaie de țuică, pe care le foloseau atunci când pregăteau tencuiala și, de asemenea, când amestecau vopsele. Putem doar să presupunem că pictorii de icoane și constructorii, au folosit au folosit țuica în lucrul lor, sau au recurs la ea și pentru a-și amuza sufletul.

De regulă, în Transilvania, distilarea alcoolului este efectuată de două sau de trei ori și, prin urmare, o astfel de țuică este mai puternică, în timp ce în alte două zone, mai ales în Muntenia, alcoolul este distilat o singură dată, ajungând la o tărie de 37 de grade. La crearea țuicii poate fi folosit aproape orice fruct, însă țuica tradițională este făcută din prune. Pruna este un fruct foarte important în istoria țuicii. Însă de multe ori sunt folosite mere, pere, cireșe, caise, piersici, gutui și chiar cereale, cum ar fi secară.

Aroma. Țuica are o aromă de fructe și un finisaj lung de prune, piersici, mere sau pere, în funcție de sursă.

Gust. Băutura are o aromă fină de prune și un gust puternic de alcool și foarte plăcut.

Gastronomie. Ţuica se poate servi fiartă cu mirodenii în perioada iernii. Însoțește perfect mâncărurile grase, șuncă și brânză.

Spirtoase tradiționale

ȚUICĂ

Țuica contribuie la creșterea apetitului și contribuie la tăierea efectului produs de preparatele mai grele, îmbunătățind digestia.

Zetea Tuica  De Transilvania - 4%
ZETEA
Tuica Zetea De Transilvania
Sticla - 0.7 L
16136 lei 15500 lei
ZETEA
Transilvania
Sticla - 0.3 L
8854 lei
BUCIUM
Tuica De Prune
Sticla - 0.75 L
8995 lei

Recenziile clientilor