Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

ABSINT

Absintul este o băutura alcoolica foarte tare si amaruie, ajungand de regula sa aiba o concentratie alcoolica de 70%. 

Ingredientul principal, de la care isi extrage in mare parte gustul amar si culoarea verde sunt frunzele unei specii de pelin numita Artemisia absinthium. De la aceasta ia practic si denumirea. Printre celelalte ingrediente care sunt folosite pentru producerea absintului se numara si anasonul, feniculul dar si alte plante aromatice.

Bautura are o notorietate foarte mare nu doar pentru ca e foarte tare si amara ci si pentru faptul ca la inceputul secolului a XIX-lea era echivalentul “fructului interzis”. Multe state din Occident, precum Belgia, Italia si Franta, au interzis comercializarea ei fiindca se considera o bautura cu efecte adverse, care stimula agresivitatea excesiva si chiar nebunia printre cei care o consumau.

Din multe puncte de vedere se aseamana la gust cu Uzo-ul, celebra bautura traditionala greceasca, insa diferentele se simt inca de la miros. Absintul are un miros mult mai amarui.

Absintul mai este cunoscut si ca “Zana Verde” datorita culorii ei dar cumva peiorativ deoarece bautura nu e deloc la fel de delicata precum o zana. Ai nevoie de o anumita “tarie de caracter” pentru a o putea consuma simpla. 

Sunt putine persoane care il consuma simplu, iar cel mai indicat mod de a-l consuma astfel incat sa te bucuri cat mai mult de aromele acestuia este ca la o parte de absint sa adaugi patru sau cinci parti de apa.

De asemenea, poti consuma absintul ca baza pentru diferite cocktailuri precum Kalashnikov (absinth, vodka, zahar, o felie de lamaie, scortisoara) Sazerac sau Earthquake.

ABSINT / Absinthe

Absintul este o băutură alcoolică tare, de 70 de grade, preparată din frunzele unei specii de pelin (Artemisia absinthium), anason, fenicul și alte plante aromatice.

1
LUXARDO
Sticla - 0.7 L
8899 lei
2
- 22%
TERRES ROUGES
Sticla - 0.5 L
12106 lei 9401 lei
3
- 8%
MR JEKYLL
Sticla - 0.7 L
6000 lei 5500 lei
4
Pernod Absinthe - 15%
PERNOD
Sticla - 0.7 L
17675 lei 14999 lei
5
BARDOUIN
Sticla - 0.7 L
9900 lei