Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

CAVA

Cava ocupa o poziţie puternică printre vinurile spumante ale lumii. Statutul Cava a fost primit în anul 1986, deşi producţia de Cava este cunoscută încă din anii 1800. Vinul spumant spaniol Cava este astăzi numărul unu în lume în vânzări, la categoria spumante în vârstă. 95% dintre spumantele Cava sunt produse în Catalonia. Se utilizează, în mod predominant, soiuri spaniole sharello, macabeo şi parellada, chiar dacă sunt permise şi soiuri internaţionale de chardonnay, pinot noir, precum şi soiurile spaniole garnacha şi monastrell. Conform nivelului de dulceaţă, Cava corespunde stilului brut. Nu există Cava dulce, decât în versiunea semi-uscata.

Numele Cava în sine, este un cuvânt catalan, care înseamnă subsol, peşteră. Anterior, vinul spumant spaniol a fost pur şi simplu numit şampanie. Dar având în vedere protejarea numelui "şampanie" prin lege, producătorii spanioli au trebuit să intre pe piaţa cu propriul lor termen, de spumant. Majoritatea consumatorilor utilizează Cava că pe un aperitiv uşor. Gustul fructului proaspăt şi preţul rezonabil contribuie la cererea ridicată. Există însă, încă un stil complet diferit, de Cava condimentată. Vinul Cava este păstrat pentru o lungă perioadă de timp pe pescaj. Caracteristicile de automatizare şi de producţie de Cava permit vinificatorilor să creeze vin de înaltă calitate la preţuri atractive. Cu toate acestea, în ultimii ani, tot mai multe crame oferă vinuri mature şi complexe.

Gust: Spumantele Cava au un gust complex, bogat, de unt, cu indicii de pâine prăjită şi nuci.

Aromă: În soiurile de struguri tradiţionali sunt adăugaţi struguri spanioli Garnacha, pentru a da aroma de trandafir cu note de zmeură şi căpşuni pe palat. Un alt soi care este responsabil pentru umbră roz plăcută, sunt strugurii Morrastel.

Gastronomie: Cava este servită la rece, la o temperatură de la 5 grade C până la 8 grade C. Datorită unei game largi de stiluri, acesta poate fi ales pentru orice fel de mâncare: de la paella şi risotto la deserturi şi brânzeturi.

Vin spumant

CAVA

Mândria spaniolilor în materie de spumante, Cava este o băutură produsă prin aceleași procedee ca celebra champagne, dar din alte soiuri de struguri. Macabeu este unul dintre cele mai folosite sortimente de struguri pentru producerea acestui spumant, alături de Arellada și Xarel·lo. Se mai poate face din Chardonnay, Pinot Noir, Garnacha sau Monastrell.

FINCA CA N'ESTELLA
Cava Rabetllat i Vidal Brut Nature
Sticla - 0.75 L
4900 lei
Cava Rabetllat i Vidal Rose - 1%
FINCA CA N'ESTELLA
Cava Rabetllat i Vidal Brut Rossado
Sticla - 0.75 L
4900 lei 4873 lei
GONZALEZ BYASS
Vilarnau Cava Riserva Brut Rose
Sticla - 0.75 L
5236 lei
GONZALEZ BYASS
Vilarnau Cava Riserva Brut Blanco
Sticla - 0.75 L
5236 lei