Busuioaca de Bohotin
Vinurile se remarcă prin corpolența și parfumul dat de Busuioaca de Bohotin. Armonia perfectă dintre mirosurile de trandafir și busuioc le dă un caracter unic.
În perioada 1 septembrie - 1 decembrie 2020 King.ro a organizat un sondaj, pentru a afla preferințele românilor în materie de bâuturi spirtoase. Sondajul a fost efectuat atât pe Facebook cât ...
Orice cumparator de Highland Park in perioada 15.06.2020 – 19.07.2020 va primi automat un email cu link catre degustarea online exclusiva cu ambasadorul brandului, Martin Markvardsen! Bio Martin...
În perioada 1 Iunie – 1 Iulie se desfășura campania “Takamaka Paradise”. Takamaka invită un client norocos să le fie oaspete și să descopere orizonturile nemărginite ale insulelor S...
Busuioaca de Bohotin este un soi de struguri caracteristic nord-estului Moldovei, unde mai este cunoscut și sub denumirea Tămâioasă de Bohotin.
Nu este cultivat doar în această regiune. Se crede că ar proveni din Franța, țară în care se cultivă și astăzi pe areale restrânse. Italia, Germania, Rusia și Spania sunt alte țări în care se mai cultivă acest soi cu un miros și o aromă inconfundabilă. În toate aceste țări, Busuioaca de Bohotin este cunoscută sub alte denumiri, precum Muscat violet sau Moscatel gordomorado (Spania).
În România se cultivă în special în Bohotin (Iasi), Huși (Vaslui), Pietroasa (Buzau) si Tohani (Prahova).
Cele mai intâlnite vinuri din Busuioacă de Bohotin sunt rose, seci sau demiseci. Acestea au o aromă de petale de trandafir dată de pielița strugurilor. Tot din pieliță se obține și culoarea inconfundabilă, de chilimbar, care diferă în funcție de anul recoltei și de perioada de maturare. Culoarea roz cu tente violace este întâlnită la vinurile tinere, cu o perioadă de macerare mai mică. Cele mai vechi încep să capete o culoare portocalie, luminoasă și la fel de plăcută.
Vinurile din Busuioacă de Bohotin, cu o vechime cuprinsă între 8 și 15 ani, sunt cele mai plăcute.
Vinurile se remarcă prin corpolența și parfumul dat de Busuioaca de Bohotin. Armonia perfectă dintre mirosurile de trandafir și busuioc le dă un caracter unic.