Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

Blog

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

Busuioaca de Bohotin este un soi de struguri caracteristic nord-estului Moldovei, unde mai este cunoscut și sub denumirea Tămâioasă de Bohotin.

Nu este cultivat doar în această regiune. Se crede că ar proveni din Franța, țară în care se cultivă și astăzi pe areale restrânse. Italia, Germania, Rusia și Spania sunt alte țări în care se mai cultivă acest soi cu un miros și o aromă inconfundabilă. În toate aceste țări, Busuioaca de Bohotin este cunoscută sub alte denumiri, precum Muscat violet sau Moscatel gordomorado (Spania).

În România se cultivă în special în Bohotin (Iasi), Huși (Vaslui), Pietroasa (Buzau) si Tohani (Prahova).

Cele mai intâlnite vinuri din Busuioacă de Bohotin sunt rose, seci sau demiseci. Acestea au o aromă de petale de trandafir dată de pielița strugurilor. Tot din pieliță se obține și culoarea inconfundabilă, de chilimbar, care diferă în funcție de anul recoltei și de perioada de maturare. Culoarea roz cu tente violace este întâlnită la vinurile tinere, cu o perioadă de macerare mai mică. Cele mai vechi încep să capete o culoare portocalie, luminoasă și la fel de plăcută.

Vinurile din Busuioacă de Bohotin, cu o vechime cuprinsă între 8 și 15 ani, sunt cele mai plăcute.

Busuioaca de Bohotin

Vinurile se remarcă prin corpolența și parfumul dat de Busuioaca de Bohotin. Armonia perfectă dintre mirosurile de trandafir și busuioc le dă un caracter unic.

VALAHORUM
Busuioaca Rose
Sticla - 0.75 L
4165 lei
BUDUREASCA
BRISTENA BUSUIOACA
Sticla - 0.75 L
2800 lei
COTNARI
Domenii Busuioaca De Bohotin
Sticla - 0.75 L
3000 lei
COTNARI
Colocviu La Paris
Sticla - 0.75 L
3500 lei
COTNARI
Zaz Busuioaca De Bohotin Demisec Doc-cmd
Sticla - 0.75 L
1450 lei