Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Un nou concept de magazin cu băuturi și tutun: King - Alexandru Constantinescu 2, (Piața Domenii). peste 500 etichete aceleași prețuri cu magazinul online consultanță pentru alegere...
Feteasca Neagră este un soi de struguri cu pielița întunecată, fiind originară din România, cultivându-se la începuturi în general în regiunea Moldova, deși acum este mai larg plantată în toate zonele din România. Din soiul de struguri Fetească Neagră, se crede că se fac unele dintre cele mai bune vinuri negre de top din România, care prezintă caractere picante, fructe și o bună structură de taninuri. Boabele de struguri Fetească Neagră pot fi îmbătrânite dacă sunt bine manipulate în cramă.
Teritoriul original al soiului de struguri, al cărui nume înseamnă "Fecioară neagră", a fost vechiul principat al Moldovei. Această regiune istorică formează acum majoritatea Republicii Moldova, precum și regiunea de est a României, zona Moldova, cu două părți mai mici aparținând Ucrainei.
Feteasca Neagră a dispărut în mare parte din regiunea Republica Moldova, continuând să fie cultivată în România, pe tot teritoriul țării. Nu este plantată comercial în afara Europei de Est, deși există o tendință modernă către soiuri de struguri mai obscure, putând vedea această schimbare în următorii ani, mai ales că strugurii sunt considerați a fi de o calitate deosebită.
Feteasca Neagră este o perspectivă atractivă pentru viticultori, deoarece este rezistentă atât la temperaturi scăzute, cât și la secetă. Se coace târziu și are pielițe groase, ducând la vinuri cu o concentrație excelentă de antocieni, care dau un bun pigment vinurilor. Fermentația se produce în butoaie de stejar. În zilele noastre, Feteasca Neagră este de obicei produsă ca un vin varietal, deși în trecut a fost adesea amestecat cu Cabernet Sauvignon și Merlot pentru a-i da și mai multă greutate și corp.
Vinul făcut din Fetească Neagră poate fi produs sec, demi-sec sau dulce și este cunoscut pentru culoarea sa profundă de roșu rubiniu și aromele caracteristice de mure. Analiza recentă a ADN-ului a sugerat că soiul nu este o mutație a soiului Fetească Albă care este, de asemenea, plantată pe scară largă în România, așa cum s-a crezut anterior. Există cel puțin patru tipuri diferite de Fetească Neagră, aceste mutații sugerând că soiul de struguri este relativ vechi în sine.
Aromă: Aroma vinului este intensă de mure și prune coapte, cu note complexe de taninuri.
Gust: În gust sunt detectabile cireșe negre, prune, ciocolată și note de vanilie.
Gastronomie: Coaste de porc făcute la cuptor, Rogan Josh miel curry, Pudding.
Sortimente de vin
Vinurile din Fetească Neagră se caracterizează printr-o aciditate naturală moderată, o culoare violet, de intensitate medie, și printr-un buchet bogat și complex.