0
 
Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

SAUVIGNON BLANC

Sauvignon Blanc este un soi de struguri albi, originali din provincia franceză Bordeaux. Cel mai probabil, numele provine de la cuvântul sauvage - "sălbatic", deoarece strămoșul îndepărtat al soiului, era strugurele sălbatic din regiunile sud-vestice ale țării. Oenologii cred că Sauvignon este legat de speciile savaviene, care, de asemenea, cresc în Franța. Din fructele roșii moi rotunde se obține un vin de vară, ușor revigorant, în plus, soiul este folosit în amestecuri cu struguri Semillon pentru producția de vinuri de desert, de exemplu, Sauternes. Sauvignon Blanc sunt cultivați nu numai în Franța, ci și în Italia, Europa Centrală, Chile, Canada, Australia, Noua Zeelandă, America de Sud, Statele Unite ale Americii, Washington și California. Uneori, vinurile din Lumea Nouă din acest soi se numesc Fume Blanc.

Istoria soiului a început în vestul Franței, în Valea Loarei și în regiunea Bordeaux. Nu se știe exact dacă Savavinen a fost într-adevăr strămoșul strugurilor - existând o versiune pe care Sauvignon o are în legătură cu familia Carmenere, iar "părinții" lui erau Traminer și Chenin Blanc. Cu toate acestea, este absolut clar că soiul a apărut în secolele XVIII-XIX, ca rezultat al numeroaselor mutații și încrucișări, iar prima apariție a hibridului a avut loc în anii 1880, când vița de vie a fost adusă în California.

Sauvignon Blanc formează boabele târziu, dar se coc crepede, într-un climat cald, dar nu fierbinte. La temperaturi prea ridicate, boabele de struguri își pierd cea mai mare parte a gustului. În funcție de climat, buchetul este predominant din note tropicale sau din plante. În regiunile mai răcoroase, vinul este proaspăt, putând simți tonurile de ardei gras, fructul pasiunii, coacăze. Atunci când vremea este caldă, aroma devine dulce și exotică, dar dacă nu se exagerează cu coacerea strugurilor, notele predominante sunt de grapefruit și piersici în cea mai mare parte.

Vintage Sauvignon Blanc nu este recoltat imediat, ci treptat, la intervale neregulate, pentru a obține fructe de diferite grade de maturitate și, prin urmare, vinuri de diferite gusturi. Nu există o singură tehnologie stabilită, vinificatorul însuși decide cum să realizeze fiecare etapă. De exemplu, atunci când se separă mustul de pielițe, se creează un vin tânăr, fermentat în butoaie de stejar sau în recipiente din oțel inoxidabil. Condițiile de fermentație depind, de asemenea, de producător: în Franța acest proces are loc la 16-18 grade, iar în Lumea Nouă temperatura poate fi mai mică. Sauvignon Blanc nu este obișnuit să îmbătrânească o perioadă lungă de timp, de vreme ce îmbătrânirea nu îi aduce beneficii, deoarece în buchet apar tonuri de mazăre și sparanghel. Cu toate acestea, există și excepții de la regulă. Unii vinificatori, dimpotrivă, îl lasă să îmbătrânească pentru a obține un vin cu note mature, decent și original, de exemplu, vinurile Pouilly-Fume și Sancerre.

Soiul Sauvignon Blanc este cultivat în climatul maritim din Bordeaux și în climatul continental al Văii Loire. Datorită particularităților acestor regiuni, boabele nu se coc prea repede, reușind să obțină echilibrul corect de aciditate și zahăr. Terroirul este foarte important: din struguri crescuți pe soluri de marl, se obține un vin complex cu un buchet bogat, în timp ce rocile de cretă conferă băuturii un gust mai subtil și mai aromat. Pietricelele adaugă buchetelor arome picante, florale și minerale, în timp ce siliciul face aroma mai vie și oferă un gust lung. În cele din urmă, gresia dă strugurilor un ton afumat, "pufos".

Arome diferite

Australia. Vinul Sauvignon Blanc poate fi produs din soiul de struguri cu același nume, precum și din amestecul Sauvignon Blanc cu Semillion. În această băutură persista tonuri de piersic alb și de var, care sunt simțite în mod clar.

Chile și Brazilia. În aceste țări, soiul pur are aciditate scăzută, iar gustul este cel mai apropiat de variațiile franțuzești.

Noua Zeelandă. Sauvignon Blanc a apărut pe piața din Noua Zeelandă în anii 1990. Datorită diversității climatice, această țară oferă o linie completă de vinuri, variind de la arome de ierburi-picante, făcute din recolta târzie, până la arome tropicale bogate, din boabe de struguri precoce.

America de Nord. Principala regiune de vin din America de Nord, care produce Sauvignon Blanc, este considerat a fi statul California. Fructele locale afectează aroma excesiv de saturată, agresivă, care este netezită de îmbătrânirea în butoaie de stejar. Vinul californian are note de fructe tropicale, citrice, fructul pasiunii și pepene.

Gust: Experții vinului descriu acest soi și vinul rezultat, cu epitetul "elegant".

Gastronomie: Vinul Sauvignon Blanc este unul dintre putinele tipuri de alcool, care se combină bine cu sushi. De asemenea, face un cuplu bun gastronomic cu pește, brânză, fructe de mare, carne albă.

Sortimente vinuri

SAUVIGNON BLANC

Vinurile Sauvignon Blanc sunt corpolente și expresive, cu un echilibru perfect între tărie și aciditate. Sunt perfecte pentru gusturile nobile și potrivite pentru momentele importante.

Purcari Sauvignon Blanc - 10%
PURCARI
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
1 șansă Sejur la Purcari
3094 lei 2785 lei
Corcova Sauvignon Blanc - 10%
CORCOVA
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
2900 lei 2610 lei
Alira Flamma Sauvignon Blanc - 24%
ALIRA
Flamma Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
3020 lei 2300 lei
TIEFENBRUNNER
Turmhof Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
11039 lei
Sole Orange Wine - 5%
CRAMELE RECAS
Sole Orange
Sticla - 0.75 L
4046 lei 3843 lei
Vinarte Domeniile  Sauvignon Blanc & Feteasca Alba - 8%
VINARTE
Domeniile Vinarte Sauvignon Blanc & Feteasca Alba
Sticla - 0.75 L
2737 lei 2510 lei
ORNELLAIA
Poggio Alle Gazze Dell'ornellaia
Sticla - 0.75 L
24500 lei
LILIAC
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
4998 lei
Jidvei Mysterium Traminer & Sauvignon Blanc - 20%
JIDVEI
Sauvignon Blanc Mysterium
Sticla - 0.75 L
4000 lei 3200 lei
WILD ROCK
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
6432 lei
Cramele Recas Sole Sauvignon Blanc - 10%
CRAMELE RECAS
Sole Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
4998 lei 4498 lei
CRAMELE RECAS
Castel Huniade Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
1726 lei
- 15%
SARICA NICULITEL
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
4760 lei 4046 lei
Jidvei Mysterium Riesling & Sauvignon Blanc - 20%
JIDVEI
Mysterium Riesling & Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
4000 lei 3200 lei
Regno Sauvignon Blanc - 17%
CRAMELE RECAS
Regno Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
2975 lei 2464 lei
CRAMA OPRISOR
Caloian Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
2380 lei
VITIS METAMORFOSIS
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
3900 lei
Tohani Romania Princiar Special Reserve Sauvignon Blanc - 9%
TOHANI ROMANIA
Princiar Special Reserve Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
3142 lei 2873 lei
VINARTE
Cuvee D'excellence
Sticla - 0.75 L
3490 lei
KLEIN CONSTANTIA
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
7854 lei
VINCON
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
1583 lei
DOMENIUL BOGDAN
Organic Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
2975 lei
SARICA NICULITEL
Sauvignon Blanc Doc-cmd
Sticla - 0.75 L
2500 lei
LACERTA WINERY
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
4900 lei
CRAMELE HALEWOOD
Floarea Soarelui Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
2184 lei
JERMANN
Sauvignon Blanc Igt Venezia Giulia
Sticla - 0.75 L
13566 lei
TIEFENBRUNNER
Sauvignon Blanc Merus
Sticla - 0.75 L
7140 lei
DOMAINE DU TARIQUET
Sauvignon Blanc Igp
Sticla - 0.75 L
3808 lei
NEGRINI
Premium Sauvignon Blanc & Feteasca Regala
Sticla - 0.75 L
3300 lei
CANTINA TRAMIN
Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
7378 lei
Budureasca Origini Sauvignon Blanc - 17%
BUDUREASCA
Origini Sauvignon Blanc
Sticla - 0.75 L
6000 lei 4980 lei
Pagina
1
/ 3

Recenziile clientilor