Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

Blog

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scară largă soiuri pentru prepararea de vinului roșu în lume. Există cu greu o țară cu o sferă de vinificație dezvoltată, în care aceste fructe rotunde, bine împletite, să nu crească. Astăzi, podgoriile de Cabernet Sauvignon sunt situate în întreaga lume, din Canada în Liban. Soiul are un gust foarte bogat, tartinabil și greu, astfel încât, pentru a obține o băutură echilibrată, este adesea amestecat cu Merlot și Cabernet Franc. Vinul roșu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă. Într-un climat mai rece, notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust, dar vinul tânăr este "dur" și atinge maturitatea completă abia după 8-10 ani de depozitare. În climatul temperat, se adaugă tonuri de cireș negru și măsline, iar în țările calde soiul dobândește un gust de "gem". Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru culorile sale de eucalipt și mentă.

În ciuda popularității sale, Cabernet Sauvignon este un soi relativ tânăr, care a apărut în secolul al XVII-lea prin încrucișarea aleatorie dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Nu în ultimul rând, popularitatea se datorează ușurinței de cultivare: Cabernet Sauvignon are o pieliță groasă, fiind relativ rezistent la clima rece, având o maturizare târzie, nu se teme de secetă și este ușor sensibil la boli.

Nu se știe sigur când numele vechi a fost înlocuit de cel nou - "Cabernet Sauvignon". Acest lucru s-a întâmplat în 1996 cu un test ADN care a pus capăt tuturor controverselor. Cu toate acestea, "părinții" lui Cabernet Sauvignon au fost cunoscuți înainte, atunci când le-a fost dată similitudinea aromei, aceleași arome de coacăze negre, lemn umed și iarbă.

Strugurii Cabernet Sauvignon se coc mai târziu decât alte soiuri de struguri populari - la aproximativ 1-2 săptămâni după Cabernet Franc și Merlot. Prin urmare, clima are o influență primară asupra gustului vinului rezultat. De exemplu, în podgoriile californiene nu există nicio lipsă de lumină solară și căldură, iar în Bordeaux, datorită condițiilor meteorologice instabile, uneori fructele trebuie să fie recoltate mai devreme decât se așteaptă, iar pentru a compensa deficitul, se adaugă alte vinuri. Rolul solului se estompează în fundal, dar solurile de pietriș dau un randament mai bun decât lutul și nisipul.

Cabernet Sauvignon, desigur, nu a suferit atât de multe mutații ca Pinot Noir, totuși, variațiile și rezultatele încrucişării cu alte soiuri și-au găsit locul pe piață. De exemplu, combinația cu soiul Grenache a dat Franței Marselan, iar trecerea cu un hibrid necunoscut a condus la apariția lui Sauvignon Blanc. În 1991, a fost înregistrat "cabernetul alb" sub numele de "Shalistin".

În ciuda faptului că orice vin Cabernet Sauvignon are semne recunoscute ale clasei sale, preferințele și obiceiurile personale ale vinificatorilor, au un impact imens asupra gustului băuturii. În primul rând, producătorul trebuie să decidă dacă să facă un vin "pur" sau un amestec (de obicei cu Merlot și Cabernet Franc, dar există și multe alte combinații). După oprirea celei de-a doua variante, producătorul de vinuri, determină exact momentul în care soiurile trebuie amestecate - înainte, în timpul sau după fermentație. Deseori, producătorii fermentează separat și amestecă vinurile gata preparate chiar înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, perioada de macerare durează 3 săptămâni. După ce macerarea este fermentată la temperaturi de până la 30 de grade, în final, vinul este maturat în butoaie de stejar. Rezultatul este un Cabernet Sauvignon foarte tanic și sec, care durează ani de îmbătrânire pentru a se înmuia puțin. Uneori, sunt adăugate ingrediente suplimentare în vin, apoi, vinul este filtrat și îmbuteliat.

Aromă: Buchetul complet conține o listă aproape nelimitată de arome: prune, tutun, piele, fructe negre și fructe de pădure, sparanghel, ghimbir, măsline, mirodenii, maroc, cedru și multe alte nuanțe care variază în funcție de regiunea îmbătrânirii și de alți factori.

Gust: Notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust. Gustul este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă.

Gastronomie: Cabernet Sauvignon este un vin greu care poate îneca gustul și aroma alimentelor ușoare, astfel că băutura este cel mai bine combinată cu carne la grătar, alimente grase, fripturi și carne afumată. Nu se recomandă servirea cu alimente picante, în plus, pastele și orezul nu vor "lega" taninurile și nu vor permite să te bucuri de vinul complet.

Sortimente de vinuri

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai răspândite soiuri de struguri, exploatând o gamă cât mai variată de arome și gusturi, în funcție de terroir-ul pe care e cultivat, dar și datorită faptului că este înrudit cu numeroase alte soiuri de struguri.

Crama Oprisor Dragaica Rosie - 13%
CRAMA OPRISOR
Dragaica Rosie
Sticla - 0.75 L
5712 lei 4950 lei
CRAMA OPRISOR
Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
8925 lei
GITANA
Lupi
Sticla - 0.75 L
8999 lei
ALIRA
Grand Vin Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
6010 lei
ALIRA
Concordia
Sticla - 0.75 L
3630 lei
PETRO VASELO
Ovas
Sticla - 0.75 L
7500 lei
GITANA
Autograf Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
4999 lei
Jp Chenet  Cabernet Syrah - 30%
JP. CHENET
Cabernet Syrah
Sticla - 0.75 L
2856 lei 1999 lei
- 10%
PACHETE KING
Cabernet Sauvignon III
Pachet
Exclusiv
21600 lei 19500 lei
DAVINO
Flamboyant
Sticla - 0.75 L
19800 lei
VINARTE
Prince Mircea Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
4900 lei
VINARTE
Soare Blanc De Noir
Sticla - 0.75 L
7501 lei
NEGRINI
Muga Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
7500 lei
DOMENIUL COROANEI SEGARCEA
Minima Moralia Respect
Sticla - 0.75 L
8211 lei
CASTELLO BANFI
SummuS
Sticla - 0.75 L
23324 lei
DAVINO
Domaine Ceptura Rouge
Sticla - 0.75 L
12500 lei
VINARTE
Soare Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
9000 lei
CRAMA OPRISOR
Maiastru Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
2380 lei
VINARTE
Castel Bolovanu
Sticla - 0.75 L
2750 lei
CORCOVA
CABERNET & MERLOT
Sticla - 0.75 L
3850 lei
PURCARI
Rosu De Purcari
Sticla - 0.75 L
8449 lei
Lacerta Cuvee IX - 11%
LACERTA WINERY
Cuvee Ix
Sticla - 0.75 L
9400 lei 8400 lei
DAVINO
Iacob Rosu
Sticla - 0.75 L
5950 lei
CRAMA OPRISOR
Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
3987 lei
TOHANI ROMANIA
PRINCIAR CABERNET SAUVIGNON
Sticla - 0.75 L
3142 lei
PURCARI
Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
3213 lei
- 5%
KENDALL JACKSON
Vintner's Reserve Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
12257 lei 11662 lei
PETRO VASELO
Rosu De Petro Vaselo Doc
Sticla - 0.75 L
3100 lei
Mosia De La Tohani Cabernet Sauvignon-Special Reserve - 12%
TOHANI ROMANIA
Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
2499 lei 2200 lei
CRAMA OPRISOR
Passarowitz 1718
Sticla - 1.5 L
20900 lei
ALIRA
Cuvee
Sticla - 0.75 L
3570 lei
LACERTA WINERY
Cabernet Sauvignon
Sticla - 0.75 L
7900 lei
CRAMA OPRISOR
Sfinții Mihail & Gavril
Sticla - 0.75 L
5900 lei
CRAMA OPRISOR
Sfânta Maria
Sticla - 0.75 L
5900 lei
Pagina
1
/ 3