Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scară largă soiuri pentru prepararea de vinului roșu în lume. Există cu greu o țară cu o sferă de vinificație dezvoltată, în care aceste fructe rotunde, bine împletite, să nu crească. Astăzi, podgoriile de Cabernet Sauvignon sunt situate în întreaga lume, din Canada în Liban. Soiul are un gust foarte bogat, tartinabil și greu, astfel încât, pentru a obține o băutură echilibrată, este adesea amestecat cu Merlot și Cabernet Franc. Vinul roșu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă. Într-un climat mai rece, notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust, dar vinul tânăr este "dur" și atinge maturitatea completă abia după 8-10 ani de depozitare. În climatul temperat, se adaugă tonuri de cireș negru și măsline, iar în țările calde soiul dobândește un gust de "gem". Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru culorile sale de eucalipt și mentă.

În ciuda popularității sale, Cabernet Sauvignon este un soi relativ tânăr, care a apărut în secolul al XVII-lea prin încrucișarea aleatorie dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Nu în ultimul rând, popularitatea se datorează ușurinței de cultivare: Cabernet Sauvignon are o pieliță groasă, fiind relativ rezistent la clima rece, având o maturizare târzie, nu se teme de secetă și este ușor sensibil la boli.

Nu se știe sigur când numele vechi a fost înlocuit de cel nou - "Cabernet Sauvignon". Acest lucru s-a întâmplat în 1996 cu un test ADN care a pus capăt tuturor controverselor. Cu toate acestea, "părinții" lui Cabernet Sauvignon au fost cunoscuți înainte, atunci când le-a fost dată similitudinea aromei, aceleași arome de coacăze negre, lemn umed și iarbă.

Strugurii Cabernet Sauvignon se coc mai târziu decât alte soiuri de struguri populari - la aproximativ 1-2 săptămâni după Cabernet Franc și Merlot. Prin urmare, clima are o influență primară asupra gustului vinului rezultat. De exemplu, în podgoriile californiene nu există nicio lipsă de lumină solară și căldură, iar în Bordeaux, datorită condițiilor meteorologice instabile, uneori fructele trebuie să fie recoltate mai devreme decât se așteaptă, iar pentru a compensa deficitul, se adaugă alte vinuri. Rolul solului se estompează în fundal, dar solurile de pietriș dau un randament mai bun decât lutul și nisipul.

Cabernet Sauvignon, desigur, nu a suferit atât de multe mutații ca Pinot Noir, totuși, variațiile și rezultatele încrucişării cu alte soiuri și-au găsit locul pe piață. De exemplu, combinația cu soiul Grenache a dat Franței Marselan, iar trecerea cu un hibrid necunoscut a condus la apariția lui Sauvignon Blanc. În 1991, a fost înregistrat "cabernetul alb" sub numele de "Shalistin".

În ciuda faptului că orice vin Cabernet Sauvignon are semne recunoscute ale clasei sale, preferințele și obiceiurile personale ale vinificatorilor, au un impact imens asupra gustului băuturii. În primul rând, producătorul trebuie să decidă dacă să facă un vin "pur" sau un amestec (de obicei cu Merlot și Cabernet Franc, dar există și multe alte combinații). După oprirea celei de-a doua variante, producătorul de vinuri, determină exact momentul în care soiurile trebuie amestecate - înainte, în timpul sau după fermentație. Deseori, producătorii fermentează separat și amestecă vinurile gata preparate chiar înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, perioada de macerare durează 3 săptămâni. După ce macerarea este fermentată la temperaturi de până la 30 de grade, în final, vinul este maturat în butoaie de stejar. Rezultatul este un Cabernet Sauvignon foarte tanic și sec, care durează ani de îmbătrânire pentru a se înmuia puțin. Uneori, sunt adăugate ingrediente suplimentare în vin, apoi, vinul este filtrat și îmbuteliat.

Aromă: Buchetul complet conține o listă aproape nelimitată de arome: prune, tutun, piele, fructe negre și fructe de pădure, sparanghel, ghimbir, măsline, mirodenii, maroc, cedru și multe alte nuanțe care variază în funcție de regiunea îmbătrânirii și de alți factori.

Gust: Notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust. Gustul este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă.

Gastronomie: Cabernet Sauvignon este un vin greu care poate îneca gustul și aroma alimentelor ușoare, astfel că băutura este cel mai bine combinată cu carne la grătar, alimente grase, fripturi și carne afumată. Nu se recomandă servirea cu alimente picante, în plus, pastele și orezul nu vor "lega" taninurile și nu vor permite să te bucuri de vinul complet.

Sortimente de vinuri

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai răspândite soiuri de struguri, exploatând o gamă cât mai variată de arome și gusturi, în funcție de terroir-ul pe care e cultivat, dar și datorită faptului că este înrudit cu numeroase alte soiuri de struguri.

1
Gitana Lupi - 3%
GITANA
Sticla - 0.75 L
9800 lei 9500 lei
2
3
VINCON
Sticla - 0.75 L
3115 lei
4
DAVINO
Sticla - 0.75 L
20390 lei
5
Cabernet Sauvignon de Purcari - 10%
PURCARI
Sticla - 0.75 L
3213 lei 2892 lei
6
DAVINO
Sticla - 0.75 L
5474 lei
7
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
8925 lei
8
NEGRINI
Sticla - 0.75 L
4900 lei
9
Lacerta Cuvee IX - 21%
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
10000 lei 7900 lei
11
Dragaica Rosie - Crama Oprisor - 13%
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
5712 lei 4950 lei
12
NEGRINI
Sticla - 0.75 L
7200 lei
13
- 1%
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
3284 lei 3250 lei
14
Lacerta Cabernet Sauvignon - 23%
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
8200 lei 6316 lei
16
Vinarte Soare - 11%
VINARTE
Sticla - 0.75 L
9000 lei 7999 lei
17
TOHANI ROMANIA
Sticla - 0.75 L
3142 lei
18
Caii De La Letea Merlot & Cabernet Sauvignon Doc Cmd - 13%
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
3153 lei 2750 lei
19
Lacerta Cabernet Sauvignon  Shiraz - 21%
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
7700 lei 6076 lei
20
CRAMA CEPTURA
Sticla - 0.75 L
5400 lei
21
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
7900 lei
22
Davino Domaine Ceptura Rouge - 7%
DAVINO
Sticla - 0.75 L
12100 lei 11299 lei
23
Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon - 15%
ALIRA
Sticla - 0.75 L
8687 lei 7384 lei
24
ORNELLAIA
Sticla - 0.75 L
11000 lei
25
- 15%
VINARTE
Sticla - 0.75 L
2900 lei 2465 lei
26
Cantus Primus Cabernet Sauvignon - 8%
VITIS METAMORFOSIS
Sticla - 0.75 L
7600 lei 6992 lei
27
Mosia De La Tohani Cabernet Sauvignon-Special Reserve - 12%
TOHANI ROMANIA
Sticla - 0.75 L
2499 lei 2200 lei
28
Budureasca Origini Cabernet Sauvignon - 7%
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
6955 lei 6499 lei
29
Minima Moralia Daruire - 11%
DOMENIUL COROANEI SEGARCEA
Sticla - 0.75 L
8211 lei 7300 lei
30
GITANA
Sticla - 0.75 L
5500 lei
31
Prince Stirbey Cabernet Sauvignon - 10%
PRINCE STIRBEY
Sticla - 0.75 L
7000 lei 6300 lei
32
ALIRA
Sticla - 0.75 L
3570 lei
33
Budureasca Origini Cabernet Sauvignon Dulce - 6%
BUDUREASCA
Sticla - 0.5 L
4484 lei 4234 lei
34
Alira Tribun - 29%
ALIRA
Sticla - 0.75 L
2975 lei 2100 lei
35
VINARTE
Sticla - 0.75 L
2750 lei
36
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
4760 lei
37
Purcari Rosu De - 10%
PURCARI
Sticla - 0.75 L
8449 lei 7604 lei
38
- 12%
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
4998 lei 4398 lei
39
Jp Chenet  Cabernet Syrah - 30%
JP. CHENET
Sticla - 0.75 L
2856 lei 1999 lei
40
- 10%
PACHETE KING
Pachet
Exclusiv
21600 lei 19500 lei
Pagina
1
/ 3

Recenziile clientilor