Categorii Produse
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scară largă soiuri pentru prepararea de vinului roșu în lume. Există cu greu o țară cu o sferă de vinificație dezvoltată, în care aceste fructe rotunde, bine împletite, să nu crească. Astăzi, podgoriile de Cabernet Sauvignon sunt situate în întreaga lume, din Canada în Liban. Soiul are un gust foarte bogat, tartinabil și greu, astfel încât, pentru a obține o băutură echilibrată, este adesea amestecat cu Merlot și Cabernet Franc. Vinul roșu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă. Într-un climat mai rece, notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust, dar vinul tânăr este "dur" și atinge maturitatea completă abia după 8-10 ani de depozitare. În climatul temperat, se adaugă tonuri de cireș negru și măsline, iar în țările calde soiul dobândește un gust de "gem". Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru culorile sale de eucalipt și mentă.

În ciuda popularității sale, Cabernet Sauvignon este un soi relativ tânăr, care a apărut în secolul al XVII-lea prin încrucișarea aleatorie dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Nu în ultimul rând, popularitatea se datorează ușurinței de cultivare: Cabernet Sauvignon are o pieliță groasă, fiind relativ rezistent la clima rece, având o maturizare târzie, nu se teme de secetă și este ușor sensibil la boli.

Nu se știe sigur când numele vechi a fost înlocuit de cel nou - "Cabernet Sauvignon". Acest lucru s-a întâmplat în 1996 cu un test ADN care a pus capăt tuturor controverselor. Cu toate acestea, "părinții" lui Cabernet Sauvignon au fost cunoscuți înainte, atunci când le-a fost dată similitudinea aromei, aceleași arome de coacăze negre, lemn umed și iarbă.

Strugurii Cabernet Sauvignon se coc mai târziu decât alte soiuri de struguri populari - la aproximativ 1-2 săptămâni după Cabernet Franc și Merlot. Prin urmare, clima are o influență primară asupra gustului vinului rezultat. De exemplu, în podgoriile californiene nu există nicio lipsă de lumină solară și căldură, iar în Bordeaux, datorită condițiilor meteorologice instabile, uneori fructele trebuie să fie recoltate mai devreme decât se așteaptă, iar pentru a compensa deficitul, se adaugă alte vinuri. Rolul solului se estompează în fundal, dar solurile de pietriș dau un randament mai bun decât lutul și nisipul.

Cabernet Sauvignon, desigur, nu a suferit atât de multe mutații ca Pinot Noir, totuși, variațiile și rezultatele încrucişării cu alte soiuri și-au găsit locul pe piață. De exemplu, combinația cu soiul Grenache a dat Franței Marselan, iar trecerea cu un hibrid necunoscut a condus la apariția lui Sauvignon Blanc. În 1991, a fost înregistrat "cabernetul alb" sub numele de "Shalistin".

În ciuda faptului că orice vin Cabernet Sauvignon are semne recunoscute ale clasei sale, preferințele și obiceiurile personale ale vinificatorilor, au un impact imens asupra gustului băuturii. În primul rând, producătorul trebuie să decidă dacă să facă un vin "pur" sau un amestec (de obicei cu Merlot și Cabernet Franc, dar există și multe alte combinații). După oprirea celei de-a doua variante, producătorul de vinuri, determină exact momentul în care soiurile trebuie amestecate - înainte, în timpul sau după fermentație. Deseori, producătorii fermentează separat și amestecă vinurile gata preparate chiar înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, perioada de macerare durează 3 săptămâni. După ce macerarea este fermentată la temperaturi de până la 30 de grade, în final, vinul este maturat în butoaie de stejar. Rezultatul este un Cabernet Sauvignon foarte tanic și sec, care durează ani de îmbătrânire pentru a se înmuia puțin. Uneori, sunt adăugate ingrediente suplimentare în vin, apoi, vinul este filtrat și îmbuteliat.

Aromă: Buchetul complet conține o listă aproape nelimitată de arome: prune, tutun, piele, fructe negre și fructe de pădure, sparanghel, ghimbir, măsline, mirodenii, maroc, cedru și multe alte nuanțe care variază în funcție de regiunea îmbătrânirii și de alți factori.

Gust: Notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust. Gustul este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă.

Gastronomie: Cabernet Sauvignon este un vin greu care poate îneca gustul și aroma alimentelor ușoare, astfel că băutura este cel mai bine combinată cu carne la grătar, alimente grase, fripturi și carne afumată. Nu se recomandă servirea cu alimente picante, în plus, pastele și orezul nu vor "lega" taninurile și nu vor permite să te bucuri de vinul complet.

Sortimente de vinuri

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai răspândite soiuri de struguri, exploatând o gamă cât mai variată de arome și gusturi, în funcție de terroir-ul pe care e cultivat, dar și datorită faptului că este înrudit cu numeroase alte soiuri de struguri.

1
PURCARI
Sticla - 0.75 L
5474 lei
2
CRICOVA
Sticla - 0.75 L
4165 lei
3
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
11245 lei
4
CRAMELE RECAS
Sticla - 0.75 L
25585 lei
5
CRAMA CEPTURA
Bag In Box 3 L
4099 lei
6
LICORNA
Sticla - 0.75 L
2975 lei
7
LICORNA
Sticla - 0.75 L
9520 lei
8
LICORNA
Sticla - 0.75 L
9520 lei
9
LEOUBE
Sticla - 0.75 L
20499 lei
10
RASOVA
Sticla - 0.75 L
6188 lei
11
GIRBOIU
Sticla - 0.75 L
4344 lei
12
TRANTU
Sticla - - 0.75 L
4900 lei
13
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
49900 lei
14
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
8900 lei
15
GITANA
Sticla - 0.75 L
11500 lei
16
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
11000 lei
17
ORNELLAIA
Sticla - 0.75 L
11900 lei
18
DAVINO
Sticla - 0.75 L
23100 lei
20
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
3800 lei
21
DAVINO
Sticla - 0.75 L
6700 lei
22
Davino Domaine Ceptura Rouge - 5%
DAVINO
Sticla - 0.75 L
14161 lei 13500 lei
23
KENDALL JACKSON
Sticla - 0.75 L
14518 lei
24
Minima Moralia Recunostinta - 11%
DOMENIUL COROANEI SEGARCEA
Sticla - 0.75 L
8211 lei 7300 lei
25
- 15%
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
5712 lei 4850 lei
26
CASTELLO BANFI
Sticla - 0.75 L
27965 lei
27
CRAMA BAUER
Sticla - 0.75 L
7900 lei
28
VINARTE
Sticla - 0.75 L
2700 lei
29
CRAMELE HALEWOOD
Sticla - 0.75 L
7010 lei
30
COL D’ORCIA
Sticla - 0.75 L
5200 lei
31
La Cetate Cabernet Sauvignon - 10%
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
4373 lei 3950 lei
32
- 7%
PURCARI
Sticla - 0.75 L
9520 lei 8899 lei
33
- 15%
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
5712 lei 4850 lei
34
Corcova Cabernet Sauvignon & Merlot - 10%
CORCOVA
Sticla - 0.75 L
3600 lei 3250 lei
35
CORCOVA
Sticla - 0.75 L
6900 lei
37
SERVE
Sticla - 0.75 L
3450 lei
38
Crama Ceptura Cervus Magnus Monte Cabernet Sauvignon Doc-cmd - 6%
CRAMA CEPTURA
Sticla - 0.75 L
2975 lei 2799 lei
39
CORCOVA
Sticla - 0.75 L
6900 lei
Pagina
1
/ 4

Recenziile clientilor