Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

BOURBON Whiskey

Bourbon este un tip de whisky fabricat în SUA. Materialul utilizat în producerea băuturii este porumbul. Băutura are o nuanță aurie cu un finisaj persistent. Mărcile "Four Roses", "Heaven Hill", "Jim Beam" si "Maker's Mark" sunt considerate drept bourbon american. Diferența esențială între whisky-ul european și bourbon este folosirea porumbului de către americani. Whisky-ul european este fabricat din orz. Standardele americane reglementează strict calitatea băuturii. Alcoolul poate fi numit bourbon, dacă corespunde unui anumit număr de parametri: să fie făcut din cereale, iar 51% să fie porumb.

Bourbonul original nu trebuie să conțină coloranți, arome și impurități nocive. Printre producători, există și producători care mențin bourbonul în butoaie, timp de cel puțin 5 ani. O astfel de marcă este Wild Turkey. Bourbon de patru ani (și cel mai mic) este numit "tânăr". În acest caz, etichetele trebuie să conțină informații despre timpul de expunere. Băutura a fost inventată în statul american Kentucky, într-un ținut numit Bourbon. În aceste locuri, bourbonul a început să fie produs în secolul al XVIII-lea. În 1783, Evan Williams a fondat distileria comercială din Louisville, aceasta fiind construită pe râul Ohio.

Există, de asemenea, o versiune care leagă bourbonul de numele pastorului Elijah Craig, care a decis să-i mulțumească pe enoriașii din Georgetown, cu o băutură puternică din porumb. În 1789, pastorul a început să reziste terciului de porumb, fermentat, în butoaiele de pește, pe care le ardea din interior pentru a îndepărta mirosul neplăcut. Curând pastorul a descoperit că gustul băuturii este distinctiv și foarte bun. Unii oameni de știință cred că creatorul bourbonului ar trebui să fie considerat James Crow - un om de știință din Kentucky, care a decis să producă whisky din porumb.

În 1791, George Washington a impus o taxă puternică producătorilor de bourbon. Fermierii din Pennsylvania au respins arbitrarea autorităților și au început o rebeliune care a durat trei ani. George Washington a pornit împotriva rebelilor o armată de 15 mii de soldați. O astfel de întorsătură a surprins fermierii și revolta a fost oprită. În următorii ani, distileriile au început să se mute în Kentucky. La una dintre acestea (Pepper Distillery), a fost inventată tehnologia starter - în 1823.

Esența "sourdough" a fost redusă la faptul că, reziduul cuvei a fost îmbogățit cu must proaspăt care încă nu avusese timp să fermenteze. Astfel s-a obținut stabilitatea caracteristicilor gustului prin controlul asupra creșterii drojdiilor. Bacteriile străine nu mai pot pătrunde în must, iar gustul produsului a rămas neschimbat de mulți ani. Numele oficial al bourbonului a fost aprobat abia în 1840. Alcoolul a fost inițial documentat ca "Whisky County Bourbon".

După încheierea războiului civil din SUA (1865), Benjamin Blanton a devenit unul dintre cei mai importanți producători de bourbon. Acesta a făcut o avere în California Gold Rush și a decis să investească economii în obligațiunile din sud. Când războiul din sud a fost pierdut, majoritatea producătorilor au intrat în faliment. Singura care a rezistat a fost distileria din Kentucky. Așa a apărut marca faimoasă a lui Blanton Bourbon Whiskey.

Printre conducătorii timpului postbelic pentru producerea de bourbon merită remarcați frații Ripi. Disney Reapie a apărut în 1869 în apropierea orașului Lawrenceburg.

În 1905 compania a suferit o modernizare, iar după încă cincisprezece ani a intrat temporar în umbre - datorită perioadei de prohibiție. Acum, bourbonul numit Wild Turkey se face la distilerie.

În 1964, bourbonul a fost recunoscut drept comoara națională a Statelor Unite. Autoritățile au elaborat standarde care trebuie respectate în fabricarea băuturii.

În 2007, în septembrie, a apărut Bourbon Heritage Month. De atunci, a fost organizat cu regularitate în Kentucky, Festivalul Bourbon.

Whiskey

BOURBON WHISKEY

Caracteristicile Bourbon-ului sunt reglementate exact pentru a putea primi eticheta de Bourbon. Produsul este dublu distilat din minimum 51 % cereala de porumb si urmat, de 2 ani maturare in butoaie de stejar american arse pe interior.

1
WOODFORD RESERVE
Sticla - 1 L
17999 lei
2
WOODFORD RESERVE
Sticla - 0.7 L
18999 lei
3
BULLEIT
Sticla - 0.7 L
16846 lei 9999 lei
4
JACK DANIEL'S
Sticla - 0.7 L
11400 lei 10499 lei
5
JACK DANIEL'S
Sticla - 0.7 L
34999 lei
6
JURA
Sticla - 0.7 L
10499 lei
7
TUTHILLTOWN SPIRITS
Sticla - 0.35 L
20800 lei
8
JIM BEAM
Sticla - 0.7 L
13781 lei 6999 lei
9
JACK DANIEL'S
Sticla - 0.5 L
14199 lei
10
BULLEIT
Sticla - 0.7 L
21352 lei 13299 lei
11
WILD TURKEY
Sticla - 0.7 L
26229 lei 20400 lei
12
MICHTER'S
Sticla - 0.7 L
27299 lei
13
BOWSAW
Sticla - 0.7 L
16859 lei 14999 lei
14
JIM BEAM
Sticla - 0.7 L
18495 lei 9499 lei
15
JACK DANIEL'S
Sticla - 0.7 L
10400 lei 8699 lei
16
JACK DANIEL'S
Sticla - 0.7 L
17600 lei 14999 lei
17
JACK DANIEL'S
Sticla - 0.7 L
10100 lei 8699 lei
18
TUTHILLTOWN SPIRITS
Sticla - 0.35 L
20800 lei
19
BARTON
Sticla - 0.75 L
17999 lei 13499 lei
20
JACK DANIEL'S
Sticla - 0.7 L
10900 lei 9099 lei
21
KNOB CREEK
Sticla - 0.7 L
17800 lei
22
JACK DANIEL'S
Sticla - 3 L
42000 lei
23
WILLETT
Sticla - 0.7 L
40900 lei
24
ELIJAH CRAIG
Sticla - 0.7 L
53999 lei
25
MAKER'S MARK
Sticla - 0.7 L
21999 lei
26
ELIJAH CRAIG
Sticla - 0.7 L
19021 lei 13999 lei
27
WOODFORD RESERVE
Sticla - 0.7 L
22999 lei 20999 lei
28
JACK DANIEL'S
Sticla - 0.5 L
14199 lei
29
WILD TURKEY
Sticla - 1 L
22760 lei 18900 lei
30
BOWSAW
Sticla - 0.7 L
15499 lei
31
RITTENHOUSE
Sticla - 0.7 L
12999 lei
32
JIM BEAM
Sticla - 1 L
10748 lei 6899 lei
33
TOMATIN
Sticla - 1 L
13999 lei
34
REBEL
Sticla - 0.7 L
12499 lei
35
EVAN WILLIAMS
Sticla - 0.7 L
6500 lei
36
Super Produsele Săptămânii

Ofertele săptămânii

Wild Turkey Bourbon 81 Proof
WILD TURKEY
Sticla - 0.7 L
15272 lei 9699 lei
37
TUTHILLTOWN SPIRITS
Sticla - 0.35 L
24800 lei
38
MICHTER'S
Sticla - 0.7 L
27299 lei 22999 lei
39
JIM BEAM
Sticla - 0.7 L
5100 lei 4799 lei
40
WILLETT
Sticla - 0.7 L
26999 lei
Pagina
1
/ 2

Recenziile clientilor