BOURBON

Bourbon este un tip de whisky fabricat în SUA. Materialul utilizat în producerea băuturii este porumbul. Băutura are o nuanță aurie cu un finisaj persistent. Mărcile "Four Roses", "Heaven Hill", " Jim Beam " si "Maker's Mark" sunt considerate drept bourbon american. Diferența esențială între whisky-ul european și bourbon, este folosirea porumbului de către americani. Whisky-ul european este fabricat din orz. Standardele americane reglementează strict calitatea băuturii. Alcoolul poate fi numit bourbon, dacă corespunde unui anumit număr de parametri: să fie făcut din cereale, iar 51% să fie porumb.

Bourbonul original nu trebuie să conțină coloranți, arome și impurități nocive. Printre producători, există și producători care mențin bourbonul în butoaie, timp de cel puțin 5 ani. O astfel de marcă este Wild Turkey. Bourbon de patru ani (și cel mai mic) este numit "tânăr". În acest caz, etichetele trebuie să conțină informații despre timpul de expunere. Băutura a fost inventată în statul american Kentucky, într-un ținut numit Bourbon. În aceste locuri, bourbonul a început să fie produs în secolul al XVIII-lea. În 1783, Evan Williams a fondat distileria comercială din Louisville, aceasta fiind construită pe râul Ohio.

Există, de asemenea, o versiune care leagă bourbonul de numele pastorului Elijah Craig, care a decis să-i mulțumească pe enoriașii din Georgetown, cu o băutură puternică din porumb. În 1789, pastorul a început să reziste terciului de porumb, fermentat, în butoaiele de pește, pe care le ardea din interior pentru a îndepărta mirosul neplăcut. Curând pastorul a descoperit că gustul băuturii este distinctiv și foarte bun. Unii oameni de știință cred că creatorul bourbonului ar trebui să fie considerat James Crow - un om de știință din Kentucky, care a decis să producă whisky din porumb.

În 1791, George Washington a impus o taxă puternică producătorilor de bourbon. Fermierii din Pennsylvania au respins arbitrarea autorităților și au început o rebeliune care a durat trei ani. George Washington a pornit împotriva rebelilor o armată de 15 mii de soldați. O astfel de întorsătură a surprins fermierii și revolta a fost oprită. În următorii ani, distileriile au început să se mute în Kentucky. La una dintre acestea (Pepper Distillery), a fost inventată tehnologia starter - în 1823.

Esența "sourdough" a fost redusă la faptul că, reziduul cuvei a fost îmbogățit cu must proaspăt care încă nu avusese timp să fermenteze. Astfel s-a obținut stabilitatea caracteristicilor gustului prin controlul asupra creșterii drojdiilor. Bacteriile străine nu mai pot pătrunde în must, iar gustul produsului a rămas neschimbat de mulți ani. Numele oficial al bourbonului a fost aprobat abia în 1840. Alcoolul a fost inițial documentat ca "Whisky County Bourbon".

După încheierea războiului civil din SUA (1865), Benjamin Blanton a devenit unul dintre cei mai importanți producători de bourbon. Acesta a făcut o avere în California Gold Rush și a decis să investească economii în obligațiunile din sud. Când războiul din sud a fost pierdut, majoritatea producătorilor au intrat în faliment. Singura care a rezistat, a fost distileria din Kentucky. Așa a apărut marca faimoasă a lui Blanton Bourbon Whiskey.

Printre conducătorii timpului postbelic pentru producerea de bourbon, merită remarcați frații Ripi. Disney Reapie a apărut în 1869 în apropierea orașului Lawrenceburg.

În 1905, compania a suferit o modernizare, iar după încă cincisprezece ani, a intrat temporar în umbre - datorită perioadei de prohibiție. Acum, bourbonul numit Wild Turkey se face la distilerie.

În 1964, bourbonul a fost recunoscut drept comoara națională a Statelor Unite. Autoritățile au elaborat standarde care trebuie respectate în fabricarea băuturii.

În 2007, în septembrie, a apărut Bourbon Heritage Month. De atunci, a fost organizat cu regularitate în Kentucky, Festivalul Bourbon.

Whiskey

BOURBON WHISKEY

Caracteristicile Bourbon-ului sunt reglementate exact pentru a putea primi eticheta de Bourbon. Produsul este dublu distilat din minimum 51 % cereala de porumb si urmat, de 2 ani maturare in butoaie de stejar american arse pe interior.

BRAND / PRODUCATOR
Pret
TARA DE ORIGINE
REGIUNE
TIP
CULOARE
VOLUM
JACK DANIEL'S
WINTER JACK
Sticla - 0.7 L
6500 lei
Jim Beam Double Oak - 11%
JIM BEAM
Double Oak
Sticla - 0.7 L
9784 lei 8732 lei
Jack Daniel's Old No. 7 - 26%
JACK DANIEL'S
Old No. 7
Sticla - 0.7 L
10630 lei 7900 lei
Jim Beam Devils Cut - 19%
JIM BEAM
Devil's Cut
Sticla - 0.7 L
10067 lei 8137 lei
JACK DANIEL'S
TENNESSEE HONEY
Sticla - 0.7 L
9757 lei
Jim Beam White - 28%
JIM BEAM
White
Sticla - 0.7 L
6656 lei 4800 lei
JACK DANIEL'S
No. 27
Sticla - 0.7 L
37900 lei
Jack Daniel's Single Barrel - 32%
JACK DANIEL'S
Single Barrel
Sticla - 0.7 L
20393 lei 13900 lei
Wild Turkey 101 Proof - 13%
WILD TURKEY
101 Proof
Sticla - 0.7 L
11328 lei 9900 lei
JACK DANIEL'S
160th birthday
Sticla - 0.7 L
11900 lei
Jack Daniel's GENTLEMAN JACK - 30%
JACK DANIEL'S
GENTLEMAN JACK
Sticla - 0.7 L
15456 lei 10800 lei
Bulleit Bourbon - 35%
BULLEIT
Bourbon
Sticla - 0.7 L
12837 lei 8400 lei
Wild Turkey 81 Proof - 17%
WILD TURKEY
81 Proof
Sticla - 0.7 L
9210 lei 7600 lei
Knob Creek Kentucky Straight - 1%
KNOB CREEK
Kentucky Straight
Sticla - 0.7 L
14999 lei 14799 lei
- 10%
JACK DANIEL'S
Old No. 7
Sticla - 3 L
48670 lei 43953 lei
WOODFORD
Reserve Double Oaked
Sticla - 0.7 L
21756 lei
Jim Beam White - 32%
JIM BEAM
White
Sticla - 1 L
8669 lei 5900 lei
Jack Daniel's Old No. 7 - 22%
JACK DANIEL'S
Old No. 7
Sticla - 0.5 L
7689 lei 6000 lei
Jack Daniel's Old No. 7 - 26%
JACK DANIEL'S
Old No. 7
Sticla - 1 L
13980 lei 10398 lei

Recenziile clientilor