Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

Blog

Vinuri

”Acolo unde nu există vin, nu există dragoste”, spunea Euripide, lucru care ne arată că vinul era apreciat încă din antichitate. Acesta este în continuare apreciat și de king.ro, care le pune la dispoziție iubitorilor acestei băuturi nobile o ofertă cât mai diversă.

De la noi puteți cumpăra oricând vin din zonele tradiționale din România, recunoscute pentru cultura viticolă și pentru aromele îmbuteliate pentru toți iubitorii acestei băuturi nobile, dar și vinuri din import, premiate la nivel internațional, precum sunt cele din Franța. Nu ținem cont de distanțe și de eventualele dificultăți întâmpinate în procesul de achiziție. Am plecat de la început de la premisa că cel mai important este să vă putem oferi exact ceea ce doriți de la o sticlă de vin.

Vinul se face în aproape fiecare țară din lume. Aceste țări sunt adesea denumite „Lumea Veche” sau „Lumea Nouă”. „Lumea Veche” este formată din regiuni cu istorii îndelungate ale producției de vin, cum ar fi Europa și unele părți ale Mediteranei. Unele dintre cele mai cunoscute regiuni viticole „Lumea Veche” includ Franța, Italia și Germania, iar aceste regiuni se concentrează foarte mult pe terroir - caracteristicile unice ale solului și climei, care le oferă vinului un sentiment al locului. „Lumea nouă” (după cum sugerează numele) este utilizat pentru a descrie regiuni mai noi de producție de vin, precum SUA, Australia și Chile. Aceste regiuni tind să aibă clime mai calde și, în general, folosesc diferite metode de etichetare; ei tind să folosească struguri și nu regiuni pe etichete pentru recunoaștere.

Demisec, sec, demidulce, dulce, alb, roșu sau rose, vinul nu ar trebui să lipsească de la masă sau de la evenimentele importante. Acesta deschide apetituri noi și poate fi combinat cu aproape orice tip de mâncare. Spre exemplu, vinul roșu tânăr, cu un conținut ridicat de tanin, poate fi consumat alături de carnea roșie ori friptură, iar cel alb aromat poate fi combinat cu mâncărurile condimentate. În general, carnea trebuie asociată cu un vin sec, indiferent de culoarea lui. Vinul poate fi consumat și alături de desert însă el trebuie să fie mai dulce decât ceea ce se consumă pentru că altfel gustul lui poate părea acru. Aceasta nu este o regulă, având în vedere că există persoane care preferă combinația de dulce-acrișor.

În oferta noastră pot fi găsite toate vinurile enumerate mai sus. În funcție de soiul ales, acestea pot avea arome de cireșe negre, cuișoare, scorțișoară, vanilie, piper, mentă, stafide, smochine, anason, caramel etc. Pot fi găsite, de asemenea vinuri dintr-un singur soi, cât și vinuri cupajate, din mai multe soiuri, ori sepajate, din vinificarea în amestec a diferitelor soiuri de struguri din aceeași specie, combinate astfel încât rezultatul să fie unul spectaculos.

Ținem cont de preferințele tuturor clienților noștri astfel încât de pe king.ro poate fi cumpărat vin de masă, cu alcool sub 8,5%, de masă superior, cu alcool între 8,5% și 9,5%, dar și vin cu alcool peste 10%. Vă invităm să vă alegeți vinul preferat! Cu siguranță îl veți găsi pe king.ro.

VINURI

Băut cu moderație, vinul aduce o serie de beneficii sănătății. Îmbină acest lucru cu plăcerea de a gusta din cele mai bune sortimente. King îți face zeci de propuneri, printre care se află și vinul tău preferat.

MASI
Amarone Costasera Contemporary Art 1999
Sticla - 0.75 L
92820 lei
LOUIS LATOUR
Corton Charlemagne Grand Cru Blanc
Sticla - 0.75 L
64974 lei
SERVE
Cuvee Charlotte 2006,2007,2008
Sticla - 1.5 L
99900 lei
PACHETE KING
2 Brunello di Montalcino Decanter
Pachet
Exclusiv
95900 lei
ANGELO GAJA
Gaia & Rey Langhe Doc
Sticla - 0.75 L
94248 lei
CA'MARCANDA GAJA
Camarcanda Igt Toscana
Sticla - 0.75 L
60000 lei
DUEMANI
Duemani Igp Costa Toscana
Sticla - 0.75 L
57834 lei
MASI
Vaio Amaron Serego Alighieri
Sticla - 1.5 L
87500 lei 87465 lei
CASTELLO BANFI
Excelsus Toscana Igt
Sticla - 1.5 L
51100 lei 51051 lei
CASTELLO BANFI
Brunello Di Montalcino Docg
Sticla - 3 L
90440 lei
CASTELLO BANFI
Poggio Alle Mura Brunello Di Montalcino Docg
Sticla - 1.5 L
61900 lei 61880 lei
CHATEAU SMITH HAUT LAFITTE
Pessac Leognan
Sticla - 0.75 L
52360 lei
CHATEAU SMITH HAUT LAFITTE
Pessac Leognan
Sticla - 0.75 L
71400 lei
Tenuta Di San Guido Bolgheri Rosso Superiore Doc - 9%
TENUTA DI SAN GUIDO
Bolgheri Rosso Superiore Doc
Sticla - 0.75 L
91035 lei 82500 lei
LUCE DELLA VITE
Luce Igt
Sticla - 0.75 L
53000 lei
MASI
Campofiorin Rosso Veronese Igt
Sticla - 3 L
53000 lei 52955 lei
MASI
Riserva Di Costasera Amarone Della Valpolicella Classico Riserva Docg
Sticla - 1.5 L
73800 lei 73780 lei