Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Un nou concept de magazin cu băuturi și tutun: King - Alexandru Constantinescu 2, (Piața Domenii). peste 500 etichete aceleași prețuri cu magazinul online consultanță pentru alegere...
Feteasca Regală este un soi de struguri cu pielița subțire, găsit în toată Europa de Est și în special in România. Este una dintre cele trei soiuri de Fetească.
Fetească, înseamnă "fecioară", celelalte soiuri, fiind Fetească Albă și Fetească Neagră , ambele sunt denumite așa pentru culoarea lor (alb și respectiv negru). Soiul regal este menționat pentru prima dată în textele anilor 1930 și se credea demult, că este un urmaș de Fetească Albă și Grasă de Cotnari. Indiferent de originea sa, soiul a găsit o nișă în România, fiind acum unul dintre cele mai plantate soiuri de struguri din țară.
România este un paradis. De mii de ani, strugurii au fost crescuți aici, investind perseverență și devotament în afacerea preferată. Vinul a devenit un simbol al țării, un stimul pentru renaștere, un trofeu de glorie și victorie. Istoria vinului românesc începe cu trei mii de ani î.He. Există dovezi că strugurii au crescut aici încă din mileniul al șaptelea î.He. De asemenea, vinul a fost un mijloc de plată și un trofeu în bătălii, devenind produsul național al României.
Cramele românești au devenit o legendă, datorită colecțiilor impresionante de vinuri, consemnate în Cartea Recordurilor Guinness. Subsolurile cramelor românești sunt renumite pentru lungimea lor, misterul rutelor subterane și numele celebrităților care le-au vizitat. Iar autenticitatea este subliniată de faptul că fiecare cramă din România are propriile subsoluri.
Feteasca Regală este larg răspândită în centrul României, în special în regiunile Dealu Mare și Transilvania. Este un soi de struguri potrivit pentru un climat continental, deoarece poate rezista la temperaturi extreme de vară și de iarnă. Are nevoie de precipitații ample și nu funcționează bine în zonele predispuse la secetă, fiind susceptibilă la putregai. Feteasca Regală tinde să fie mai bogată în aromă decât Feteasca Albă, deoarece taninurile din pielița strugurilor oferă o anumită complexitate vinurilor. În vinuri se simt arome de măr verde și fructe tropicale și pot fi vinificate și într-un stil deshidratat. Feteasca Regală răspunde bine la îmbătrânirea stejarului, ceea ce poate adăuga complexitatea vinurilor. Varietatea este uneori amestecată și cu Muscat Ottonel, în special în vinurile dulci.
Soiul este plantat și în alte țări din Europa de Est, inclusiv Ungaria, Slovacia și Moldova. Vinul alb denumit "Fetească" ar putea fi Albă, Regală sau un amestec din ambele.
Feteasca Regală este un soi de struguri albi, obținuți ca urmare a hibridizării naturale a soiurilor fetească Albă și Grasă de Cotnari. Are o rezistență medie și o fertilitate ridicată, de 80-85%. Acest soi este ușor de restaurat, după dezastre naturale climatice. Are o rezistență medie la îngheț, dar este sensibilă la secetă. Acumularea de zahăr variază de la 170-180 g/l la 200-210 g/l. Din varietatea de struguri Fetească Regală cele mai des obținute, sunt vinurile de masă, vinurile seci și spumante de înaltă calitate, și de asemenea, materii prime pentru vinuri și șampanie învechită. Aciditatea vinului este moderată și variază între 10 și 12,5%.
Vinurile Fetească Regală sunt mai bine concepute pentru străinii care vin în România și doresc să încerce un adevărat vin românesc, și, de asemenea, este făcut pentru export, deoarece astfel de vinuri nu se găsesc în alte țări. Vinul bine vinificat din acest soi de struguri, poate fi servit în mod corespunzător cu preparate din bucătăria locală, fiind foarte popular printre străini. Vinul Feteasca Regală a primit numeroase medalii la concursuri europene de prestigiu, datorită gustului și aromei foarte strălucitoare. Vinurile Fetească Regală nu sunt la fel de expresive, sunt blânde, plăcute și minunate. Dintre vinurile locale produse din acest soi de struguri, se pot distinge vinuri, precum, Cricova, Chateau Valery, Gitana, Equinox, Dac și Carpe Diem.
Aromă: Vinul este galben, cu o tentă verzuie, cu o aromă încântătoare de flori și fân proaspăt tăiat.
Gust: În gură se simte o aciditate răcoritoare plăcută pe palat.
Gastronomie: Grătar cu ierburi proaspete, coroană de pui, bratwurst german cu salată de cartofi.
Sortimente de vin
Feteasca Regală este un sortiment de vin care reușește să captiveze simțurile într-o formă cât se poate de autentică, propunând un amestec de arome florale nemaipomenit.