Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Un nou concept de magazin cu băuturi și tutun: King - Alexandru Constantinescu 2, (Piața Domenii). peste 500 etichete aceleași prețuri cu magazinul online consultanță pentru alegere...
Vinul francez este produs în toată Franța, în cantități cuprinse între 50 și 60 de milioane de hectolitri pe an sau 7–8 miliarde de sticle. Franța este unul dintre cei mai mari producători de vin din lume, împreună cu regiunile viticole italiene, spaniole și americane. Vinul francez își trage istoria până în secolul al VI-lea î.Hr., multe dintre regiunile Franței datând istoria vinului în epoca romană. Vinurile produse variază de la vinuri scumpe vândute internațional până la vinuri modeste văzute de obicei doar în Franța, cum ar fi vinurile Margnat din perioada postbelică.
Două concepte centrale pentru vinurile franceze mai bune sunt noțiunea de terroir, care leagă stilul vinurilor de locațiile în care se cultivă strugurii și se face vinul și de sistemul de denumire de origine controlată (AOC), înlocuit de sistemul de denumire de origine protejată (AOP) din 2012. Normele de denumire definesc îndeaproape ce soiuri de struguri și practici de vinificație sunt aprobate pentru clasificare în fiecare din câteva sute de denumiri definite geografic din Franța, care pot acoperi regiuni, sate sau podgorii.
Franța este sursa multor soiuri de struguri (cum ar fi Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot noir, Sauvignon blanc, Syrah), care sunt acum plantate în întreaga lume, precum și a practicilor viticole și a stilurilor de vin adoptate în alte țări. Deși unii producători au beneficiat în ultimii ani de creșterea prețurilor și de creșterea cererii pentru unele dintre vinurile de prestigiu din Burgundia și Bordeaux, industria vinului franceză a înregistrat o scădere a consumului intern, iar pe plan internațional a trebuit să concureze cu alte vinuri.
Numeroase soiuri de struguri sunt cultivate în Franța, incluzând atât soiuri locale binecunoscute pe plan internațional, cât și obscure. De fapt, majoritatea așa-numitelor „soiuri internaționale” sunt de origine franceză sau au devenit cunoscute și răspândite din cauza cultivării lor în Franța. Întrucât regulile franceze de denumire limitează, în general, vinurile din fiecare regiune, district sau denumire la un număr mic de soiuri de struguri permise, în principiu nu există soiuri care sunt plantate în mod obișnuit în toată Franța.
Majoritatea soiurilor de struguri sunt asociate în primul rând cu o anumită regiune, cum ar fi Cabernet Sauvignon în Bordeaux și Syrah în Rhône, deși există unele soiuri care se găsesc în două sau mai multe regiuni, cum ar fi Chardonnay în Bourgogne (inclusiv Chablis) și Champagne, și Sauvignon blanc în Loira și Bordeaux. Ca exemplu al regulilor, deși condițiile climatice ar părea favorabile, nu sunt produse vinuri Cabernet Sauvignon în Rhône, vinuri Riesling în Loira sau vinuri Chardonnay în Bordeaux. (Dacă astfel de vinuri ar fi produse, acestea ar trebui să fie declasificate în Vin de Pays sau vin de masă francez. Nu li se va permite să afișeze nicio denumire de origine.)
Vinuri de import
Franța este cunoscută pentru vinurile sale bune, datorită calității și fineții de care dau dovadă. Sunt complexe, iar acest lucru se datorează respectării vechilor rețete moștenite de la generațiile anterioare, dar și inovării în domeniu.