Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Un nou concept de magazin cu băuturi și tutun: King - Alexandru Constantinescu 2, (Piața Domenii). peste 500 etichete aceleași prețuri cu magazinul online consultanță pentru alegere...
Vinificația comună britanico-română Cramele Recaș este situată în partea de sud-vest a României în Transilvania (regiunea Banat). În prezent este una dintre cele mai moderne și mai mari din România cu propriile sale podgorii cu o suprafață totală de peste 1.100 de hectare, deși acum aproximativ 10 ani doar aproximativ 420 de hectare au fost ocupate de plantare. Astăzi vinificația cultivă 23 de soiuri de struguri, inclusiv cele autohtone: Fetească Regală (135 hectare), Fetească Neagră (46 de hectare), Negru de Drăgășani, Novac și altele, precum și soiuri internaționale. Printre acestea se numără vinurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Noir, Riesling Rin și altele.
Podgoriile Recaș sunt menționate pentru prima dată în documentele Regatului Ungariei în 1447 când Mikhail de Cheorn, conducătorul Severinului, a vândut viile Recaș lui Jonah și Catherine Magyarski pentru 32 de forinți de aur din Ungaria. În acele vremuri Transilvania făcea parte din regatul ungar. Inspiratorul și generatorul de idei la această fabrică de vinuri este fără îndoială englezul Philippe Cox, care în 1998, împreună cu doi parteneri români a cumpărat vinificația Cramele Recaș și a insuflat o nouă viață în ea.
În ultimii 10 ani, atât viile cât și cramele au fost modernizate pentru a avea un control complet asupra procesului de producție și a utiliza cele mai recente standarde internaționale de calitate. Peste 800 de hectare de podgorie au fost complet renovate cu viță de vie de înaltă calitate din Franța, Italia și pepinierele locale. În plus, în anul 2016, una dintre cele mai rapide și mai eficiente linii automate de îmbuteliere din Europa a fost instalată în instalația de producție oferind îmbutelierea a peste 10 mii de sticle pe oră. Producția totală de vin la această podgorie, în anul 2016, s-a ridicat la 21 de milioane de litri de vin exclusiv din struguri cultivați în România.
Filozofia acestei vinării este foarte simplă - aplicarea absolută a celor mai bune metode de producție pentru fiecare vin pentru îmbunătățirea și menținerea calităților naturale ale strugurilor, asigurând în fiecare an calitatea consistentă a vinului produs aici. De asemenea, producătorul de vinuri românești Cramele Recaș și- a lansat primul vin portocaliu, care va fi vândut în Marea Britanie, Olanda și Danemarca. Noul vin portocaliu, care a debutat la ProWein în acest an, a fost îmbuteliat pentru a fi vândut, în 750.000 de sticle.
Creat de vinificatorii Hartley Smithers și Nora Irieat, vinul este obținut din struguri Chardonnay și are propria sa culoare de paie întunecate și chiar nuanţa portocalie. În procesul de producție - 50% din strugurii zdrobiți sunt ținute în must timp de trei săptămâni și apoi amestecați cu restul de 50% de struguri care au trecut prin macerarea carbonică fără adăugarea drojdiei.
Vinuri românești
Cramele Recas exploatează la maxim secretele unui vin de calitate, moștenite de la generațiile anterioare. Încă de la turnarea în pahar vinurile Recaș îi delectează pe degustători cu o ambianță cromatică de remarcat.