Japanese Whiskey

Japanese Whiskey este cel mai popular în Japonia de la înființarea sa în această țară. Baza whisky-ului este distilarea și îmbătrânirea în butoaie de bourbon timp de cel puțin 8 ani. Japanese Whiskey este creat dintr-un amestec de aproximativ zece băuturi alcoolice. Masataki Takezura, care a sosit în Scoția în 1918, în mod special pentru a învăța arta distilației, este considerat drept "tatăl" whisky-ului japonez. Doi ani mai târziu, el și soția sa scoțiană s-au întors în patria lui, fiind singurul specialist în acest domeniu. Folosind aceste cunoștințe, a asistat la construirea și lansarea distileriei Yamazaki, fondatorul căreia este Shinjiro Tori - șeful companiei Santori. Principalele branduri de whisky japoneze sunt Suntory Old, Suntory Royal, Suntory Reserve, Suntory Imperial, Suntory Yamazaki, Suntory Hibiki, Suntory Kakubin.

Una dintre caracteristicile tehnologice în producția a whisky-ului japonez este folosirea mustului de cristal clar, care este apoi fermentat pentru o lungă perioadă de timp, cu drojdii special selectate. Wortul și fermentația lungă dau efectul "transparenței" aromatice, purității gustului și nu există note de malț în distilat.

De regulă, îmbătrânirea alcoolului are loc în butoaie de stejar american, însă se utilizează și stejar nou, se folosesc butoaie de stejar european și o mică cantitate de stejar japonez. Astfel, distileria Yamazaki folosește de multe ori, butoaie noi de stejar Mizunara, care dau whisky-ului arome de tămâie și lemn de santal.

Recunoașterea mondială a whisky-ului japonez s-a produs în secolul 21. Mulți oameni au aflat mai întâi că Japonia a făcut whisky, din filmul "Lost in Translation" - Coppola 2003. În ultimii zece ani, o serie de lansări de whisky japoneze au primit cea mai mare recunoaștere la concursurile internaționale de alcool.

Aroma. Japanese Whiskey are o aromă uimitoare florală cu o textură moale mătăsoasă.

Gust. Are un gust bine echilibrat și bogat indiferent dacă este folosit în formă originală sau diluată.

Gastronomie. Cea mai mare parte a whisky-ului japonez este folosită în cocktailuri, cum ar fi highball (whisky cu apă). Japonezii consumă în mod tradițional whisky în format highball. Cu toate acestea, japonezii preferă să bea scumpul și prestigiosul whisky pur sau cu gheață. În timpul iernii, japonezii beau adesea whisky cu apă fierbinte, iar pe vreme caldă, cu apă rece. Se crede că metoda japoneză de a amesteca whisky cu sifon sau doar cu apă, este asociată cu vara japoneză caldă și sufocantă, când o băutură alcoolică puternică sub forma unui cocktail este mai potrivită decât cea pură.

JAPANESE WHISKY

Japonia are o istorie relativ mica de doar un secol in productia acestor distilate. In premiera, in anul 2015, expertul Jim Murray a acordat 97,5 puncte in World Whisky Bible unui sortiment de single malt din Japonia, fiind primul premiu de o asemenea anvergura ce ii revine Japoniei.

BRAND / PRODUCATOR
Pret
TARA DE ORIGINE
REGIUNE
TIP
CULOARE
VOLUM
- 4%
NIKKA WHISKY
12 YO
Sticla - 0.7 L
63900 lei 61582 lei
TOGOUCHI
12 YO
Sticla - 0.7 L
41100 lei
SUNTORY WHISKY
The Chita
Sticla - 0.7 L
35950 lei
- 3%
NIKKA WHISKY
Coffey Grain & Gbx
Sticla - 0.7 L
27084 lei 26400 lei
- 16%
NIKKA WHISKY
Blended & GBX
Sticla - 0.7 L
16595 lei 13944 lei
NIKKA WHISKY
ALL MALT
Sticla - 0.7 L
14167 lei
NIKKA WHISKY
COFFEY MALT & GBX
Sticla - 0.7 L
27900 lei
AKASHI
BLENDED
Sticla - 0.5 L
14851 lei
MATSUI WHISKY
KURAYOSHI PURE MALT
Sticla - 0.7 L
25928 lei
- 6%
NIKKA WHISKY
PURE MALT RED & GBX
Sticla - 0.5 L
22300 lei 21000 lei
SUNTORY WHISKY
THE HAKUSHU DISTILLERS RESERVE
Sticla - 0.7 L
42900 lei
SUNTORY WHISKY
THE HAKUSHU 12 YO
Sticla - 0.7 L
59500 lei
MATSUI WHISKY
KURAYOSHI 8 YO MALT
Sticla - 0.7 L
36415 lei
- 2%
NIKKA WHISKY
From the Barrel & GBX
Sticla - 0.5 L
18900 lei 18500 lei
MATSUI WHISKY
KURAYOSHI MALT
Sticla - 0.7 L
31626 lei
NIKKA WHISKY
Pure Malt Black
Sticla - 0.5 L
21960 lei
TOGOUCHI
PREMIUM
Sticla - 0.7 L
23533 lei
TOGOUCHI
KIWAMI
Sticla - 0.7 L
22346 lei