Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

VINURI AFRICA DE SUD

Vinul sud-african are o istorie care datează din 1659, cu prima sticlă produsă în Cape Town de fondatorul său Jan van Riebeeck. Accesul la piețele internaționale a dus la noi investiții pe piața vinului din Africa de Sud. Producția este concentrată în jurul Cape Town, cu importante vii și centre de producție la Constantia, Paarl, Stellenbosch și Worcester. Există aproximativ 60 de denumiri în cadrul sistemului de vinului de origine (WO), care a fost implementat în 1973 cu o ierarhie a regiunilor, districtelor și secțiilor de producție desemnate. Vinurile WO trebuie să conțină numai struguri din zona specifică de origine. Vinurile „Single Vineyard” trebuie să provină dintr-o suprafață definită mai mică de 5 hectare. Un „Estate Wine” poate proveni de la fermele adiacente dacă sunt crescute împreună și vinul este produs la fața locului. O secție este o zonă cu un tip sau un climat distinctiv și este aproximativ echivalentă cu o denumire europeană.

Africa de Sud este situată în capătul sudic al continentului african cu cele mai multe regiuni viticole situate în apropierea influențelor costiere ale oceanelor Atlantic și Indian. Aceste regiuni au un climat mediteranean în cea mai mare parte, care este marcat de lumina intensă a soarelui și de căldura uscată. Iernile tind să fie reci și umede, cu potențiale ninsoari la înălțimi mai mari. Amenințarea înghețului de primăvară este rară, în cazul în care majoritatea regiunilor vinicole înregistrează un sezon cald de creștere între noiembrie și aprilie. Majoritatea precipitațiilor anuale apar în lunile de iarnă și variază de la 250 de milimetri în regiunea semi-deșertă a Klein Karoo la 1.500 milimetri în apropierea Munților Worcester. Regiunile mai aproapiate de coastă sau în umbra ploii a lanțurilor de munte interioare precum Drakenstein, Hottentots Holland și Langeberg, vor avea mai multă ploaie decât zonele din interior.

În multe regiuni viticole din Africa de Sud, irigația este esențială pentru viticultură. Curentul Benguela din Antarctica aduce aer rece în largul coastei sud-atlantice, care permite temperaturilor medii ale zonei să fie mai mici decât regiunile cu o latitudine comparabilă. Un puternic curent de vânt, cunoscut sub numele de Cape Doctor, aduce vânturi de forță în regiunile viticole din Cape, care au beneficiul pozitiv de a limita riscul diferitelor boli fungice, precum și umiditatea temperabilă, dar pot afecta și vița de vie dacă nu este protejată.

Vinuri de import

VINURI DIN AFRICA DE SUD

Vinurile sud-africane scot la iveală o senzație de răcorire, care e dată de combinația aparte de arome. Acestea pun în prim plan echilibrul perfect între aciditate și tărie, delectându-ne cu o ambianță cromatică de remarcat.

1
KEN FORRESTER
Sticla - 0.75 L
7899 lei
2
SARAH'S CREEK
Sticla - 0.75 L
7000 lei
3
KLEIN CONSTANTIA
Sticla - 0.75 L
8800 lei