Importatori oficiali - bauturi spirtoase in RomâniaIn 1975, doua dintre principalele companii franceze de pe piata bauturilor spirtoase au fuzionat, alaturand numele care le-au facut faimoase: Pernod Ricard. Co-lider pe piata internationala a vinului si a bauturilor spirtoase, Pernod Ricard s-a specializat pe segmentul premium, iar printre brand-urile din portofoliu se numara Chivas, Ballantine’s si Absolut Vodka.
Timbrul importatorului oficial Pernod Ricard:

Prezent pe piata din 2007 si parte din grupul Photos Photiades Distributors, PPD Romania este cel mai important distribuitor de bauturi spirtoase premium. PPD Romania gestioneaza cel mai mare portofoliu de bauturi spirtoase premium si super-premium de pe piata locala, care cuprinde peste 50 de branduri de renume mondial. Photos Photiades Group (PPG), infiintat cu 70 de ani in urma, are o experienta impresionanta in vanzari, marketing si distributie pentru branduri de renume international din industria de alcool si marci non-alcoolice. PPD este prezent in Romania, Grecia, Cipru, Croatia si Slovenia.
Timbrul importatorului oficial PPD Romania:

Alexandrion Grup Romania este cea mai mare companie romaneasca specializata in productia de bauturi alcoolice. Din portofoliul companiei fac parte brandurile Alexandrion, Kreskova, Brancoveanu si Alexander. In 2006, grupul a inceput un parteneriat cu cu Fratelli Branca, apoi in urmatorul an a colaborat cu QSI, producator de whisky scotian iar in 2011 a inceput o colaborare cu William Grant & Sons. Printre premiile castigate de catre Alexandrion Grup Romania de-a lungul timpului se numara si Medalia de aur pentru Calitate si Prestigiu International, premiul pentru categoria Food and Beverage si premiul international la categoria Best trade name.
Înființată în 1992, cu o experiență de peste 25 de ani în importul și distribuția de produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, De Silva Exclusiv este deținătoarea unui portofoliu unic de mărci ce reprezintă simbolul calității și al luxului în toată lumea.
Încă de la început, obiectivul De Silva Exclusiv a fost oferirea unor produse premium și super-premium care se bucură de o recunoaștere internațională. Printre cele mai cunoscute mărci din portofoliul companiei se află: Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Veuve Clicquot, Hennessy, Belvedere, Perrier, Vittel, Corny, Schwartau, Bahlsen.
Coca‑Cola HBC Romania face parte din Grupul Coca‑Cola HBC, unul din principalii imbuteliatori ai Companiei Coca‑Cola, cu vanzari de peste 2 miliarde de lazi anual. Coca‑Cola HBC are o amprenta geografica extinsa, cuprinzand 28 de tari si adresandu-se catre 595 potentiali consumatori de pe 3 continente, cu 136 de marci ce alcatuiesc un portofoliu diversificat.