Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

VINURI AUSTRIA

Vinurile austriece sunt în mare parte vinuri albe uscate (adesea obținute din struguri Grüner Veltliner), deși sunt produse și vinuri albe mai dulci (cum ar fi vinurile de desert făcute în jurul Neusiedler See). Aproximativ 30% din vinuri sunt roșii, obținute din Blaufränkisch (cunoscut și sub numele de Lemberger, sau ca Kékfrankos în Ungaria vecină), Pinot noir și soiuri crescute local, precum Zweigelt.

Din Austria provine si Riedel, producătorul unora dintre cele mai scumpe pahare de vin din lume. Printre cei mai buni producători de vin din Austria se numără Weingut Bründlmayer, Weingut F.X. Pichler și Weingut Franz Hirtzberger, Weingut Hutter, Weingut Eigl și Wellanschitz.

În cea mai mare parte a secolului XX, Austria a fost asociată cu vinuri dulci, produse în masă, făcute din Gruner Veltliner și Muller-Thurgau, dar producătorii dezvăluie acum alte stiluri de vinurie. Această mișcare către vinurile mai seci a rezultat parțial din scandalul antigel din 1985, în care dietilenglicolul (un ingredient cheie în anti-îngheț) s-a dovedit a fi adăugat la unele vinuri produse în vrac pentru a crește nivelul de dulceață și corp. Scandalul a dus la prăbușirea industriei viticole austriece - atât în ​​ceea ce privește exporturile, cât și reputația -, dar au fost adoptate legi mai stricte privind vinul și industria s-a redresat.

Legile viticole austriece sunt puternic influențate de cele din Germania vecină. Sistemul de clasificare a calității vinului din țară se bazează pe greutatea mustului (conținut de zahăr) din struguri, măsurată pe scara Klosterneuburger Mostwaage (KMW). Există trei niveluri de calitate de bază: Tafelwein, Qualitätswein și Prädikatswein. Terminologia etichetării este similară cu cea a Germaniei, deși greutățile necesare trebuie să fie mai mari.

Vinurile din Austria urmează, de asemenea, sistemul de denumire Districtus Austriae Controllatus (DAC), introdus în 2003. În mod similar cu clasificarea AOC în Franța, legile vinului DAC impun anumite constrângeri care acoperă soiurile de struguri permise, nivelurile de alcool și regimurile de maturare a stejarului. Scopul acestora este să se asigure că vinurile care poartă un titlu DAC reprezintă un exemplu autentic al stilului regional clasic. La mijlocul anului 2015, Austria avea nouă titluri de DAC.

Vinuri de import

VINURI DIN AUSTRIA

Vinurile austriece se bucură de o bună reputație pe plan internațional. Se spune că cine iubește vinul se simte bine în Austria Inferioară, acolo de unde se obține mai mult de jumătate din producția de vin această țară.

1
DURNBERG
Sticla - 0.75 L
6605 lei