Un nou concept de magazin cu băuturi și tutun: King - Alexandru Constantinescu 2, (Piața Domenii). peste 500 etichete aceleași prețuri cu magazinul online consultanță pentru alegerea cel...
Primul magazin King.ro din București și-a deschis porțile pe 20 decembrie 2021, de atunci te așteptăm cu o gama variată de produse și oferte. Dacă nu ne-ai trecut pragul până acum treb...
Ideea de spritz a apărut cu mult timp înainte de cocktail-urile care îi poartă numele, și anume la începutul anilor 1800, în regiunea italiană Veneto. Aceasta era sub ocupația Imperiului Aus...
Poarta aceasta denumire doar whisky-urile produse intr-o singura distilerie, folosindu-se doar orz, apa si drojdie. Whisky-urile Single Malt scotiene sunt produse in mod traditional in cinci regiuni: Speyside, Lowland, Highland, Island si Campbeltown. Fiecare regiune se diferentiaza de celelalte prin anumite caracteristici ale whisky-ului cum ar fi aroma de fum, accentele de fructe sau intensitatea gustului de malt.
Productia de Single Malts Whisky este un proces interesant, care trece prin mai multe etape.
Maltul este un tratament termic de fermentatie. Productia de malt din cereale variaza usor. Pentru prima etapa, maltarea, adica germinarea, este obligatorie. In timpul acestui proces, enzimele sunt activate, lucru necesar pentru a transforma amidonul in zahar si in cele din urma in alcool. Cerealele pentru crearea Single Malts Whisky-ului sunt pregatite astfel incat amidonul sa fie transformat in zaharuri. Apoi, din cereale si apa se pregateste mustul. După aproximativ doua zile de fermentatie, acesta capata 6-8% alcool si este gata pentru distilare.
Whisky-ului este distilat de doua ori, de obicei in vase de cupru. Produsul primei distilari nu mai contine drojdie si alte sedimente, iar nivelul alcoolului creste pana la 20%.
In timpul celei de-a doua distilari, se disting trei fractiuni de alcool - primul (capul), mijlocul (inima) si ultimul (coada). Numai mijlocul va fi utilizat pentru productia ulterioara de whisky.
Urmatoarea etapa este imbatranirea in butoaie de lemn. In timpul imbatranirii, whisky-ul obtine culoarea caracteristica chihlimbarului, iar gustul devine mai bogat si mai moale. O parte din alcool se evapora.
Single Malts Whisky-ul trebuie imbatranit in butoaie timp de cel putin 3 ani pentru a putea fi comercializat cu aceasta denumire. Cu toate acestea, producatorii maresc aceasta perioada la 8, 10, 12, 15 sau mai multi ani pentru marcile scumpe. Dupa imbuteliere, aroma naturala si gustul whisky-ului nu se schimba.
Whisky
Single Malt este tipul de whisky obtinut integral din maltul de orz dintr-o singura distilerie. Sortimentele de Single Malt sunt tipice pentru Scotia, dar metodele de productie a Single Malt-ului au luat amploare in toata lumea.