Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Volum

PERRIER

Brandul francez de apă minerală premium, Perrier, este o sursă de apă în apropierea orașului Vergèze, în sudul Franței în departamentul Gard. Din 1992, marca aparține companiei elvețiene Nestle. Sursa Perrier (Les Bouillens), aflată la o distanță de 15 kilometri de orașul Nîmes, era cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare încă din timpul Imperiului Roman. Romanii au fost primii care au construit o piscină de piatră în această zonă, chiar și în vremea lui Iulius Cezar. Valea Vergèze, unde se află sursa Perrier, este situată în "zona fierbinte" din sudul Franței: vulcanul Agde dispărut, iar izvoarele termale Balaru indică originea vulcanică a acestei zone.

Procesul de formare a sursei Perrier a început de mai bine de 100 de milioane de ani în urmă. În 1769, familia Granier a cumpărat averea Bouillens, în care se afla sursa. Alphonse Granier s-a arătat interesat de sursă în 1841, însă exploatarea comercială a început efectiv abia în 1863, când Napoleon III a semnat un decret, recunoscând că apa de la sursă este un mineral natural. Sa decis utilizarea sursei de apă ca bază pentru tratamentele spa. În curând, datorită numeroaselor studii științifice care confirmă virtuțile apei, stațiunea balneară a primit primii clienți.

Șase ani mai târziu, în 1869, un incendiu a distrus clădirile principale ale spa-ului. Și, în ciuda încercărilor lui Alphonse Granier de a restabili site-ul, compania a suferit pierderi grele care au dus la falimentul său în 1884.

Patru ani mai târziu, averea Bouillens a fost închiriată cu dreptul de răscumpărare Dr. Louis Perrier. În 1889, dr. Perier, care a închiriat proprietatea, a înființat societatea de producție a apei minerale Societe des Eaux Minerales. Compania și-a stabilit o sarcină dificilă - vânzarea apei francezilor în acele vremuri când vinul, berea și absintul erau mai mult decât o normalitate.

Din acest punct de vedere, Dr. Perrier a decis să se dedice în întregime sursei și îmbunătățirii operațiunilor de îmbuteliere. Medicul a petrecut mult timp dezvoltând o sticlă cu un capac etanș pentru ambalarea și transportul convenabil a apei cu sodiu. Perrier a visat să învingă piața franceză. În căutarea fondurilor, s-a întâlnit cu John Harmsworth.

Sfântul John Harmsworth s-a născut în 1876 în Dublin. Familia lui prin naștere nu era bogată. Dar soarta a decretat altfel, iar familia sa, a urcat rapid pe scara socială, datorită fraţilor săi mai mari, Alfred si Harold, care au fondat Daily Mail si Daily Telegraph din Londra. După ce și-au construit imperiul, ambii frați au fost adjudecați, Alfred devenind Lord Northcliffe, iar Harold - Lord Rothermere.

După absolvire, John Harmsworth a mers în Franța în 1902 pentru a studia limba. În timpul șederii sale la Grau du Roi, s-a întâlnit accidental cu dr. Perrier. Doctorul l-a dus imediat pe John la sursa sa de inimă din Bouillens. Și Harmsworth a fost imediat copleșit. Dr. Perrier a închiriat moșia lui John Harmsworth în 1903, iar mai târziu ia vândut-o. Harmsworth era un gentleman și nu putea decât să numească sursa cu numele unui om care a depus atât de mult efort în dezvoltarea ei. Până la moartea sa în 1912, dr. Perrier a dezvoltat neobosit Vergeze și a fost mândru și fericit să vadă că numele lui a fost legat pentru totdeauna de apa de izvor.

Până în 1990, Perrier a devenit lider mondial în rândul companiilor de apă minerală. În 1992, compania Nestle a absorbit Perrier.

Astăzi, Perrier este brandul global numărul 1 pe piața apei minerale carbonate.

Până în 2002, producția a ajuns la 750 milioane de sticle. 46% din produse sunt exportate în 114 țări ale lumii, 12 linii de produse, 2000 de lucrători într-o fabrică din Vergeze.

Apă minerală

PERRIER

Originară din Franța, a încântat decenii întregi printr-un conținut mineral echilibrat.

PERRIER
Apă carbogazoasă
Bax 12 sticle X 0.75 L
+ 10 lei taxa greutate
9948 lei
PERRIER
Apă carbogazoasă
Bax 24 sticle X 0.33 L
+ 10 lei taxa greutate
12552 lei