La nas nu prea se simte mare lucru, si nu pare sa se deschida deloc. Niste note lemnoase de stejar sunt abia sesizabile, cu arome de miere, dar pare intr-adevar mai bogat decat Chivas 12, cu note de fructe uscate in locul celor proaspete, datorita influentei de la butoaiele Oloroso. Dar sincer eu aproape ca nu am simtit mirosul acestui whisky, ceea ce este foarte ciudat. La gust apare o usoara efervescenta, cu arome de cereale, un gust lemnos si mult mai uleios si vascos decat cel de 12 ani. De asemenea notele picante sunt foarte diferite, mai bogate oarecum, cu arome de scortisoara, dar foarte puternice, chiar mai puternice decat la varianta mai tanara, dulceata fiind diminuata. Mie mi se pare chiar prea picant, iar gustul de malt dispare aproape in totalitate. Finish-ul este mediu, poate chiar mediu-lung, mult mai pregnant decat ma asteptam, sec si cu o tenta usor afumata, cu aceeasi textura uleioasa mentionata anterior. Aftertaste-ul aduce arome de ciocolata cu lapte, smochine si curmale, note pe care chiar nu le-am mai sesizat intr-un whisky pana acum. Este pacat de faptul ca este mult prea picant, nu pot sa spun ca mi-a placut, iar Chivas 12 mi se pare mult mai reusit la un pret mai mic. La acesti bani se apropie de un single malt ca Glenfiddich 12, care este cu mult peste. Pentru cine este fan Chivas si al blend-urilor si vrea ceva mult mai bun (dar si mai scump) recomand Chivas Regal 18.