Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

Whisky Aberlour

La Aberlour noi credem mai mult în substanță decât în stil. Whisky-ul nostru se naște din meșteșug, pasiune și cunoștințe care au fost transmise de-a lungul generațiilor. Povestea noastră este a comunității, a ingredientelor din surse locale și a familiilor de meșteri care ne-au modelat în ceea ce suntem astăzi. Credem că whisky-ul nostru, cu profunzimea sa de aromă și caracter, vorbește de la sine. Aberlour este în general, maturat în butoaie duble în butoaie de Sherry Oloroso și butoaie de stejar american înainte de a fi reunit când este matur și gata pentru a face produsul final.

Procesul de maturare adaugă noi arome și caracteristici care se maturizează în timp pentru a crea un single malt Speyside recunoscut ca bogat și complex.

Gustul cu adevărat unic al Aberlour este derivat din două ingrediente fundamental importante: apa pură și moale a lui Ben Rinnes și orz-ul cultivat pe o rază de 15 mile de distilerie. După ce înmuiem orzul în apă, acesta este apoi transferat într-un vas de germinare de către experții noștri, verificat periodic pentru a promova o creștere uniformă. Odată ce nivelurile de zahăr sunt la apogeu, experții noștri in malț uscucă în cuptor orzul încolțit. Acesta este cunoscut sub numele de malț.

Folosind metode tradiționale în moara noastră, meșterii Aberlour macină cu răbdare loturi de malț proaspăt uscat și le transformă într-o făină grosieră, cu amidon, numită măcinat. Cojile din măcinat creează un strat de filtrare natural care prinde particulele solide pentru a clarifica mustul în procesul de piure ulterior.

Apa de izvor încălzită este adăugată cu atenție la măcinat într-o mașină de piure (malaxor în traducere de la Roby) înainte de a intra în cutia de piure, unde este amestecat ușor pentru a permite enzimelor dezvoltate în timpul malțului să transforme amidonul în zahăr.

Acest amestec produce un lichid aproape limpede, cu un caracter dulce, de malț: mustul și aplicațiile ulterioare cu apă asigură că toate zaharurile și aromele au fost scurse prin măcinat. Primele două ape sunt pompate într-un vas mare numit "spălare înapoi" pentru fermentare, în timp ce a treia apă este returnată în rezervorul de încălzire pentru următorul piure.

Folosind apă de la Birkenbush Springs, mustul este răcit la 20 de grade și transferat din cuva de piure în spalarea unde se adaugă drojdie pentru a începe fermentația. Timp de două zile, amestecul de barbotare este atent monitorizat, deoarece zaharurile din must sunt transformate în alcool cu compuși aromatici care conferă noi gusturi și arome distinctive. Acest rezultat este un lichid spumos, asemănător berii, cu un conținut de alcool de aproximativ 8,5%.

De la început, distileriile Aberlour au fost întotdeauna neobișnuit de largi la bază și se ridică ca un gât de lebădă, unde vaporii intră în condensatoarele tubulare și înveliș de cupru. Lichidul care are un conținut de alcool de aproximativ 20 până la 22% este colectat în recipiente pregătite pentru a doua distilare.

Doar miezul delicat cu aromă de fructe de pădure merge în recipientul pentru maturare în whisky single malt Aberlour; fracțiunile de cap și coadă sunt returnate în alambic pentru a fi din nou distilate.

Majoritatea single malt-urilor Aberlour sunt maturate în butoaie duble (butoaie de stejar american și butoaie de sherry ex-Oloroso). Rare, scumpe și greu de obținut, acestea butoaie sunt selectate personal de Master Blender-ul nostru de la distilerii tradiționale din SUA și producătorii de Sherry din zona Jerez din Spania. Fiecare butoi este verificat individual pentru a vă asigura că lemnul are combinația potrivită de calități aromatice pentru Aberlour.

Single Malt Whisky

ABERLOUR

Whisky-urile noastre sunt în marea lor majoritate maturate pentru cel puțin 12 ani in butoaie duble Oloroso Sherry si Americane .

1
Gold Outstanding 2018

IWSC, cunoscut și sub denumirea de International Wine & Spirit Competition, stabilește standardele calității. De jumătate de secol, acest concurs internațional recunoaște și răsplătește cele mai bune vinuri și băuturi spirtoase din lume.

- 31%
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
24799 lei 17000 lei
2
Gold Outstanding 2019

IWSC, cunoscut și sub denumirea de International Wine & Spirit Competition, stabilește standardele calității. De jumătate de secol, acest concurs internațional recunoaște și răsplătește cele mai bune vinuri și băuturi spirtoase din lume.

- 27%
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
49495 lei 35999 lei
3
- 23%
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
31906 lei 24499 lei
4
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
14800 lei
5
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
26999 lei
6
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
43999 lei
7
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
23900 lei
8
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
28999 lei
9
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
76999 lei

Recenziile clientilor