Odată ce o sticlă de vin este deschisă, începe să interacționeze cu oxigenul, ceea ce determină schimbări în aromă și gust. Totuși, durata în care vinul rămâne plăcut la gust depi...
Când vine vorba de vinuri, cuvintele „vie” și „cramă” sunt adesea folosite împreună, dar ele nu înseamnă același lucru. O vie (eng. vineyard) este locul unde sunt cultivate vițele de...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Un Brunello di Montalcino ambalat in jurul unei sticle bordeleze nu poate fi decat motiv de sarbatoare pe taram italienesc si nu numai, fiecare degustor fiind indemnat sa patrunda intr-un univers captivant al simturilor, care se dezvaluie treptat si intens.
Vinurile sunt rezultatul unor recolte bogate din ultimii ani de struguri Sangiovese, ce prospera in jurul terroir-urilor aflate in panta sudica Montalcino. Pentru producerea lor s-au preferat metodele de vinificatie moderne, astfel încât au dezvoltat un potential de invechire si structurare de pana la 3 ani atat in butoaie de lemn frantuzesc cat si in sticla.
Prezinta o culoare rosu-rubiniu puternica, iar la nivel aromatic preia controlul un buchet complex in care domina fructele rosii proaspete, inconjurate de notele lemnului dulce si tutunului.
Structura sa puternica se resimta pe deplin, fiind inconjurata de tanini moi si armoniosi pentru un finish de exceptie. Vinurile se potriveste perfect alaturi de diferite preparate din carne rosie si branza aleasa.
Anual, peste 170 de hectare sunt pregatite in jurul podgoriilor de vara din jurul orasului Montalcino, acolo unde evolueaza intr-un mod fermecator soiul Sangiovese, de mai bine de cateva decenii.
Vinurile reprezinta o productie aristocratica care aduce cinste traditiei Montalcino. Acestea se fac remarcate datorita mirosului de fructe proaspete. Prezinta o structura armonioasa, o prospetime si o persistenta aparte, fiind un acompaniament placut pentru mai multe preparate culinare.
Pentru indrazneti, cateva retete alese, precum rissotto compozit, pasta con carne sau un amestec de ciuperci si trufe ar putea aduce cele mai mari satisfactii in urma degustarii.