Categorii Produse
Brand / Producător
Tip (1)
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

VINURI ARGENTINA

Argentina este al cincilea cel mai mare producător de vin din lume. Vinul argentinian, ca și în cazul anumitor aspecte ale bucătăriei argentiniene, își are rădăcinile în Spania. În timpul colonizării spaniole a Americii, butașii de viță de vie au fost aduși la Santiago del Estero în 1557, iar cultivarea viței de vie și producția de vin s-a întins mai întâi către regiunile învecinate, apoi spre alte părți ale țării.

Istoric, vinificatorii argentinieni au fost, în mod tradițional, mai interesați de cantitate decât de calitate, țara consumând 90% din vinul pe care îl produce (45 litri pe an pe cap de locuitor, conform cifrelor din 2006). Până la începutul anilor 1990, Argentina a produs mai mult vin decât oricare altă țară din afara Europei, deși majoritatea a fost considerată neexportabil. Cu toate acestea, dorința de a crește exporturile a alimentat progrese semnificative în materie de calitate. Vinurile argentiniene au început să fie exportate în anii ’90, și în prezent cresc în popularitate, devenind acum cel mai mare exportator de vin din America de Sud. Devalorizarea peso-ului argentinian în 2002 a alimentat în continuare industria pe măsură ce costurile de producție au scăzut și turismul a crescut semnificativ, dând loc unui concept cu totul nou de enoturism în Argentina.

Cele mai importante regiuni viticole ale țării se află în provinciile Mendoza, San Juan și La Rioja. Salta, Catamarca, Río Negro și recent zona de sud din Buenos Aires sunt, de asemenea, regiuni producătoare de vin. Provincia Mendoza produce mai mult de 60% din vinul argentinian și este sursa unui procent și mai mare din totalul exporturilor. Datorită altitudinii mari și a umidității scăzute a principalelor regiuni producătoare de vin, podgoriile argentiniene se confruntă foarte rar cu problemele insectelor, ciupercilor, mucegaiului și altor boli de struguri care afectează viile din alte țări. Acest lucru permite cultivarea cu pesticide mici sau deloc, permițând chiar producerea vinurilor ecologice.

Există multe soiuri diferite de struguri cultivate în Argentina, ceea ce reflectă numeroase grupuri de imigranți din țară. Francezii au adus Malbec, care este majoritar printre cele mai cunoscute vinuri din Argentina. Italienii au adus vițe pe care le-au numit Bonarda, deși argentinianul Bonarda pare a fi Ducele noir de Savoie, cunoscut și sub numele de Charbono în California. Nu are nimic în comun cu vinurile ușor fructate obținute din Bonarda Piemontese din Piemont. Torrontés este un alt strugure tipic argentinian și se găsește mai ales în provinciile La Rioja, San Juan și Salta. Este membru al grupului Malvasia care produce vinuri albe aromate. A fost cultivat recent în Spania. Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay și alte soiuri internaționale sunt tot mai răspândite, dar unele soiuri sunt cultivate caracteristic în anumite zone.

În noiembrie 2010, guvernul argentinian a declarat vinul băutură națională a Argentinei.

1
TERRAZAS
Sticla - 0.75 L
13773 lei 8900 lei
2
ALAMOS CATENA WINES
Sticla - 0.75 L
5700 lei
3
ACHAVAL FERRER
Sticla - 0.75 L
48790 lei
4
ACHAVAL FERRER
Sticla - 0.75 L
48790 lei
5
TERRAZAS
Sticla - 0.75 L
33306 lei 24900 lei
6
TERRAZAS
Sticla - 0.75 L
13815 lei 8900 lei
7
ACHAVAL FERRER
Sticla - 0.75 L
11781 lei
8
TRAPICHE
Sticla - 0.75 L
2999 lei
9
ACHAVAL FERRER
Sticla - 0.75 L
48790 lei
10
NAVARRO CORREAS
Sticla - 0.75 L
8211 lei
11
12
BODEGA CATENA ZAPATA
Sticla - 0.75 L
9000 lei
13
ALAMOS CATENA WINES
Sticla - 0.75 L
5700 lei
14
NAVARRO CORREAS
Sticla - 0.75 L
2975 lei