Categorii Produse

PODGORIA HUSI

Podgoria din Huși a luat ființă în 1994, însă abia din 2002 crama a fost modernizată cu utilaje de primă clasă, aduse din Italia și Germania.

Pe podgoria Huși se cultivă struguri, în principal din soiuri indigene. Împreună cu soiurile internaționale întotdeauna sunt păstrate provocările. Suprafața podgoriei este de 800 de hectare de viță de vie și este unul dintre punctele forte care urmează să fie cultivate în terroir și care se potrivește cu personalitatea fiecărui strugure.

Huși este un vin de regiune. În timp ce se păstrează lucrurile bune, se folosesc cele mai noi tehnologii pentru a transmite viticultura tradițională a României generațiilor viitoare. Mândria culturii și iubirii vinului românesc pentru țara ta, este rădăcina vinificației. Producătorul nu folosește îngrășăminte chimice cât de mult posibil, străduindu-se să facă un vin în care să se simtă harul Mamei Pământ așa cum este. Atât orașul cât și podgoria Huși, formează o entitate de cultură veche îmbinată cu civilizația românească. Denumirea de ”tărâmul vinurilor” a fost căpătată datorită culturilor unice de struguri pentru vinurile Huși. Pe lângă Zghihara de Huși, Fetească albă, Fetească neagră și Busuioacă de Bohotin de Huși, au început să se introducă și alte soiuri cu producții mari și de calitate superioară, precum Aligote, Oporte, Riesling Italian, Cabernet Savignion, Merlot, Muscat Ottonel.

Seria Gliale este o serie centrată pe soiurile indigene din România,

fiind produsă pentru a fi băută în restaurante de lux. Elegant, cu aromă și gust, vinul Huși are o atmosferă exotică unică pentru speciile Fetească Neagră.

Aromă. Are o aromă de fructe proaspete de cais, mure, stafide, vanilie, cacao.

Gust. Gustul este elegant, datorită îmbătrânirii complexe și a taninurilor blânde. Te poți bucura de gustul și aroma gradientului cu trecerea timpului.

Gastronomie. Este compatibil în general cu miel la grătar, tocană de vită, antricot, kebab, ciuperci, risotto, brânză.

Vinuri românești

CASA DE VINURI HUȘI

Vinurile de Huși au o aciditate echilibrată și sunt apreciate atât pentru complexitatea gusto-olfactivă cât și pentru armonia perfectă între soiurile de struguri folosiți la obținerea tuturor sortimentelor. Pentru realizarea vinurilor sunt folosiți doar struguri ajunși la maturitate.

Nu exista produse in aceasta sectiune

Recenziile clientilor