Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Merlot, care în limba franceză înseamnă ”mica pasăre neagră”, este unul dintre cele mai cultivate soiuri de struguri din care se fac vinurile roșii. În America este al doilea, după Cabernet Sauvignon.
Pentru cei care își doresc să bea un vin roșu dar nu unul atât de corpolent și plin de tanini precum Cabernet Sauvignon-ul, Merlot poate fi alternativa perfectă. Vinurile Merlot au o cantitate echilibrată de tanini, fiind mai moi și implicit mai ușor de băut. Cantitatea moderată de tanini, lasă loc aromelor să se evidențieze rapid. Una dintre aromele cele mai pregnante este cea de ciocolată.
De regulă, vinurile Merlot au o concentrație a alcoolului între 13,5% și 14,5%.
Soiul de struguri Merlot nu este foarte dificil de cultivat. Aproape toate țările cu tradiție în cultivarea viței de vie s-au orientat și spre Merlot. Printre acestea se numără și România. Regiunile românești în care Merlotul este foarte bine reprezentat sunt Oltenia, Banatul, Moldova și Muntenia.
Dacă vrei să bei un Merlot bun din import te poți orienta spre vinurile din Italia (Toscana și Veneția), Franța (Bordeaux), Chile, Australia și Statele Unite ale Americii (California și Washington).
Regiunea franceză Bordeaux este una dintre cele mai cunoscute pentru cultivarea Merlot-ului. Se crede că acesta a fost descoperit chiar în această zonă cu tradiție în viticultură. Vinurile Merlot din această regiune au o mineralitatea mai mare decât cele din orice altă regiune.
Veneția este cunoscută în principal pentru soiurile albe de struguri, dar Merlot a reușit să se impună aici și a devenit cel mai cultivat soi de struguri negri.
Toscana dă o particularitate aparte vinurilor Merlot prin faptul că soarele puternic favorizează îmbogățirea strugurilor cu arome fructate. De asemenea, toscanii obișnuiesc să amestece vinurile cu diferite soiuri de struguri, inclusiv locale, precum Sangiovese.
Pentru a te bucura din plin de savoarea vinului Merlot, e indicat ca acesta să fie consumat la o temperatură de aproximativ 18%. Cele mai bune vinuri Merlot sunt cele care sunt ținute în pivniță cel puțin zece ani.
Unul dintre marile avantaje ale vinurilor Merlot este acela că pot fi asociate cu o gamă extrem de variată de mâncare, de la pizza până preparate mai sofisticate.