Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool
1
KININVIE
Sticla - 0.35 L
79999 lei
2
Gold Outstanding 2019

IWSC, cunoscut și sub denumirea de International Wine & Spirit Competition, stabilește standardele calității. De jumătate de secol, acest concurs internațional recunoaște și răsplătește cele mai bune vinuri și băuturi spirtoase din lume.

DALMORE
Sticla - 0.7 L
65900 lei 62999 lei
3
GLENFARCLAS
Sticla - 0.7 L
15500 lei
4
AUCHENTOSHAN
Sticla - 0.7 L
15879 lei 11999 lei
5
GLEN MORAY
Sticla - 0.7 L
27105 lei 21999 lei
6
ABERFELDY
Sticla - 0.7 L
37999 lei
7
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
43999 lei
8
JURA
Sticla - 0.7 L
19900 lei
9
LAPHROAIG
Sticla - 1 L
37999 lei
10
TALISKER
Sticla - 0.7 L
26299 lei
11
MORTLACH
Sticla - 0.7 L
29500 lei
12
TAMNAVULIN
Sticla - 0.7 L
12499 lei
13
CARDHU
Sticla - 0.7 L
18999 lei
14
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
22999 lei
15
GLENMORANGIE
Sticla - 0.7 L
2X Set 2 pahare exclusive
56099 lei
16
OBAN
Sticla - 0.7 L
38499 lei
17
FETTERCAIRN
Sticla - 0.7 L
97399 lei
18
ABERFELDY
Sticla - 0.7 L
62499 lei
19
ARRAN
Sticla - 0.7 L
27999 lei
20
ARRAN
Sticla - 0.7 L
17500 lei
21
FETTERCAIRN
Sticla - 0.7 L
38199 lei
22
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
26999 lei
23
GLENDRONACH
Sticla - 0.7 L
20999 lei
24
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
25288 lei 20999 lei
25
BRUICHLADDICH
Sticla - 0.7 L
33599 lei
26
GLENKINCHIE
Sticla - 0.7 L
22000 lei
27
ARDMORE
Sticla - 0.7 L
19000 lei
28
TAMDHU
Sticla - 0.7 L
25175 lei 19900 lei
29
OBAN
Sticla - 0.7 L
71999 lei
30
Gold Outstanding 2019

IWSC, cunoscut și sub denumirea de International Wine & Spirit Competition, stabilește standardele calității. De jumătate de secol, acest concurs internațional recunoaște și răsplătește cele mai bune vinuri și băuturi spirtoase din lume.

GLENFIDDICH
Sticla - 0.7 L
1.04000 lei 96999 lei
31
AUCHENTOSHAN
Sticla - 0.7 L
41900 lei 41299 lei
32
GLENFARCLAS
Sticla - 0.7 L
14300 lei
33
GLENFIDDICH
Sticla - 0.7 L
41999 lei
34
BRUICHLADDICH
Sticla - 0.7 L
27900 lei
35
OBAN
Sticla - 0.7 L
29900 lei
36
SMOKEHEAD
Sticla - 0.7 L
21999 lei
37
GLENFARCLAS
Sticla - 0.7 L
4.98999 lei
38
MACALLAN
Sticla - 0.7 L
14.99999 lei
39
GLEN ELGIN
Sticla - 0.7 L
22793 lei 18800 lei
40
ABERFELDY
Sticla - 0.7 L
32900 lei
Pagina
2
/ 8

Recenziile clientilor

Blog King

SINGLE MALTS WHISKY

Poarta aceasta denumire doar whisky-urile produse intr-o singura distilerie, folosindu-se doar orz, apa si drojdie. Whisky-urile Single Malt scotiene sunt produse in mod traditional in cinci regiuni: Speyside, Lowland, Highland, Island si Campbeltown. Fiecare regiune se diferentiaza de celelalte prin anumite caracteristici ale whisky-ului cum ar fi aroma de fum, accentele de fructe sau intensitatea gustului de malt.

Productia de Single Malts Whisky este un proces interesant, care trece prin mai multe etape.

Maltul este un tratament termic de fermentatie. Productia de malt din cereale variaza usor. Pentru prima etapa, maltarea, adica germinarea, este obligatorie. In timpul acestui proces, enzimele sunt activate, lucru necesar pentru a transforma amidonul in zahar si in cele din urma in alcool. Cerealele pentru crearea Single Malts Whisky-ului sunt pregatite astfel incat amidonul sa fie transformat in zaharuri. Apoi, din cereale si apa se pregateste mustul. După aproximativ doua zile de fermentatie, acesta capata 6-8% alcool si este gata pentru distilare.

Whisky-ului este distilat de doua ori, de obicei in vase de cupru. Produsul primei distilari nu mai contine drojdie si alte sedimente, iar nivelul alcoolului creste pana la 20%.

In timpul celei de-a doua distilari, se disting trei fractiuni de alcool - primul (capul), mijlocul (inima) si ultimul (coada). Numai mijlocul va fi utilizat pentru productia ulterioara de whisky.

Urmatoarea etapa este imbatranirea in butoaie de lemn. In timpul imbatranirii, whisky-ul obtine culoarea caracteristica chihlimbarului, iar gustul devine mai bogat si mai moale. O parte din alcool se evapora.

Single Malts Whisky-ul trebuie imbatranit in butoaie timp de cel putin 3 ani pentru a putea fi comercializat cu aceasta denumire. Cu toate acestea, producatorii maresc aceasta perioada la 8, 10, 12, 15 sau mai multi ani pentru marcile scumpe. Dupa imbuteliere, aroma naturala si gustul whisky-ului nu se schimba.