Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool
1
COMPASS BOX
Sticla - 0.7 L
28350 lei
2
GLENTURRET
Sticla - 0.7 L
20159 lei
3
BENROMACH
Sticla - 0.7 L
20999 lei
4
CARPATHIAN
Sticla - 0.5 L
8712 lei 8399 lei
5
AKASHI
Sticla - 0.5 L
55544 lei
6
BUSHMILLS
Sticla - 0.7 L
14489 lei
7
LOCH LOMOND
Sticla - 0.7 L
20895 lei
8
FETTERCAIRN
Sticla - 0.7 L
22574 lei
9
DALWHINNIE
Sticla - 0.7 L
20474 lei
10
GLENGLASSAUGH
Sticla - 0.7 L
18899 lei
11
GLENROTHES
Sticla - 0.7 L
20999 lei
12
ARDBEG
Sticla - 0.7 L
33992 lei 24150 lei
13
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
42945 lei
14
MORTLACH
Sticla - 0.7 L
57749 lei
15
DALMORE
Sticla - 0.7 L
49799 lei 41999 lei
16
BENRIACH
Sticla - 0.7 L
17849 lei
17
BENRIACH
Sticla - 0.7 L
21524 lei
18
GLENMORANGIE
Sticla - 0.7 L
1.04999 lei
19
MACALLAN
Sticla - 0.7 L
2.67749 lei
20
ARDMORE
Sticla - 0.7 L
16872 lei 13125 lei
21
LAPHROAIG
Sticla - 0.7 L
23415 lei
22
TALISKER
Sticla - 0.7 L
31818 lei 19950 lei
23
Super Produsele Săptămânii

Ofertele săptămânii

HIGHLAND PARK
Sticla - 0.7 L
19306 lei 15855 lei
24
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
28349 lei
25
GLENLIVET
Sticla - 0.7 L
24149 lei
26
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
31238 lei
27
COMPASS BOX
Sticla - 0.7 L
26460 lei
28
TALISKER
Sticla - 0.7 L
19949 lei
29
AMRUT
Sticla - 0.7 L
26669 lei
30
ANCNOC
Sticla - 0.7 L
17324 lei
31
ANCNOC
Sticla - 0.7 L
55649 lei
32
BUNNAHABHAIN
Sticla - 0.7 L
30659 lei
33
AMRUT
Sticla - 0.7 L
23099 lei
34
BENRIACH
Sticla - 0.7 L
1.03949 lei
35
CAOL ILA
Sticla - 0.7 L
33493 lei 23835 lei
36
ARDMORE
Sticla - 1 L
28140 lei
37
JURA
Sticla - 0.7 L
15540 lei
38
BENROMACH
Sticla - 0.7 L
27719 lei
39
DALWHINNIE
Sticla - 0.7 L
33599 lei
40
GLENDRONACH
Sticla - 0.7 L
47249 lei
Pagina
5
/ 8

Recenziile clientilor

Blog King

SINGLE MALTS WHISKY

Poarta aceasta denumire doar whisky-urile produse intr-o singura distilerie, folosindu-se doar orz, apa si drojdie. Whisky-urile Single Malt scotiene sunt produse in mod traditional in cinci regiuni: Speyside, Lowland, Highland, Island si Campbeltown. Fiecare regiune se diferentiaza de celelalte prin anumite caracteristici ale whisky-ului cum ar fi aroma de fum, accentele de fructe sau intensitatea gustului de malt.

Productia de Single Malts Whisky este un proces interesant, care trece prin mai multe etape.

Maltul este un tratament termic de fermentatie. Productia de malt din cereale variaza usor. Pentru prima etapa, maltarea, adica germinarea, este obligatorie. In timpul acestui proces, enzimele sunt activate, lucru necesar pentru a transforma amidonul in zahar si in cele din urma in alcool. Cerealele pentru crearea Single Malts Whisky-ului sunt pregatite astfel incat amidonul sa fie transformat in zaharuri. Apoi, din cereale si apa se pregateste mustul. După aproximativ doua zile de fermentatie, acesta capata 6-8% alcool si este gata pentru distilare.

Whisky-ului este distilat de doua ori, de obicei in vase de cupru. Produsul primei distilari nu mai contine drojdie si alte sedimente, iar nivelul alcoolului creste pana la 20%.

In timpul celei de-a doua distilari, se disting trei fractiuni de alcool - primul (capul), mijlocul (inima) si ultimul (coada). Numai mijlocul va fi utilizat pentru productia ulterioara de whisky.

Urmatoarea etapa este imbatranirea in butoaie de lemn. In timpul imbatranirii, whisky-ul obtine culoarea caracteristica chihlimbarului, iar gustul devine mai bogat si mai moale. O parte din alcool se evapora.

Single Malts Whisky-ul trebuie imbatranit in butoaie timp de cel putin 3 ani pentru a putea fi comercializat cu aceasta denumire. Cu toate acestea, producatorii maresc aceasta perioada la 8, 10, 12, 15 sau mai multi ani pentru marcile scumpe. Dupa imbuteliere, aroma naturala si gustul whisky-ului nu se schimba.