Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

TUICA

În timpul iernii, în zilele sărbătorilor de Crăciun sau în ajunul Anului Nou, românii din când în când includ și petrecerile în meniu, unde nu numai vinurile de struguri sunt prezentate generos pe mese, ci și țuica de prune. O băutură alcoolică puternică obținută în procesul de distilare a alcoolului, care este caracteristică și specifică spațiului românesc, așa cum, de exemplu, brandy este asociată în mod necesar cu Franța, iar whisky este puternic asociat cu Irlanda și Scoția. Prima informație despre distilarea țuicii este că aceasta a fost obținută prin distilarea fructelor fermentate, adică a fost supusă unui proces de fermentație, în Transilvania, și anume din orașele săsești. Farmaciile distilau alcoolul pentru a face medicamente.

Primele dovezi datează din secolul al XIV-lea, în orașele Sibiu, Cluj și în primul rând în Brașov. Țuica a continuat să fie folosită mult timp în scopuri medicale, mai ales în satele în care țăranii îl foloseau în loc de alcool medicinal. În plus, țuica distilată în Moldova a devenit o legendă și în timp s-a confirmat diversitatea utilizării. Pe vremea lui Ștefan cel Mare zidarii care construiau mănăstiri au fost trimiși după butoaie de țuică pe care le foloseau atunci când pregăteau tencuiala și, de asemenea, când amestecau vopsele. Putem doar să presupunem că pictorii de icoane și constructorii au folosit au folosit țuica în lucrul lor, sau au recurs la ea și pentru a-și amuza sufletul.

De regulă, în Transilvania, distilarea alcoolului este efectuată de două sau de trei ori și, prin urmare, o astfel de țuică este mai puternică, în timp ce în alte două zone, mai ales în Muntenia, alcoolul este distilat o singură dată, ajungând la o tărie de 37 de grade. La crearea țuicii poate fi folosit aproape orice fruct, însă țuica tradițională este făcută din prune. Pruna este un fruct foarte important în istoria țuicii. Însă de multe ori sunt folosite mere, pere, cireșe, caise, piersici, gutui și chiar cereale, cum ar fi secară.

Aroma. Țuica are o aromă de fructe și un finisaj lung de prune, piersici, mere sau pere, în funcție de sursă.

Gust. Băutura are o aromă fină de prune și un gust puternic de alcool și foarte plăcut.

Gastronomie. Ţuica se poate servi fiartă cu mirodenii în perioada iernii. Însoțește perfect mâncărurile grase, șunca și brânza.

Spirtoase tradiționale

ȚUICĂ

Țuica contribuie la creșterea apetitului și contribuie la tăierea efectului produs de preparatele mai grele, îmbunătățind digestia.

1
ZETEA
Sticla - 0.5 L
10948 lei
2
SABER
Sticla - 0.5 L
3658 lei 3300 lei
3
LEGENDARY DRACULA
Sticla - 0.5 L
11543 lei
4
LEGENDARY DRACULA
Sticla - 0.7 L
11100 lei 11067 lei
5
LEGENDARY DRACULA
Sticla - 0.7 L
11700 lei
6
ZETEA
Sticla - 0.7 L
27789 lei
7
ZETEA
Sticla - 0.3 L
13090 lei
8
LILIAC
Sticla - 0.35 L
8806 lei

Recenziile clientilor