Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

IRISH WHISKEY

Irish Whiskey poate fi numit unul dintre cele mai vechi băuturi alcoolice din întreaga Europă. Spre deosebire de whisky-ul scoțian, cele mai multe soiuri de băutură irlandeză sunt obținute prin distilare triplă. Printre soiurile de alcool irlandez se întâlnesc rareori cele care au o aromă caracteristică de fum, iar acest lucru se datorează faptului că la uscarea malțului nu este niciodată folosită turbă. Producția modernă de Irish Whiskey este împărțită în șapte procese.

Cerealele sunt plasate uniform în straturi și înmuiate în apă, timp de aproximativ două zile. Acest lucru se face astfel încât semințele să înceapă să germineze, iar o parte din amidonul din boabe să se transforme în zahăr. Următorul pas este introducerea semințelor încolțite în cuptor. Astfel, semințele nu reușesc să absoarbă arome străine și, de asemenea, îi dau un gust ușor de malț.

Malțul se amestecă cu orz. Apoi, amestecul este pus în cuve speciale și este umplut cu apă fierbinte. Acest lucru este necesar pentru ca reziduurile de zahăr și amidon să se dizolve în cele din urmă. Apoi apa este separată de sedimentul de cereale și transferată într-o altă cuvă, unde se adaugă drojdie pentru fermentație. Astfel, trebuie să stea două zile.

După două zile de îmbătrânire, băutura este pusă în cuburi de distilare din cupru și este distilat de trei ori. Prima distilare dă produsului o tărie 25-30 grade, a doua 65-70 de grade, iar a treia curăță alcoolul de impuritățile reziduale.

Produsul distilat este turnat în butoaie de stejar. În plus, alcoolul este îmbătrânit o anumită perioadă de timp, în funcție de soi, pentru formarea buchetului, gustului și culorii. În această etapă, alcoolul este gustat de experți. Gama de culori variază de la aur palid la aur și maro bogat.

Ultimul este procesul de amestecare. Un maestru poate combina până la patruzeci de soiuri diferite într-un singur butoi. Apoi alcoolul este din nou supus purificării și este diluat cu apă de izvor la tăria dorită. Produsul finit este apoi îmbuteliat.

Aromă. Mirosul mereu elegant, abundă cu note de lemn, fructe, fân, uneori ace de brad, ienupăr și sare.

Gust. Există adesea un gust de caramel, ciocolată, vanilie, piper și miere, note de fructe - mere și pere, indicii de lemn cu condimente. Orzul, malțul, adaosul de grâu, secară și ovăz, sunt principalele componente ale băuturii finite, iar apa pură de izvor îi oferă un gust unic.

Gastronomie. Irish Whiskey trebuie gustat într-o atmosferă confortabilă, cu cei dragi sau singur. Poți bea acest alcool puternic după-amiaza sau seara. Băutura trebuie băută în stare rece, la 18-20 de grade, deoarece cea caldă are un miros puternic de alcool, iar super-răcirea pierde aroma. Irish Whiskey se bea cu înghițituri mici, ținându-l în gură pentru o finisare mai lungă și de înaltă calitate. Cea mai bună alegere sunt fructele de mare. Carnea, în formă coaptă sau prăjită, este de asemenea o gustare excelentă pentru Irish Whiskey.

1
Tullamore D.e.w. Original Irish Whiskey (1l) - 6%
TULLAMORE D.E.W.
Sticla - 1 L
9300 lei 8700 lei
2
Teeling Irish Whiskey Single Malt - 20%
TEELING
Sticla - 0.7 L
27632 lei 21999 lei
3
JAMESON
Sticla - 0.2 L
2865 lei
4
TEELING
Sticla - 0.7 L
17667 lei
5
BUSHMILLS
Sticla - 1 L
20299 lei
Pagina
2
/ 2

Recenziile clientilor