Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum

Blog

JIDVEI VINARS

Vinars Jidvei este un brandy tradițională românesc, a cărei istorie datează din secolul al XIII-lea. Distilarea vinului din zona de producție Jidvei este de 5 ani într-un butoi din lemn fabricat din stejar din aceeași zonă de producție Jidvei. Puterea alcoolică este de 42 de grade. Vinul care este materia primă a vinarsului Jidvei, este fabricat din soiurile de struguri Fetească, Regală și Riesling. Secretul înălțimii calității vinarsului este în criteriile stricte de selecție a strugurilor. Strugurii sunt recoltați și fermentați în luna octombrie. Distilarea are loc în primăvară, după care vinar s-ul va fi lăsat la maturat cel puțin 5 ani. Elegant, te puteți bucura de aroma lui catifelată și armonioasă.

Jidvei deține 2.500 ha și este cea mai mare podgorie din România. De asemenea, ca domeniu deținut de un singur proprietar, este cel mai mare din Europa. În Spania există vinării care dețin podgorii mai mari decât Jidvei, dar acestea sunt deținute de doi sau mai mulți proprietari. Punctul de vedere nu este doar o dimensiune copleșitoare. Se înțelege că gestionarea domeniului este efectuată în detaliu și că aici se exercită eforturi dincolo de imaginație. În ciuda podgoriilor mari, grija pentru struguri nu se pierde din vederea viticultorilor.

Majoritatea companiilor urmăresc productivitatea și confortul, în special din motive economice, dar în cazul lui Jidvei, terenul este gestionat în cele mai mici detalii. Solul este analizat amănunțit, iar soiurile de struguri care au fost găsite în fiecare sol sunt de asemeni, testate. Ca rezultat, chiar dacă suprafața totală este mare, te confrunți cu diferite soiuri de struguri. Numai după o analiză atentă a pantei, a solului, a fluxului de aer, a altitudinii și a solului, se decide ce tipuri de soiuri de struguri vor fi plantați. Dacă se schimbă ușor altitudinea și solul, sunt plantate soiurile de struguri care corespund fiecărei condiții de mediu. Eforturile de a crește struguri sănătoși, fără a folosi îngrășămintele chimice cât mai mult posibil, sunt cu adevărat uimitoare.

Aroma: Are o aromă spirtoasă, fină.

Gust: Un gust armonios, echilibrat, delicat si viguros, cu note de eleganță și naturalețe

Gastronomie: La deschiderea unei mese, ca aperitiv sau la finalul ei ca digestive.

Vinars

JIDVEI

Un vinars care personifică întocmai specificul și calitatea domeniilor Jidvei, obținut dintr-o rețetă antică a stramoșilor noștri.

JIDVEI
Vinars Vsop
Sticla - 0.7 L
7399 lei
JIDVEI
Vatra Vinars
Sticla - 0.7 L
5000 lei
JIDVEI
Vinars VS
Sticla - 0.7 L
5500 lei