Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Vinul românesc începe să cucerească Europa. Pe aceeași latitudine cu podgoriile din Bordeaux și Toscana, regiunea românească Dealu Mare produce vinuri ce sunt recunoscute ca un simbol al ascensiunii unei lumi noi în Europa. Podgoriile românești abundă cu o varietate de soiuri franceze cum ar fi Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir etc., care sunt o moștenire a legăturii puternice între cele două țări cu limbi latine. România nu oferă doar un Merlot de calitate. Sunt cultivate soiuri locale, cum ar fi Fetească roșu și alb, Fetească neagră și Tămâioasă Albă. Dan Balaban, unul dintre fondatorii Davino, spune că atunci când a decis să producă vin Davino, în România se produceau mari cantități de vin alb dulce și ieftin, însă el a decis să fac exact opusul, adică un vin sec roșu, în cantități mici dar mai scump. Pe măsură ce plantațiile sale viticole ajung până la maturitate completă, el vinifică numai strugurii din viile de patruzeci de ani. Succesul nu întârzie să apară. Pe o suprafață de 68 de hectare Davino produce vinuri de lux apreciate și în străinătate. Un exemplu este o comandă recentă a unui client privat din Franța în valoare de 20.000 €.
Vinul produs, considerat unul dintre cele mai promițătoare din România, este cultivat în butoaie de stejar francez, român, maghiar și englez. Trebuie răbdare, dar este un vis care urmează să se împlinească, reconstruind o veche tradiție familială.
Davino este un amestec de Cabernet Sauvignon și Merlot. Davino este vinificat numai ca un vin clasificat ca fiind cel mai înalt dintre vinurile românești. De asemenea, Davino este o podgorie mare cu o suprafață de 68 de hectare în regiunea Ceptura. În aceeași fabrică de vinuri, accentual se pune pe vânzarea vinului la restaurante de lux, hoteluri, începând cu Franța și Italia, în toată Europa, precum și în restaurante de lux și hoteluri din Statele Unite ale Americii. Unele sunt vândute și în restaurante de înaltă clasă din România. Vinul Davino este prezentat în principal prin amestecarea mai multor tipuri de struguri din soiurile românești. Raportul de amestecare derivat în mod repetat prin încercări și erori, a fost lăudat în toate, cum ar fi echilibru, gust și aromă. De asemenea, este listat pe linia high-end, cum ar fi liste de vinuri ale Hotelului Marriott din Franța și restaurantului Maison Blanc. Este cel mai bun vin care a devenit posibil să se vândă și în Japonia printr-un contract exclusiv cu vinificația din România.
Aromă. Se simte un parfum de cireș și aromă de piper negru cu o notă ușoară de butoi de stejar.
Gust. În cerul gurii se simte gustul de fructe roșii și nuanțe de minerale.
Gastronomie. Carnea de vită, de porc, de miel și de vânat se asociază bine cu vinul roșu sec. și de asemenea, cu brânzeturi feta, emmental, gruyere.